Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#401) Tibry

Tibry
(újonc)

Sziasztok!Nemtudja valaki Faviba belelehet tenni felicia müszerfalat ill.egységet?km ora fordulatszám mérő stb.ha igen akkor sok gondal jár?Teljesen meggajdult a gyári egység.se én se a villanyász nem tud vele mit kezdeni.Ma kicserélem a jobb elsö kerék csapágyat mert a jó kis hazai utak tönkre vágták a gömb csuklóval (támasszal) együtt.Utánna futómü beállitás.Remélem sikerülni fog.Utánna egy kis gittelés csiszolás alpozás aztán meehet rá a festék.Késöbb mehet müszakira.Remélem még sokáig fogja róni az utakat a kicsike.szurkoljatok hogy minden flottul menjen.Köszi

[ Szerkesztve ]

Azért van SKODÁM mert jó.Még sosem hagyott cserben.és legalább ki van fizetve...nincs rajta milliós adóság

(#402) rob210 válasza Tibry (#401) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

A biztosíték táblát megnéztétek.
Nekem is volt, hogy nem működtek dolgok, kiderült a biztosítéktáblám volt összeégve.
Kicseréltem bontóban 1500.- volt a másik és minden flottul ment.
Bár nem írtad le mik a tünetek.

A felicía műszerfalat én is bele akartam rakni.
Megoldható de rengeteg átalakítást és időt igényel.
A középső fűtéscsonkok máshogy vannak 4-5 cm a különbség, a kábelezést teljesen át kell alakítani, mármint a csatlakozókat le kell cserélni.

Én a végén nem mentem bele.
Főleg akkor tettem le róla amikor megtudtam, hogy 23.500.- a felicia műszerfal bontóban.
A gyári árát le se írom, mert kiakadnál rajta.

A kerék csapágy jó nagy szívás kiütőd meg szerszámod van hozzá?

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#403) semetka

semetka
(senior tag)

Na sikerült kapnom a háttérvilágítás helyére 4Wattos izzót. Sokkal jobb a világítása.
De van olyan gondom (már régen ilyen ) Nem világít a bal oldali reflektorom.
Parklámpát kapcsolom mind2 ég, tompított mind 2 ég, és mikor rákapcsolom a reflektort akkor a jobb oldali jó de a bal oldali nem, sőt még a tompított is elmegy csak park marad.
Égő baj vagy vmi relé esetleg?ha simán világítás nélkül bekapcsolom a refit akkor nerm világít a bal. Vmi ötlet?

P35C-DS3R Core 2 Duo e8400 Gainward 8800GT GS 1024MB 2x2GB 1066MHz Kingmax ==>> 3dmark 06 : 12109 pont <<== no tuning ===>>Sony BRAVIA 32W4000<<===

(#404) rob210 válasza semetka (#403) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ízzó csere.
Ha nem segít akkor relé.

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#405) Tibry

Tibry
(újonc)

sziasztok!Köszönöm a választ akkor szerinteem maradok a régi müszeerfalnál.A tünetek nem müködik semmi.csak a kilóméter óra.De a számlálók seem a benzin mutató sem még a kontrol lámpa sem gyulad ki pedig eeddig jó volt.(mikor fogyóba van a benya).nem tom mit csináljak.Nincs valami ötletetek?A csapágyazás kész s a gömbtámasz is ki van cserélve.mit meg szivtam vele?Dee többet észel mint ész nélkül.de kész van s az a lényeg.Mehet mostmár a kasztni.Szép lesz.Reméleem.Ha kész teszek fel képet róla.Már csak egy fényező kamrét kellene keresni mivel a kasztnit is én csinálom.Dee majd meegoldom.Mégeszeer köszi a választ.Üdv.és további szép napot:Tibry

Azért van SKODÁM mert jó.Még sosem hagyott cserben.és legalább ki van fizetve...nincs rajta milliós adóság

(#406) semetka

semetka
(senior tag)

Holnap ledesítek egy két dolgot a műszerfalban és egy sorkapocson keresztül hozom el a tápot a ledeknek. Kérdés az hogy a ledeknek elég lesz a 0,35 ös kábel?? Végülis nem nagy áram kell nekik.

P35C-DS3R Core 2 Duo e8400 Gainward 8800GT GS 1024MB 2x2GB 1066MHz Kingmax ==>> 3dmark 06 : 12109 pont <<== no tuning ===>>Sony BRAVIA 32W4000<<===

(#407) rob210 válasza semetka (#406) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Bőven csak kis ellenállású kábelt használj.

(#408) lostsoul válasza semetka (#406) üzenetére

lostsoul
(újonc)

esetleg ha tudsz rakj fel képeket,nagyon kíváncsi vagyok rá h sikerült :)

(#409) semetka válasza lostsoul (#408) üzenetére

semetka
(senior tag)

Kész a ledesítés.
A kesztyűtartóban 2 db fehér LED, hamutartóban 1 db fehér LED.
A venti kapcsolónál körbe világít meg a vészvillógó körül is kéken, 2-2 darab Leddel.
+ raktam be külső belső hőmérőt amit én ledesítettm kék színűvel.
Most este fotozóm le, utáána rakom fel pár képet.
Ami nem látvány, az annyi ,hogy ha rajtamarad a világítás és nyitom az ajtót akkor sípol.

(#410) semetka

semetka
(senior tag)

Itt vannak a képek:
1
2
3
4

A 2 kapcsoló alá rakok majd vmit, ami megtöri a fényt és akkor még szebb lesz. (valami hasonlót ami a km-órában van)
Ilyen lett. Nekem tetszik.

(#411) rob210 válasza semetka (#410) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

gratulálok jó lett.

(#412) darius válasza Tibry (#405) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

Ilyesmi tünet anno nálam is jelentkezett, annyi kitétellel, hogy felvillant az akksi jele, azaz csak olyan elektromos eszköz működött, ami gyújtás nélkül is elérhető. A biztosítéktáblán egy relét kellett kicsit megmozgatni, utaána helyreállt a rend, végül egy autóvillamosságis számolta fel a kontakthibát.

Kíváncsi vagyok, most milyen állapotú a kasztni, és mennyiért sikerül helyretenni? Nekem is már érik a beavatkozás, mert nyáron vizsgára kell mennie.

(#413) lostsoul válasza semetka (#410) üzenetére

lostsoul
(újonc)

nagyon fain lett,gratula!! :C

(#414) semetka

semetka
(senior tag)

Köszönöm szépen :)

(#416) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Majd a hgátsó ülésről egy összképet fotózhatnál :R

(#417) semetka válasza rob210 (#416) üzenetére

semetka
(senior tag)

Holnap megcsinálom a képet az ülésről.
Amúgy a reflektornál meg csak érintkezési gond volt, szépen megtakarítottam és már világított is. Nem tudjátok véletlen hogy mennyi lehet egy jobbos első index tokkal vonóval mert ma szedtem ki belőle egy belerohadt égőt .Ezért nem volt jobbra index. Ki kéne az egészet cserélni mert egyszer belefolyt a víz és megölte az érintkezőket. Meg kellene hátsó lámpa búra. Nem tudjátok véletlen mennyibe kerül kb az index meg a hátsó lámpabúra?

(#418) Tibry

Tibry
(újonc)

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy ha fogyóban van a benya elvileg a lámpának világitania kellene.Eddig stim.csak azt nem tudom hogy mien szinű vezeték megy a benzin lámpába háturrol.Megtudja e valaki mondani nekem.Mert akkor bemérném lehet hogy csak a vezeték van megtörve,vagy az izzó ment ki.Milyen izzó kell a benya lámpájába.Mostmár minden mükszik csak az nem.A biztosíték tábla volt a ludas.a válaszokat előre is kösz.Üdv:Tibry

(#419) semetka válasza semetka (#417) üzenetére

semetka
(senior tag)

Itt vannak a képek, de az a baj h még nincs meg a kapcsoló köré a fénytörő és nagyon világít a led és kicsit rontja az összképet. De ilyen lett.

1
2

(#420) rob210 válasza semetka (#419) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Jól nézne ez ki csak az a baj amit gyanítottam az előző fotókon is.
Túl erős a fénye nem szórt fényt adnak a ledek.
De az ötlet és a kivitelezés első osztályú csak gratulálni tudok hozzá.
Szerintem azért ha tényleg oszlatod majd a fényt valahogy akkor jobb lesz.
:R :C

(#421) Tibry

Tibry
(újonc)

na kész a gépsas.minden ok kivéve a benya lámpát.nekem tetszik.kicsit költséges volt olyan 50 körül jött ki.pontosan nem tudom.itt van 3 link az autó van rajta aki esetleg meg akarja nézni.
http://kep.ivpicture.hu/70168.jpg
http://kep.ivpicture.hu/70170.jpg
http://kep.ivpicture.hu/70171.jpg
Remélem tetszeni fog nektek is.Üdv.:Tibry

(#422) lostsoul válasza Tibry (#418) üzenetére

lostsoul
(újonc)

amúgy h oldottad meg h világítson?,én azt sem tudom milyen értéknél kéne neki kivillanni.nekem csak a jobbos kanyaroknál szokott bevillanni máskor nem

(#423) Tibry

Tibry
(újonc)

nem tudtam megoldani nekem is az a problémám hogy nem világit.igy nem tok rá válaszolni.Én is azt kérdeztem hogy valaki nem tud e segiteni.Eddig még senki nem irt.

(#424) semetka válasza Tibry (#423) üzenetére

semetka
(senior tag)

Hello.
Én most fotoztam le a műszereket hátulról mert ki volt szedve.
Remélem tudok segíteni.
üzemanyag óra
Viszont ha az égője nem jó sztem óra csere bár ha szétszeded az órát lehet h ki lehet cserélni, mert egy led van benne.

(#425) Tibry

Tibry
(újonc)

Köszi a segitséget de nem tom faviba jó e.Még nem szedtem szét a müszerfalat de megmondom öszintén azt se tom hogy kell.Abba esetleg nem tud valaki segiteni hogy kell szétszedni a műszerfalat?Előre is köszi a válaszokat Üdv.:Tibry

(#426) semetka válasza Tibry (#425) üzenetére

semetka
(senior tag)

Ja tényleg neked favoritod van. Akkor szedd szét csak úgy tudod megnézni.
Csavard ki a km óra spirált az biztos. A csavarokat nem tudom honnan kell kicsavarni, én még nem ültem favoritban.

(#427) Tibry

Tibry
(újonc)

aham.Értelek.Köszi a segitséget.Neked 120asod van?Nekem is volt nagyon szerettem csak el kellet adni hengerfejes lett meg ilyenek.ugy hogy ennyi.De azért köszi.Üdv.:Tibry

(#428) semetka válasza Tibry (#427) üzenetére

semetka
(senior tag)

Igen 120l -es skodám van. Van egy-két lakatolásra váró darabja sajna, de műszaki előtt meg lesz csinálva.
Kap 2 új első sárvédőt.

(#429) rob210 válasza Tibry (#427) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Na szia.

Ez a téma már volt tárgyalva korábban, de leírom újra.
Ahol a kilóméter óra van ott van oldalt két csavar a műszereknél a műszerfal oldalán belülről.
Ezt a két csavart kell kiszedned.
Utánna ha kiveszed a középső egységet amiben a fűtőrostély és az a pici tégla lap alakú tároló van, akkor ott lesz két csavar alul ami fogja a műszerfal felső borítását.
A másik oldalt is azt a kis műanyagot kiveszed amiben a 3 kapcsoló van (bal oldalt).
Alatta csavar.
Óvatosan megbillented a borítást és kicsabarod a kilóméterspirált.
Ezután az elektromos csatlakozókat kipattintod és már az öledben is van az egész műszercsoport.
Remélem érthető volt.
:R

(#430) Tibry

Tibry
(újonc)

Igen érthető teljes mértékben.Köszönöm a választ és a segitséget.még 1 kérdés.A km spirált nehéz vissza tenni?Köszönöm mégegyszer.Üdv.:Tibry

[ Szerkesztve ]

(#431) semetka válasza Tibry (#430) üzenetére

semetka
(senior tag)

Abszolút nem nezéz, legalábbis 120 asba nem.
Én is féltem tőle de már megy mint a karikacsapás. :C

(#432) lostsoul válasza Tibry (#430) üzenetére

lostsoul
(újonc)

én mindig bal oldalról nyúlok be a kmspirálhoz.tehát kiveszem azt a részt ahol a 3gomb van.és ott van egy kis rés a műszerfal mögé.kicsavarom ami a spirál végén van és kész.nekem így egyszerűbb.apropó,sokat könyített mindig a dolgomon ha műszerfal tetején lévő két csvart ami a műszerfalat tartja kiszedtem...aztán csak lekapod rola a kábeles dolgokat.remélem sikerrel jársz.

(#433) rob210 válasza Tibry (#430) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Nem nehéz csak a műszer csoport visszabuktatásának technikáján múlik.
:C

(#434) semetka

semetka
(senior tag)

Tudja valaki hogy utólag milyen nehéz fordulatszámmérőt beszerelni 120-asba?
Mennyi minden kell hozzá és hogy kell bekötni?

(#435) lostsoul

lostsoul
(újonc)

túlvagyok a fűtéscsap beszerelésén. reggle megnéztem a csap alatt dolgokat és éreztem h nedves a tömítésnél. vettem egy uj csapot,megtettem vele pár km-t,ujra megnéztem de csontszáraznak tünt.fura. ..mindegy,szval beszereltem a csapot,remélem mindent jol visszaraktam és semmi nemfog szivárogni és tényleg ott ment el a vizem,mert akkor érdemes volt vele dolgozni

(#436) rob210 válasza lostsoul (#435) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Légtelenítés volt?
Nekem fűtéscsap csere után olyan szar lett a fűtésem és csak hosszú 100km-ek megtétele után javult meg.
:O

(#437) rob210 válasza semetka (#434) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Egyáltalán nem bonyolult.
Az sokkal nagyobb gondot szokott okozni, hogy hova teszed az órát a műszerfalon.
Amúgy csak egy pozitív negatív kábel kell amit a műszerfal alól is meg tudsz oldani, meg egy vezérlő amit a gyujtó trafó 1-es lábáról kell levenni.
Szóval 3 kábel ha ugyesen vezeted nem is túl hosszú kábelek meg egy hely kell.
:R

(#438) semetka válasza rob210 (#437) üzenetére

semetka
(senior tag)

A hellyel nem lesz gond, mert megpróbálok szerezni egy gls előlapot így a visszajelzőknek lesz helyük. A visszajelző óra helyére meg bemegy a fordulatszámmérő. :D
Akkor ez a következő tervem. :))

(#439) semetka

semetka
(senior tag)

Végigjártam boltot meg bontót is de sehol nem kaptam se előlapot se fordulatszámmérőt. Nem tud vki nekem szerezni?

(#440) rob210 válasza semetka (#439) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hát igen ha kapsz is minimum 7-8ezer az ára.
Favoritét tudnék neked de ahhoz favorit műszerfal kell.(

(#441) semetka válasza rob210 (#440) üzenetére

semetka
(senior tag)

Ha nem kéne műszerfalat cserélni elfogadnám, De azért köszi.
Keresgélek még, hátha.
Csak találok vhol a fenébe is.
Majd írok ha van vmi.

(#442) rob210 válasza semetka (#441) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Megkérdeztem nálunk van a bontóban 7.000.- ahogy mondtam is.
Szerintem menj fel a googlera keress rá a bontókra és fogsz találni.

(17.kerület keresztúri úti autó bontó {Bonci} )

(#443) semetka válasza rob210 (#442) üzenetére

semetka
(senior tag)

Köszi a segítséget. Elmegyek majd szegedre meg szentesre is a bontókba ha ott nem lesz akkor szted megoldhatjuk hogy te megveszed és postán elküldöd? Jó állapotban volt?? Előlap nem volt hozzá amin lent vannak a visszajelzők a reflektor mellet?

(#444) rob210 válasza semetka (#443) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Én csak felhívtam őket, hogy ven-e. :R

(#445) semetka

semetka
(senior tag)

A hátsó ablakfűtést valahogy ki lehet venni egy bontásra való autóból vagy csak üveggel együtt jön ki??

(#446) rob210 válasza semetka (#445) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Szerintem létezik felragasztható fütőszál, de hogy leszedd egy már gyárilag ráaplikáltat üvegről, az kizárt.
Darabokra szakadozna.
Az tuti.

(#447) lostsoul válasza rob210 (#436) üzenetére

lostsoul
(újonc)

igen,légtelenítettem.kiengedtem az a csavart legfelül és vártam még nemjön a víz,aztán gyorsan visszahúztam. :))

(#448) darius válasza lostsoul (#447) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

Ezt a csavartpontosan hol is kell keresni?

(#449) Tibry

Tibry
(újonc)

sziasztok.Tudtam tesztelni a favit mindenben most a hétvégén.Hazamentünk a feleségemel kb 300 km-et mentünk.Nagyon jol viselte a favi.Az átlag olyan 5,5-6 liter/100 km.110km/h sebeséggel.Sikerült megoldani benya lámpát.Mostmár minden ok.Köszönöm a segitséget.A találkozóra hol lehet jelentkezni?Üdv.:Tibry

(#450) rob210 válasza Tibry (#449) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ha arra gondolsz amit én szervezek akkor van egy topikja.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.