15,9 milliméterbe zsúfolt csúcshardvert az Alienware

A két méretben elérhető X széria Intel és NVIDIA alapokra épülő hardvert és négyventilátoros hűtőrendszert kapott.

Hirdetés

A Dell bemutatta az idei évre szánt Alienware csúcsnotebookokat, amelyek rögtön két méretben is elérhetőek lesznek: az X15 15,6, míg az X17 17,3 hüvelykes beépített kijelzőt kapott. A duó kisebb tagja esetében választhatunk Full HD felbontású, 165, illetve 360 Hz-es, valamint 240 Hz-es UHD panelek közül, a nagyobb modellnél pedig a két 1080p-s opciót egy 120 Hz-es, szintén UHD felbontású lehetőség egészíti ki.


[+]

A kívül fehér, belül sötétszürke színű burkolat alatt 11. generációs Intel processzor és 30-as szériás NVIDIA grafikus gyorsító dolgozik: a csúcsot a Core i9-11900H CPU-val és GeForce RTX 3080 VGA-val szerelt modell jelenti, de az opciós listán szerepel i7-es processzor, valamint GeForce RTX 3060 és 3070 is. A gyártó állítása szerint ez a csomag jelenleg a legerősebb a 16 milliméternél vékonyabb notebookok piacán (a 15,6-os modell mindössze 15,9 mm vastag), ilyen hardverhez pedig hatékony hűtés is dukál, ami az Alienware-nél a négyventilátoros, gallium alapú hűtőpasztát csatasorba állító Cryo-Tech hűtőrendszert jelenti.


[+]

Persze a rendszer nem csak a specifikációs táblázatban mutat jól, a külsőre sem lehet okunk panaszra: a hátsó kivezetések körül mérettől függően 90-100 db ARGB LED kapott helyet, de az Alienware logó és a billentyűzet sem maradt fények nélkül (utóbbi ráadásul a nagyobb modellben Cherry MX mechanikus kapcsolókat is kapott), sőt, még a nagy méretű touchpad alá is fért néhány színes dióda, így nem lesz majd nehéz a sötétben való tájékozódás.


[+]

A gép hátoldalán HDMI 2.1 és DisplayPort kimenetet, microSD kártyaolvasót, Thunderbolt 4-et és több USB csatlakozót is találunk, a nagyobb verzión pedig a Wi-Fi 6E modult egy 2,5 gigabites Ethernet csatlakozó egészíti ki.


[+]

Az Alienware X15 és X17 már rendelhető 2000, illetve 2100 dolláros alapáron, az egyedileg konfigurált gépekre viszont csak a hónap közepétől adhatjuk le rendelésünket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés