Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ti4x

    aktív tag

    válasz old_artist #10991 üzenetére

    Abban egyetértünk , hogy egy CMO panelos Samu kalibrálás után már tényleg nagyságrendekkel jobb , de látom , hogy írják , fent idéztem is hogy még normálisan kalibrálni sem lehet esetenként és látom , hogy azután is csak olyan , mint egy másik a gyári értékekkel... Nem tudom , de nekem ha 2.4re sikerül csak kalibrálni valamit , az az más panelek 1 alatti értékhez képest nem 10:9.9hez arány , és a tesztoldalasoknak sem. A kalibrálás továbbrais pénztöbbletet jelent még mindíg. Atzán ráadásul azt írtad , hogy a kalibrálástól a színek csak úgy előjönnek , igaz? Abban viszont remélem egyetértünk , hogy ha választhatok , hogy akkor úgy mondom , hogy körülbelül 5-6-7-es értékkel rendelkező modelt válasszak , aminek a "színei még nem jöttek elő" vagy egy olyat , amelyiknek az értéke körülbelül 2 és a színei ezáltal már jobban elő vannak jőve :) , akkor miért azt válasszam , aminek nincs annyira körülbelül és még kalibráltatni is kell , esetenként nem is lehet pontosan mint itten a példa is mutatja , hogy 2.4re lehetett csak , minthogy olyat , amelyiknek alapban 2 körül van , még kalibrálásra sem kell pénzt költeni , mert már egész megfelelők a színei egy otthoni user számára. A CMOs meg ráadásul csak pénzráfordítás utána éri el ezt az értéket. Wwhy is mondta , hogy 1 pont eltérés már látható , tesztoldalakon írják , hogy 2 és 3 között a színek már általában jók , 3 fölött pedig eltérőek.
    Ettől függetlenül a Samunak is vannak olyan modelljei , amelyeknek alapba nem túl jók a színei , pl a 225BW , nincs kétségem efelől , de továbbra is... Miért válasszak olyat , amit nem is lehet az esetek egy részében meg felelően kalibráltatni , ráadásul plusz pénzért , ami esetenként nem is kevés , és még kalibrálás után is csak olyan lesz , mint egy másik a gyári értékekkel...
    Ez szerintem ilyen Mátrix effekt. :) Vagy beveszi az ember a kék kapszulát , hazaviszi a CMOs samut , és nem látja a különbséget vagy megmutatják neki , milyen mély a nyúl ürege a pirossal és akkor egy kábé 30%-kal (most csak mondtam egy számot) jobb színű , képű TFTt visz haza. Egyébként nyugodt szívvel nem tudok ajánlani ilyen CMO panellel rendelkező modelleket , mert tudom , hogyha nem is akkora nagyon iszonyatos a különbség , de azért ha egy egyszerű user elé rakom , még ő is ki tudja választani a jobbat. Kétségem továbbra sincs , a CMOnak is vannak minőségi(bb) paneljei , de nem ezekbe a TNes (főleg Samsung) modellekbe pakolják.

    [ Szerkesztve ]

    nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

Új hozzászólás Aktív témák