Hirdetés

Alacsony és csöndes hűtők a láthatáron

Hirdetés

A médiaközpontként használt HTPC-k lényege általában éppen a kis méret és a minél halkabb működés, tehát a megfelelő hűtés sem elhanyagolható. Ez utóbbit persze általában a gyárilag a processzorra applikált borda és ventilátor próbálja biztosítani. Akik viszont nincsenek megelégedve ezzel, vagy éppen a saját építésű rendszerükbe szeretnének megfelelő teljesítményű hűtőt venni, azok gondban lehetnek a méreteket illetően, hiszen a kis házakba nem lehet akármekkorát beszerelni.

Thermaltake SlimX3 és a 36 mm-es magasság
Thermaltake SlimX3 és a 36 mm-es magasság

Elsősorban az ő segítségükre siet a Thermaltake az LGA775 és LGA1156-os foglalatokkal kompatibilis, SlimX3 nevű újdonságával. A mindössze 36 mm magasságú CPU-hűtő 92 x 99 mm alapterületű, a tömege pedig csupán 180 gramm. Alumíniumból készült alapjában két darab, 6 mm-es átmérőjű réz hővezető cső fut össze. A lamellák közül egy 80 mm-es ventilátor fújja ki a meleg levegőt, aminek a fordulatszáma is szabályozható 1200 és 2400 rpm között. A legnagyobb zajkibocsátása a specifikációk szerint 26,9 dB(A). A Thermaltake SlimX3 nagyjából 20 eurós áron szerezhető be.

Thermaltake SlimX3 [+]
Thermaltake SlimX3 felülről és alulról [+]

A német Noiseblocker cég házhűtő ventilátorainak sorát frissítette két termékkel, a Multiframe M12-PS-sel és a BlackSilentPro PL-PS modellel. A 120 mm-es légkavarók fordulatszáma 600 és 1500 rpm között változtatható. A légszállításuk 23,5-től 59 cfm-ig terjed, a zajkibocsátás pedig a Multiframe esetében 23 dB(A), a BlackSilentPrónál 24 dB(A) lehet. A gyártó a ventilátorok MTBF értékét 140 000 órában határozta meg, garanciából hat év vonatkozik rájuk. Az M12-PS 20 euróért vásárolható meg, a PL-PS-ért – amihez egy vibrációcsökkentő keretet is adnak – 16 eurót kell fizetni.

Noiseblocker M12-PS és BlackSilentPro PL-PS [+]
Noiseblocker M12-PS és BlackSilentPro PL-PS [+]

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés