Lelövi a régebbi GCN architektúrák és a Windows 7 támogatását az AMD

A vállalat a jövőben csak a modernebb, legalább negyedik generációs GCN dizájnokra, illetve a Windows 10-re fog koncentrálni.

Az AMD bejelentette, hogy befejezik az első, második és harmadik generációs GCN architektúrára épülő Radeonok támogatását. Konkrétan a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury szériás grafikus kártyák, ezek mobil verziói, illetve az A-szériás, az FX-szériás, az E-szériás, az Athlon és a Sempron APU-k, Vega dizájnnál korábbi architektúrát használó IGP-i a jövőben csak úgynevezett legacy státuszú eszközillesztőket kaphatnak. Az érintett VGA-kat az AMD az alábbi oldalon listázza.

A cég ezen túlmenően még a 64 bites Windows 7 operációs rendszerhez is megszünteti a támogatást, így kizárólag a Windows 10-re fognak koncentrálni.

A fentieknek nyilván költségcsökkentő hatása lesz, hiszen az eltérő architektúrára épülő hardverek, illetve több különböző operációs rendszer támogatása a tesztelés oldaláról rendkívül nehezen kezelhető. Ez nem csak komoly anyagi teher, hanem a meghajtót is hamarabb kell elkészíteni, hogy legyen idő minden eszközzel letesztelni, amin végeredményben lazít az AMD.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés