Akkuidő javulást és Windows 11 támogatást hozott a Steam Deck új frissítése

A fentiek mellett többek között zárolási képernyő és egyéb új funkciók is a szoftver részévé váltak.

Hirdetés

Nem lehet okuk panaszra az első Steam Deck vásárlóknak, hiszen a Valve rendszeresen ad ki szoftverfrissítést új masinájához, ráadásul a felhasználók által jelzett hibákra is viszonylag gyorsan reagálnak. Tegnap ismét elérhetővé vált egy update, melynek részletes changelogja ezen a linken érhető el, a legfontosabb dolgok magyar nyelvű összefoglalója pedig itt keresendő.


[+]

A legfontosabb újítások közé tartozik, hogy a rendszer már támogatja az fTPM funkciót, így mostantól nincs akadálya a Windows 11 telepítésének, emellett már a gyári OS felülete is lehetővé teszi, hogy ablakok között váltogassunk, ami főleg akkor lehet hasznos, ha játék közben kívánjuk elérni például a böngészőt, vagy az adott címhez tartozó launchert.


[+]

A leírás szerint javult még az eszköz energiafelhasználása készenléti állapotban, illetve alacsony terhelés mellett, ami javíthat a használati időn is, továbbá apró figyelmesség, hogy a frissítés telepítése után néhány másodperc töltést követően a power LED fénye elhalványul, ezzel kényelmesebbé téve a sötétben való játszadozást.


[+]

Két olyan újítást érdemes még kiemelni, ami rögtön észrevehető lesz a felhasználók számára. Az egyik, hogy már lehetőségünk van PIN kóddal lezárni az eszközt, így az illetéktelen behatolók már nem juthatnak tovább a zárolási képernyőn, hacsak nem adjuk meg nekik a feloldásra szolgáló számsort. A másik, hogy már több nyelvhez tartozó kiosztást is bepipálhatunk a Beállítások menü billentyűzetre vonatkozó almenüjében, amennyiben pedig egynél többet aktiválunk, a virtuális billentyűzeten elhelyezett földgömb ikonnal tudunk váltani köztük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények

Hirdetés