Txtr Beagle e-könyv-olvasó: mégsem 10 euróba fog kerülni?

Hatalmasat szólt az a tavaly felröppent hír, miszerint piacra kerülhet egy kicsi, könnyű és emellett kifejezetten olcsó, mindössze 10 euróba kerülő e-könyv-olvasó, ezzel – elméletben – hatalmas ellenfelet állítva a szegmens két éllovasának, az Amazonnak és a Barnes & Noble-nek. A hírt már akkor többen kacsának vélték, de az FCC nem hazudik, most pedig valóban úgy tűnik, hogy a Beagle tényleg megjelenik. Az is kiderült viszont, hogy nem eszik olyan forrón, mint azt gondoltuk.

Most, hogy az eszköz előrendelhető státuszba került az Egyesült Államok piacán, már koránt sem lehetünk biztosak a termék sikerében. A beígért 10 eurós, azaz 13 dolláros ár könnyen lehet, hogy csak álom marad, kivéve, ha egyes szolgáltatóknál tényleg megvásárolható lesz ennyiért, mint ahogy azt az eredeti koncepció alapján elgondolták. Jelen állás szerint ugyanis mindenféle szolgáltatói kötöttség nélkül 69,99 dollárért lehet megrendelni a Begale-t, ami már nem feltétlenül számít jó vételnek a konkurencia kínálatát elnézve, bár kétségkívül vannak előnyei tömeg és méret tekintetében.

Ugyanakkor a szintén 69 dolláros Amazon Kindle-lel és Nook Simple Touch-csal szemben a Beagle például nem rendelkezik beépített akkumulátorral (a tápellátás egy pár AAA méretű elemmel vagy akkuval oldható meg), kisebb a kijelző és szürkeárnyalatokat nézve is gyengébb képességű, valamint nincs rajta USB port és Wi-Fi sincs benne. Az egyetlen módja, hogy könyveket pakoljuk rá a beépített Bluetooth kapcsolat, de az átvitelhez szükséges androidos alkalmazás (ami vélhetően egyfajta konvertálást is végez) csak Android 4.0 vagy annál újabb operációs rendszerekkel hajlandó szóba állni.

Egyelőre még korai meghozni a végső ítéletet a Txtr Beagle ügyében, mindenképp érdemes megvárni az európai rajtot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • txtr

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés