Hirdetés

22 nm-re lép az Intel

Nem, nem elírás: az ellátási problémák egyik megoldásaként az olcsóbb lapkakészleteknél egy mezőt hátralép a cég.

Korábban már írtunk arról, hogy az Intelnek gondjai akadtak a termelésben: a 10 nm-es technológia késik, a 14 nm-es kapacitás pedig nem elég az igények kielégítésére, mindennek következménye pedig már láthatóvá is vált a boltok árcéduláin. Egyes jelentések szerint most azt a megoldást találták ki, hogy egyes lapkakészleteknél visszatérnek a 22 nm-es technológiára.


(forrás: eTeknix) [+]

Ezt persze inkább az alsóbb kategóriában fogják meglépni, a pletykák szerint pont a hiánycikk H310-nél, amelyből így 14 és 22 nanométeres változatok is piacon lehetnek. A kiszivárgott képek alapján nem túl meglepő módon az új változat jóval nagyobb lehet majd az eredetinél, de ez a használatot nem befolyásolja, ráadásul itt a nagyobb csíkszélesség miatti fogyasztásemelkedés is elhanyagolható marad. Az Intel számára további előny, hogy a 22 nm-es technológiában már rég nincs kihívás, a kihozatal is magas, és ha elég kapacitás szabadul fel a 14 nm-es gyártósorokon a CPU-k és felső kategóriás lapkakészletek számára, még a TSMC-nél sem kell kopogtatniuk.

Az 22 nm-es H310, amely H310C vagy H310 R2.0 néven futhat, várhatóan támogatni fogja a Windows 7-et is - ennek azonban nem a gyártástechnológia az oka, hanem, mint korábban is írtuk, az, hogy készítenek hozzá illesztőprogramot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés