Az AMD csökkenti egyes Radeon HD 7000 szériába tartozó kártyáinak árát

Az NVIDIA a múlt hét folyamán 299 dolláros ajánlott áron dobta piacra a GTX 660 Ti VGA-t, amire az AMD már ezt megelőzően válaszolt a HD 7950 Boost Edition bejelentésével, illetve most egy átfogó árcsökkentéssel is megfejelte ezt. Mivel az erőviszonyok átszerveződése nem érinti a felsőházban lévő HD 7970 és HD 7970 GHz Edition termékeket, így csak lejjebb pozicionált vezérlők árcédulája változott, kezdve az említett HD 7950-es kártyákkal. Az eredetileg 349, majd a Boost Edition érkezésével egyidőben megadott 329 dolláros ár a legújabb hírek szerint egységesen 319 dollárra módosul, azaz a normál és Boost Edition változatok árcédulája megegyezik, és egyelőre mindkettő a piacon marad.


[+]

A még egy lépcsővel lejjebb található HD 7870 GHz Edition árát is mérsékli az AMD, noha az eredetileg 349 dolláros áron debütáló kártya vételárát az idei évben egyszer már lejjebb szorították 50 dollárral, de most újból egy 50 dolláros csökkentést könyvelhetünk el. Az új ár ennek fényében 249 dollár. Az "árzabáló" akciót a HD 7850-nel zárja az AMD, ám itt valamivel moderáltabb, 30 dolláros csökkenés tanúi lehetünk. Ez azt jelenti, hogy a 2 GB-os HD 7850-hez már 209 dollárért is hozzá lehet jutni. Ami ennek az 1 GB-os verzióját illeti, az AMD továbbra is tartja a 20 dolláros árrést, azaz csak 189 dollárt kell letennünk az asztalra, ha megelégszünk a kevesebb fedélzeti memóriát felvonultató variánssal.

Az árváltozáson kívül további változásnak is szem- és fültanúi lehetünk. Változik a HD 7800-as kártyák nagyobb webáruházakat érintő játékpromóciója; a DiRT Showdown leköszön, helyét pedig a Sleeping Dogs veszi át. Nyilvánvalóan ez sem véletlen, hiszen az zöldek oldaláról a Borderlands 2 lett a GTX 660 Ti kártyához mellékelt húzócím.


[+]

Még egy, az AMD-hez és játékszoftverekhez köthető fontos információt közölt az AMD: a Gaming Evolved program keretein belül érkeznek az olyan élvonalbeli játékok, mint a Medal of Honor: Warfighter, a Hitman: Absolution, az Aliens: Colonial Marines, a Bioshock Infinity és a Tomb Raider. A két gyártó közötti rivalizálás tehát tovább élesedik, ami most már nem csak a tervezőasztalon és az árlistákon folyik, hanem a játékiparban is.

Előzmények

Hirdetés