A HBO is bekerült a MinDig TV Extra kínálatába

Az Antenna Hungária Csoport bejelentette, hogy az idei év decemberében összesen tizennégy új telephelyéről indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, ami azt eredményezi, hogy a lakosság 95 százalékát elméletben elérik. Ráadásul ezzel együtt a HBO csatornával bővült a MinDig TV Extra kínálata. Az adó önálló csatornaként is előfizethető, azaz akár az előfizetési díj nélküli csatornák mellé is választható, ez pedig jelenleg példa nélküli megoldás Magyarországon.

Az Antenna Hungária a jelek szerint eléggé eltökélt, hogy tovább népszerűsítse a digitális televíziózást, hiszen e hónapban két akciót is meghirdettek. A MinDig TV akciójának keretében, aki ezen időszak alatt vásárol a vállalat matricájával feldíszített vevőkészülékek egyikéből, az további tíz csatornát nézhet ingyen fél éven át. A MinDig TV Extra ajánlatában pedig egyéves előfizetés esetén a vételhez szükséges dekódert vagy CA-modult fél áron kínálja a konszern. Azoknak sem kell a fejüket a falba verdesniük, akik már korábban ezt a megoldást választották, hiszen decemberben minden este ingyen érhető el az egyébként előfizetéses AXN csatorna, mégpedig az Euronews helyén.

A GfK kimutatásai alapján egyébként október végén a magyar háztartások tíz százaléka rendelkezett az MPEG-4 kódolású anyagok megtekintését is lehetővé tevő DVB-T vevőkészülékkel, a MinDig TV-t használó háztartások száma így 120 000 fölé ugrott. Jelenleg 15 féle dekóder és 107 olyan televíziókészülék található a kínálatban, amely alkalmas a digitális adások vételére. Országszerte közel 600 üzletben érhetőek el az ilyen jellegű eszközök, és a dekóderek átlagára 35 százalékkal csökkent az elmúlt egy év során.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés