2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Digicam rovat

A Sun and Cloud a világ első dinamós digitális fényképezőgépe

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Ehhez a géphez nem kell töltő, a kattintáshoz akár mi magunk is megtermelhetjük az energiát.

Hirdetés

Ha egy zseblámpa működhet kurbliról, vagy napenergiával feltöltve, akkor egy fényképezőgép miért ne működhetne? Nos, úgy tűnik, hogy de, ezek az eszközök is lehetnek „önfenntartóak”. A Superheadz Japan terméke a Sun and Cloud névre keresztelt digitális kompakt fényképezőgép, ami az áramhálózattól teljesen elszakadva is használható. Többé nem kell attól félni, hogy otthon felejtjük a töltőt, vagy hogy nem lesz útközben sehol konnektor: a masina tetőlemezén szolárcellák találhatóak, melyek napos időben folyamatosan töltik a beépített akkut. Beborult? Netán éjszaka van? Semmi baj, a zsíros ebédet/vacsorát egy kis kurblizással tiszta energiává alakíthatjuk – a fotós szafari az utolsó zsömléig folytatódhat!

Persze, a gyártó azért gondolt a lustább fotósokra is, így végszükség esetén a fényképezőgép USB aljzaton keresztül is tölthető. A külalakot elnézve egy szögletes kis műanyag dobozhoz hasonlít leginkább a Sun and Cloud, amely fehérben és feketében egyaránt kapható. A 200 grammos tömeghez 15,2 x 15,2 x 20,3 centiméteres terjedelem társul. Az apró, 3 MP felbontású CMOS szenzor érzékenységi tartománya ISO 100 – 800 közötti, de sötétben használhatjuk a beépített apró LED villanót, ami amellett, hogy energiatakarékos, viszonylag erős fényű is.

A kezelőfelület egy kis LCD kijelzőből és pár nyomógombból áll; SD, vagy SDHC memóriakártyákkal etethetjük a gépet, ami az állóképek mellett mozgóképeket is képes rögzíteni (AVI formátum 30, vagy 8 fps sebességgel – a felbontásról nincs adat). A fókusz háromállású: makró (25-35 cm között), portré (60-150 cm között), vagy normál (150 cm és efölött) módban használhatjuk. Az igazi lo-fi érzetért 15 beépített szűrő felel (pl. fekete-fehér, szépia stb.). Megvásárolni a Sun and Cloud fényképezőt például itt lehet, azonban a 200 dollár kissé magas ár ezért a különlegességért.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.