Frissül a Gigabyte GA-990FXA-UD3 alaplap is

Hirdetés

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a Gigabyte AM3+ foglalatos csúcslapja, a GA-990FXA-UD7 a 3. revíziójával visszatért a boltok polcaira. Szerencsére a Gigabyte az olcsóbb modellek frissítését sem felejtette el, így most megérkezett a GA-990FXA-UD3 rev. 4.0.


[+]

A AMD FX CPU-kat is támogató modell megőrizte korábbi főbb tulajdonságait, azaz továbbra is az AMD 990 FX + SB950 chipset párosára épül, mellyel akár a kétkártyás x16-x16 Crossfire kiépítés is megvalósítható, és természetesen maradt a korábbi verziónál bevezetett natív Dual UEFI is. Jó hír, hogy izmosodott a tápellátás, ami így összesen 10 fázist vonultat fel. A rendszer teljesen digitális vezérlést alkalmaz, melynek a hűtése, pontosabban annak bordázata is megváltozott.


rev. 3.0 - rev. 4.0
[+]

További újítás, hogy a korábbi Etron EJ168 USB 3.0 vezérlő helyét a VIA VL805 vette át, mely összesen négy portot képes biztosítani a vásárló számára. A fenti összehasonlító képen könnyen ki lehet szúrni, hogy a déli híd hűtése is megváltozott, illetve a szemfülesek észrevehetnek még néhány apróbb elrendezésbeli eltérést is, bár ezek nem befolyásolják számottevően az alaplap további tulajdonságait. Valószínűleg a valamivel erősebb kivitelért cserébe nem kér majd többet a Gigabyte, így GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 ára várhatóan 33-34 000 forint környékén fog alakulni.

Előzmények

Hirdetés