Ambiciózus idei tervek az átalakuló Asusteknél

Mind bevétel, mind volumen tekintetében jelentős növekedésre számít idén Tajvan egyik legdinamikusabban fejlődő számítástechnikai multija, az Asustek Computer Inc. A vállalat évzáró bankettjén (a kínai holdújév február 7-én kezdődik) kiderült, hogy a 2008-as növekedés legfőbb táptalaját az Egyesült Államok piaca jelentheti, ahol a gyártó a tavaly bevezetett mini noteszgéppel, az Eee PC-vel igyekszik megalapozni hírnevét. Utóbbiból egyébként ebben az évben ötmilliót szállítana a cég, a gép információink szerint az első negyedév végén – csaknem fél évvel az amerikai premiert követően – Magyarországon is forgalomba kerülhet.


Shih eddigi legígéretesebb termékével, az Eee PC-vel

Az Asustek Computer a tavalyi eredményekhez viszonyítva idén ötven százalékos nettó árbevétel-növekedéssel számol, a vállalat összbevétele az előirányzott tervek szerint év végére elérné a 10,5 milliárd dollárt. Jonney Shih elnök szerint ennek az összegnek nagyjából a felét a noteszgép-üzletág termeli majd ki 2008-ban, amihez a gyártási-szállítási volumen körülbelül 30–40 százalékos növekedése adhatja az alapot. Ha a vállalat képes hozni a tervet, jó esélye van rá, hogy elcsípje a noteszgépgyártók globális versenyében a darabszám szerinti hatodik pozíciót, ezzel növelve a márka általános ismertségét, befolyását.

Az Asustek januárban elindította a tavaly beharangozott, partnerei nyomására létrejött strukturális átalakítást is, így ettől a hónaptól különálló cégek (a Pegatron és a Unihan) végzik a kevesebb profittal kecsegtető, ugyanakkor immár jóval nagyobb mozgásteret nyújtó szerződéses gyártást, miközben a saját márkanév (Asus) részére gyártó üzletág növekvő profittal számol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés