Hirdetés

AMD G-Synckel?

Ha hinni lehet a pletykáknak, az NVIDIA arra készül, hogy tovább lazítja a G-Sync használatának szabályait.

Hirdetés

Érdekes pletyka jelent meg a TFTCentral hasábjain: a lap azt állítja, hogy hamarosan még jobban megnyitja a G-Sync korlátait az NVIDIA, és folytatva a 2019-es CES-en tett lépést, lehetővé teszi saját VRR technológiájának használatát más grafikus kártyákkal is. Egyszerűbben fogalmazva: ha igaz a hír, a közeli jövőben egy G-Sync kompatibilis monitort Radeon VGA-val is összeköthetünk majd úgy, hogy azok képesek lesznek szinkronban dolgozni.


[+]

Ennek lehetőségére a TFTCentral szerint az Acer új Predator monitorai utalnak: a szeptemberben érkezett X27P HDMI csatlakozón keresztül is elérhetővé tette a VRR használatát, melyet így a konzolok is kihasználhattak. Ez volt az első olyan G-Sync v2 kijelző, mely erre képes volt, ám nem olyan rég előkerült az általunk is tesztelt XB273 egy frissített változata, az XB273 X, mely ugyanezt már DisplayPorton keresztül is tudta. Az újság kérdésére aztán az NVIDIA is megerősítette, hogy a v1 és v2 G-Sync modulok új firmware-rel érkező változatai már rendelkeznek fognak ezekkel a funkciókkal, ami azt is jelenti, hogy nemcsak a konzolok, de igazából bármilyen, az adaptív szinkronizációt HDMI-n vagy DisplayPorton keresztül támogató kártyák kihasználhatják ezt. Rossz hír egyelőre, hogy a firmware utólagos frissítése nem lehetséges, tehát a piacon lévő kijelzőket utólag nem lehet „feljavítani”.

Persze nem szabad elfeledkezni arról, hogy egyelőre az egész csak pletyka, hivatalos bejelentés még sehol. Könnyen elképzelhető, hogy például nem NVIDIA kártyával hajtva csak afféle "butított" G-Sync áll majd rendelkezésre, például csak alacsonyabb maximális frissítést lehet beállítani, vagy magasabb lesz az input lag.

Előzmények

Hirdetés