Az Amazon új Kindle e-book-olvasói igazi csapást mérnek a könyvolvasók piacára

Nem túlzás, ha azt állítjuk, az Amazon mai bejelentésével hatalmas csapást intézett az e-könyv-olvasók piacára. A vállalat élőben is közvetített sajtóesemény keretében leplezte le legújabb generációs Kindle e-book olvasóját, ami valószínűleg hatalmas népszerűségre fog szert tenni, ugyanis mindössze 79 dolláros áron forgalmazzák majd, amivel nem lesz egyszerű versenyre kelnie a konkurenciának. A 6” képátlójú, 600x800 pixel felbontású (167 ppi), 16 szürkeárnyalatos e-ink megjelenítős típus 167 grammot nyom a mérlegen, tehát elődjénél 30%-kal könnyebb, mérete pedig 166 x 114 x 8,7 mm, így persze a QWERTY billentyűzet is lekerült róla.

Amazon Kindle
Amazon Kindle

A gyártó szerint akár 1400 könyv is tárolható 2 GB-os, flashalapú tárolóján, gyors lapozást ígér, illetve állítható a betűméret rajta. A Kindle az AZW, TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX formátumokat támogatja, illetve a JPEG, GIF, PNG és BMP képeket is képes megjeleníteni. A Whispersync szolgáltatással szinkronizálhatjuk az utolsó olvasott oldal helyét, a könyvjelzőket és a magyarázatokat eszközeink között. A 2.0-s USB port és a Wi-Fi sem hiányzik belőle, de ebben a modellben nincs 3G. Viszont amire ez a kategória ki van találva, azt nagyon tudja, és ennyiért nem is lehet mást mondani rá, minthogy „instant get”. Sőt, a gyártó mától már szállítja is.

Amazon Kindle
Amazon Kindle

Ha még 20 dollárt rászánunk, 99 dollárért az érintőképernyős Kindle Touch változathoz is hozzájuthatunk, amit multi-touch-os panellel szereltek fel. Az előző modellnél kicsit nagyobb lett, 172 x 120 x 10,1 mm-es méretű és 213 gramm, viszont 4 GB tárhelye van, akkumulátora két hónapot bír, és egy hangszóró, valamint jack hangkimenet is került rá. Ennek megfelelően támogatja az MP3 lejátszást is. Ennek lesz még egy változata, a 150 dolláros Kindle Touch 3G, mely 3G elérést is kínál a Wi-Fi mellett.

Amazon Kindle Touch / Touch 3G Amazon Kindle Touch / Touch 3G
Amazon Kindle Touch / Touch 3G [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés