A harmadik negyedévben jöhet a Blu-rayt támogató Xbox 360

Március közepén tudósítottunk arról, hogy az Asustek Computer kifejezetten OEM gyártásra létrehozott leányvállalatai, a Pegatron és a Unihan is beszállnak az Xbox 360 játékkonzolok készítésébe. A DigiTimes most a kínai Economic Daily Newsra hivatkozva azt közölte, hogy a Pegatron Technology megrendelést kapott a Microsofttól Blu-ray olvasóval ellátott konzolokra, melyeket 2008 harmadik negyedévétől kezdenek szállítani.

Az Xboxok Blu-ray-támogatása azóta van napirenden, mióta a Toshiba elismerte, hogy alulmaradt a formátumháborúban, majd ennek nyomán a Microsoft is bejelentette a konzolokhoz illő HD DVD-meghajtók gyártásának beszüntetését. A győztes formátum és az Xbox 360 viszonya azonban azóta is tisztázatlan, mivel a redmondi vállalat vezetői, illetve a potenciális gyártópartnerek több ízben egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak a sajtónak. A Sony Electronicsszal való együttműködést március derekán hivatalosan is cáfolta a Microsoft, és Aaron Greenberg termékmenedzser azt is elmondta, hogy álláspontjuk szerint a videók online terjesztése és az Xbox Live szolgáltatás kiépítése sokkal fontosabb, mint a kék lézeres optikai meghajtók kérdése.

Ennek ellenére tajvani források már néhány héttel később arról számoltak be, hogy az Xbox 360-nak is lesz Blu-ray mozik lejátszására alkalmas változata – a hírek egy a Lite-On által készített, beépíthető BD-ROM-ról szóltak. Ezt erősítik a legfrissebb információk is, azt azonban továbbra sem tudni, az új funkció hogyan befolyásolja a termékpalettát; várhatóan az Xbox 360 konzolcsalád egy teljesen új tagja, esetleg a jelenlegi csúcsmodellnek számító Xbox 360 Elite utódja kaphatja meg alapfelszereltségként a meghajtót. A konzolnál vélhetően nem változik az eddigi gyakorlat, azaz a szoftverek továbbra is DVD-ROM-on érkeznek majd, a Blu-ray olvasó pedig kizárólag a filmlejátszási képességek bővítése végett kerülne a repertoárba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés