Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#202) ChRiS_RS válasza Tibry (#199) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Nekem kicsit többért cserélték. ;) Fontos, hogy 1984-nél újabb legyen, különben a benzintankot is ki kell cserélni a kocsidban, ami már jóval macerásabb. Egy ötös váltót állapottól függően 15-től fölfelé lehet kapni. Nem elég csak a váltót cserélni, kell hozzá a rudazat és a kulissza is. Változás annyi lesz, hogy a 4. fokozat rövidebb, az 5. hosszabb lesz.

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#203) rob210 válasza ChRiS_RS (#202) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Igaz a favoriton más a váltót szerelni, de nekem mindennel együtt 10.000.- mondtak rá.
Sajna most állok váltó csere előtt.

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#204) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Engem meg az érdekelne hölgyek urak asszanyok, hogy tudja-e valaki milyen átalakításokat igényel az autó ahhoz (favorit) , hogy belemenjen Felícia műszerfala????
Láttam ilyen autót, tehát bele lehet tenni, a kérdés csak az, hogy mennyi vesződéssel.
Mert amúgy a Felícia műszerfala nekem nagyon tetszik, azzal már egész faja lenne a kisautó.
:C

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#205) Tibry

Tibry
(újonc)

Köszönöm a válaszokat.Még lenne majd pár kérdésem.Ebböl is látszik hogy most nem régen lettem skoda tulaj.
Hogyan lehet tuningolni egy 82-es évjáratu s 120-as motort és kb mennyire jön ki?Jó állapotban van hiszen csak 75000 km.van benne.Idős bácsitol vettem de már is megszerettem.tettem fel rola képet igaz csak kivülröl van.

Azért van SKODÁM mert jó.Még sosem hagyott cserben.és legalább ki van fizetve...nincs rajta milliós adóság

(#206) Joci77 válasza rob210 (#204) üzenetére

Joci77
(újonc)

na egy cipőben járunk mert már régóta tervezem járom a bontókat de idáig mindig csak töröttet tudtak volna adni (már egyszer teljesen kiszedtem belőle mindent )még az üveget is
festés volt,
a rögzítések első ránézésre ugyanaz - nem kell semmit átalakítani de majdnem mindent kellene cserélni (-sok píz)

(#207) ChRiS_RS válasza Tibry (#205) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Sajnos én ebben már nem tudok segíteni, de hátha lesz itt vki, aki jártas ebben. Nálam a műszerfal és váltócserében, valamint a váltókar rövidre fűrészelésében "kimerült" a tuning fogalma. ;)

[ Szerkesztve ]

(#208) Tibry

Tibry
(újonc)

valaki tud segiteni?Tegnap voltam aaz autó szerelönél rákérdeeztem mennyibe leenne eegy 5-ös váltó cseere erre azt mondta min.30ezer.és ez még csak a munkadíj.+még át is kell 1-2 dolgot vaariálni.ugyhogy a szereelási költség kb 50-55ezer bee kerülne.most valami olcsobb szerelöt keresek komárom-esztergom ,Györ moson vagy pest megye környékén.egyébként Kesztölci vagyok Esztergom ésDorog közt van.Elöre is köszi a segitséget Üdv.:Tibry

Azért van SKODÁM mert jó.Még sosem hagyott cserben.és legalább ki van fizetve...nincs rajta milliós adóság

(#209) darius válasza Tibry (#208) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

Szia, szerintem érdemes volna kicsit körülnézed a szomszédoknál a Duna túloldalán.

(#210) ChRiS_RS válasza ChRiS_RS (#207) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Véleményem szerint az autót inkább veteránoztatni kéne. Elmúlt már 25, mindene eredeti (remélhetőleg) és valamivel kevesebb lenne a fenntartása. Kár lenne azért a viszonylag keveset futott motorért. Ha már mindenképpen tuningolni akar inkább tegyél bele egy Favorit motort, az szokott lenni az általános kiindulópont.

[ Szerkesztve ]

(#211) rob210 válasza Joci77 (#206) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Azon, hogy mindent kéne cserélni mit értesz?
Közdarabok kellenek? vagy mi az amit cserélni kéne?
Az elektromos részt átkötöm, tehát azzal nincs baj.

(#212) rob210 válasza Tibry (#208) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ahogy azt tanult kollégánk is írta.
A favorit motor az első tuningpont.
25.000.- kapsz bontóban.
No és amig a favorit motort csinálgatod. Addig is van mivel járnod.
Egyébként kovácsolt vas hajtókar, dugok, 200° fölötti vezérműtengely, polírozott hengerfej 1400köbcire tágítva. 4:2:1 polír leömlő, 50-es sport kipuffogó rendszer.
A motor kb 150.000.- áll meg a kipuffogó 60.000.- ezek olyan árak amiket merek ajánlani, tehát nem kókler szerelők, SKODA motorsportos szerelősrác.
Én is gondolkodtam rajta csak nekem sajna nincs rá pénzem.
:R

(#213) Tibry

Tibry
(újonc)

Igeen minden eredeeti rajta kivéve a fényszorokat mert azok bi xenon.Nem teheteek róla nem látok rendesen a haalogén izzokkal.amugy igen minden eredeti.Mennyi idös kortól számit veteránnak az autó?Én ugy tudom 30 dee neem vagyok benne biztos.Amugy köszi aa válaszokat meggondolom még.

(#214) rob210 válasza Tibry (#213) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Az meg engem érdekelne, hogy ezeket a xenon fényszórókat, hogy és mennyiért lehet beletetetni a kocsiba.
:F

(#215) Tibry

Tibry
(újonc)

rob210!Haa megveszed a fényszorókat én nagyon szivesen bele teszem neked az autoba.Az enyémet is én tettem bele.Milyen autod van?ha érdekel irhatsz privátot is vagy mailt.Üdv.:Tibry

(#216) rob210 válasza rob210 (#214) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Skoda favorit, de menyibe kerülhet a fényszóró?

(#217) Tibry

Tibry
(újonc)

A bi xenon fényszoró kb 25 ezer körűl mozog a sima xenon peedig olyan 15-20 körűl mozog a normális minöségü.Ez az eredeti trafos verzió.Lehet xenon gázzal töltött izzót is venni az olyan 2000 körűl mozog de azt neem ajánlom mert olyan mint ha sima halogén lenne benne.EEzek az árak vannak.Ha valamiben tudok segiteni írj s segitek.Üdv.:Tibry

(#218) rob210 válasza rob210 (#216) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Köszi, ennyit most nem szánok erre a célra.:)
Ennél fontosabb dolgok is vannak most a kocsin sajnos.
Januárban jön a zöldkártya, adó, biztosítás.
Azt hittem max 10K ból meg lehet úszni a kettőt.
Köszi uram az infót.

(#219) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Végre szereztem ködfényszórókat.
Ha minden jól megy hétfőn be is szerelem.

(#220) Tibry

Tibry
(újonc)

Egy kis segitség kellene.A s120 asom elejét szeretném lentebb ültetni minden féle csere nélkül.Valamit bele kellene tenni de nem tudom milyeen sulyig meehetek ell.elöre is köszi a segitségeet.

(#221) rob210 válasza Tibry (#220) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hát ugyan ez sufni tuning, de télen mi mindig egy cementes zsákot tettünk bele, ami már amúgy is be volt dögölve.:)
Szóval 50 kiló mehet bele.

(#222) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Szerintetek mennyiért lehetne szerezni 2 darab renault 19 es fejtámlát?
Vettem két ülést nagyon jól néz ki nagyon kényelmes nagyon jó benne az ülésfűtés, csak épp nincs hozzá fejtámla.

Ünnepek után heggesztés fúrás faragás, jól fog kinézni a kisautó fűthető ülésekkel:)

(#223) rob210

rob210
(PH! kedvence)

KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!! MIVEL NAGY VALÓSZÍNŰSÉG SZERINT NEM LESZEK AZ ELKÖVETKEZŐ NAPOKBAN NET KÖZELBEN.
:D

(#224) ChRiS_RS válasza rob210 (#221) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Úgy-úgy nekem is ez volt, csak homokzsákkal! Most jelenleg 3 téligumi (felnivel) alkotja a súlyt, de ez kevés neki. Télen csak óvatosan a 120-assal a kanyarokban, mert szeret egyenesen menni téligumival is! ;)

(#225) ChRiS_RS válasza rob210 (#222) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Anyámborogass.... :DDD

(#226) ChRiS_RS válasza rob210 (#223) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Nahát boldog karajcsont mindenkinek! Neked leginkább rob210, mint topicgazda. :DD

(#227) Tibry

Tibry
(újonc)

Mindenkineek boldog karásconyt és boldog uj évetszeretnék kívánni.Az idén már nem hiszem hogy leeszek.Sziaasztok

(#228) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Na sikerült összerakni a gépet.
Úgy, hogy újra itt és mindenkinek Minden jót így az ünnepek alkalmával még egyszer:)

Valamint jelzem a ködlámpákat sikerült bekötnöm.:)
NAgyon faja lett és jó erősen világít, akár segéd fényszórónak is elmenne.:)

(#229) Joci77

Joci77
(újonc)

Mindenkinek boldog karáscsonyt és boldog uj évet kívánok

Nekem bejött: a jézuska hozott egy 1,2 fábia combit.

(#230) rob210 válasza Joci77 (#229) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Egy ilyen Jézuska nekem is bejönne.
Nem adod meg a címét.
Jövőre én is beválalnék egy ilyen szekeret.

(#231) Joci77 válasza rob210 (#230) üzenetére

Joci77
(újonc)

-

[ Szerkesztve ]

(#232) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Na ma este beszerelem az intervallum kapcsolót a kocsiba.
Lesz végre normális ablaktörlőm.
Előbb utóbb Luxus favorit lesz ebből:-)
Valahogy csak bele kell varázsolnom a felicia műszerfalat.

(#233) rob210

rob210
(PH! kedvence)

B.U.É.K. Minden kedves fórumtársnak.

(#234) Joci77 válasza rob210 (#233) üzenetére

Joci77
(újonc)

Buék mindenkinek... :))

ízé.. nincs meg véletlenül az ablaktörlő intervall kapcsoló belső bekötése vagy a fogalat-é
mert az a mocsok nem megy visza alaphelyzetbe ha leállítom-kikapcsolom

(#235) rob210 válasza Joci77 (#234) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hm... egész pontosan mi is kéne neked?
Mert, hogy én kaptam egy intervallum kapcsolót.
Azt ugye a biztosíték táblába feltolom a másik helyére ami eddig nem tudta az időzített kapcsolást és ennyi.
Ha az ablaktörlő pozicionálásával van gondod, azt a motoron lehet állítani.

(#236) darius válasza rob210 (#235) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

Buék mindannyiotoknak!
Ez az intervallum kapcsoló engem is érdekel. Ha csak egy sima csere az egész, akkor már tudom, mibe fogok legközelebb beruházni.

[ Szerkesztve ]

(#237) Joci77 válasza rob210 (#235) üzenetére

Joci77
(újonc)

Üdv...
kiszedtem felnyitottam hmm.. SMD (akkor hagyjuk-csere) de a relékontaktus megpiszkálása után ment szépen egy ideig visszament a helyére aztán bedobta az unalmast,
van egy másik is valami old-Tesla de az 3sec után indítja a ciklust
rá aplikáltam az időzítő rendszerére egy pici potit de nem lett jobb hol megy hol nem,olyan érdekes az egész(már ott vagyok ,hogy bele állítom a csákányt)
át kéne alakítani valami (hazai) típus ra, midegy ott az új verda azzal nincs gond...

(#238) rob210 válasza Joci77 (#237) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ahha na szóval neked magával a kapcsolóval van bajod, illetve relével.
Na azt én nem szedném szét ha nem baj,mert ezt kaptam Kari ajándéknak.
Meg ahogy nézem nem is lehet szétszedni.
Az eddigi relé helyére kell bedugni.
A biztosíték táblán a régit ki ezt be és kész.
Igaz az idejét állítani nem lehet.
Be van rajta állítva egy 8-9 mp-nként törölési ciklus és ennyi.

(#239) darius válasza Joci77 (#234) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

A Favorit bibliát javaslom ez esetben:
[biztosítéktábla]
[relék]

[ Szerkesztve ]

(#240) Joci77

Joci77
(újonc)

relé táblán az átkötést nem tujátok hova volt beszúrva ?

(#241) rob210 válasza Joci77 (#240) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Melyik favoritod van?
90-94?

(#242) Joci77 válasza rob210 (#241) üzenetére

Joci77
(újonc)

a Szlovén papíron az áll 1994

(#243) rob210 válasza rob210 (#241) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Úgy kell betenni, hogy a függőleges pöcök feléd van ahogy szemben ülsz a biztosíték táblával a vizszintes rész pedig jobbra néz.
A bal hátsó relé helyére kell beszúrni, (a jelű a rajzokon)

(#244) Joci77 válasza rob210 (#243) üzenetére

Joci77
(újonc)

Köszi szépen.
arra emlékeztem hogy valami L alakú volt a lemez

(#245) rob210 válasza Joci77 (#244) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Igazán nincs mit. :R

(#246) Joci77

Joci77
(újonc)

Csillag garázsom van jó hideg van éjjel inkább kiveszem az aksit (biztos ami biztos)
hűtővíz az jó sürű (nem jön fel az üvegben a bója)

(#247) rob210 válasza Joci77 (#244) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hát a hűtő folyadékom nekem is kemény.
Ugyanis ma cseréltem fűtéscsapot, jó kis meló volt, nem éreztem az ujjaimat a végére.
De most jó meleg van a kocsiban és nem engedi a vizet sem sehol.
Ráadásul jó sok fagyállót tettem bele, szóval kb. -35 fokig jó a kocsi:)
Az aksim meg bírja annak semmi baja pöcc röff a kisöreg:)

(#248) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Na reggel, illetve hajnalban jöttem be és nemigazán volt fűtés a kocsiban.
Kiderült mi a baj mindenki okulására írom, ne járjon így mint én.
A légtelenítés egy nagyon okos dolog, főleg mivel a fűtőradiátor van a hűtőrendszer legmagasabbik pontján.
Szóval légtelenítsetek mindíg ha megbontjátok a hűtőkört.

Bár lehet erre csak én nem gondoltam.
:W

(#249) Joci77 válasza rob210 (#248) üzenetére

Joci77
(újonc)

már befürödtem én is egyszer vele, nem gondoltam rá ,teljes víz csere után(a francért nem fűt előtte semmi baja nem volt) :F működő motornál aztán óvatosan lehúztam a felső csövet kevés kifolyt de kijött a luft..

(#250) rob210 válasza Joci77 (#249) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Az se rossz, de van ezen valahol egy légtelenítő csavar.
csak hol.
:D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.