Hirdetés

Új tesztprogramot hozott a friss AIDA64

A 7.35-ös verzióval érkező CheckMate a királynők problémára épít.

Hirdetés

A FinalWire kiadta az AIDA64 nevű rendszerdiagnosztikai program legújabb, 7.35-ös verzióját, amely fő újításként megkapta a CheckMate tesztprogramot, amely AVX, AVX2 és AVX-512 utasításkészletekre van szabva, így a modern processzorok képességeinek optimális mérőeszköze lehet. Az algoritmus a klasszikus királynők problémát teszteli egy 16x16-os sakktáblán, és elméletben – egységnyi órajelre levetítve – az a processzor hatékonyabb, amelyiknek rövidebb a futószalaghossza, illetve a téves elágazásbecslés büntetőciklusa kisebb. Ezzel párhuzamosan a korábbi Queen tesztprogram visszavonásra került.


[+]

A program megfelelő információkat szolgáltat az Panther Lake CPU-járól, illetve a Granite Ridge IGP-jéről is, valamint az új AMD Ryzen AI APU-k optimalizálást kaptak az AVX-512-es tesztekben.

A Windows 11, 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerrel kompatibilis AIDA64 7.35-ös verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, amelynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Hirdetés

Technológia és kikapcsolódás: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja vendégeit, így akár a Prohardver közönségét a Normafa Rendezvényházba.

Előzmények

Hirdetés