Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#251) ChRiS_RS válasza rob210 (#250) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Ejj-ejj!

Minden csere alkalmával mindig kell légteleníteni, méghozzá úgy, hogy járó motor, fűtés max-ra állítás, és üzemmelegre melegedés megvárás -> no akkor légteleníts. (legalábbis 120-asnál ez a szentírás). :)

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#252) Joci77 válasza rob210 (#250) üzenetére

Joci77
(újonc)

Ha van csavar akkor valami újat mondasz mert nekem nincs(fotózd már le légyszi ha alkalmad lesz rá) kiváncsi vagyok rá...

storry: Após : gyerek nézd meg már mi van a kocsival mert nem indul, elfordítom a kulcsot nem csinál semmit...
kitolta az utcára és már azt intézte telefonon hogy valaki be húzza,hála istennek pont akkorra értem haza, :Y

[ Szerkesztve ]

(#253) rob210 válasza Joci77 (#252) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Az aksi meg a szobában melegedett mi?
:C

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#254) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Nekem is csak mondták, hogy van rajta légtelenítő csavar.
Azért írtam be, hogy hát ha okosabb valaki nálam, de ezek szerint jól láttam, hogy nem láttam:D

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#255) Joci77 válasza rob210 (#253) üzenetére

Joci77
(újonc)

ma reggel vissza raktam,felnyomattam a benzint és pöccre indult..

hidegen olyan mintha 1 henger kihagyna kicsit füstöl is bemelegszik akkor meg okés
valószinű sok benzint kap (nem bírja megenni :( )
meg kéne piszkálnom egy kicsit mert így megeszi a fejemet...

(#256) plömplöm válasza Joci77 (#252) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ööö, csak bekukkantottam a topikba, a 105-ömön és a 120-amon az ablakmosó tartálynál volt egy szelep, ott lehetett légteleníteni a hűtésrendszert. remélem ilyen gép(ek)ről van szó :B

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#257) Joci77 válasza plömplöm (#256) üzenetére

Joci77
(újonc)

izé..favoritról van szó a régebbi verdáknál tudom hogy ott van..

(#258) plömplöm válasza Joci77 (#257) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

itt láttam egy 120-as említését, de amúgy ájm veriszorri :R
favoritom nem volt már, csak 105-120. bár volt favorit kormányom az egyikben :DDD

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#259) darius válasza rob210 (#250) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

Ha nincsen légtelenítő szelep, akkor hogyan oldottad meg? Én is hasonló cipőben járok.

(#260) rob210 válasza darius (#259) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Levettem a kiegyenlítő tartály sapkáját.
Kimentem az M0-ásra és adtam neki 155Km/ a vége a kicsikének ott már ráz és 3900at pörög a motor.
De ezt csak két jogosítvánnyal rendelkezőknek ajánlom:D
Hát ha mérnek valamelyik szakaszon. :R
Most átlag 3-4 perc alapjárat után kezd kellemes meleget fújni.
Szóval vissza állt a régi rend, mert hogy ilyen is volt.

Most már tavasszal csak le kéne fújatni a kis öreget.
Megérdemelné.

A jövő héten olajcsere remélem ott minden lezajlik majd simán,.:D

(#261) rob210 válasza Joci77 (#255) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

A hideg indítással lesz ott a gond.
Amikor röffented a kocsit nem szokott a fordulatszámod 2.5-3 ezerre felmenni?

(#262) darius válasza rob210 (#260) üzenetére

darius
(kvázi-tag)

Kéne szabadalmaztatni a módszert :DDD

(#263) Joci77 válasza rob210 (#261) üzenetére

Joci77
(újonc)

érdekes hogy nincs nagy fordulat csak olyan 1200/1500 körüli, változó milyen hideg van ilyenkor mindha kihagyna 1 henger kicsit megpörgetem(gázt adok 3000ig 15sec) aztán vissza esik 1500-2000 ig ilyenkor szépen duruzsol a motor

(#264) rob210 válasza Joci77 (#263) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hidegen ne nagyon járasd pont ezt akartam mondani, mert olyankor még nem megfelelő a kenése a motornak és hamar tönkremennek a dugatyúk.
Meg kéne nézni a gyujtáskábeleket, hogy mindegyik ad-e szikrát rendesen ha csak indítózol.
Nekem 2 hengeres volt a kocsi mikor megvettem.
Az más kérdés hogy a srác sík hülye volt, akitől vettem.
Kicseréltem a kábeleket meg a gyertyákat rögtön minden klappolt.
A sztoryt csak azért írtam le mert melegen nekem is ment mind a 4 henger.
Nagyobb fordulaton elindult az összes henger.
:R

(#265) rob210 válasza darius (#262) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Meg is tenném, csak ehhez a német szabvány kéne nem a magyar kresz.

(#266) Joci77 válasza rob210 (#264) üzenetére

Joci77
(újonc)

kábelszettet tavaly tavasz elején vettem valami amcsi gyártó a gyertyák meg valami japán(suzukis)
előbb néztem a gyujtás madzagokat meg vannak repedezve mind(megint csere lesz)
fater is mondta : (vegyél vissza a benzinből a szivatót meg állítsd télire akkor megszűnik)
de még mindig hideg startnál vacakol.
érdekes viszont a starter alig fordít valamit s mindjárt röffen a motor

(#267) rob210 válasza Joci77 (#266) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Szivatót télire?

A favorit autómata szivatós.
Szóval mit állítasz rajta?
Esetleg az alapjárati benzin levegő arányon tudsz állítani.
Az apósjelöltnek most állítottuk be a kocsiján neki is egy 94-es favója van.
De az autómata szivatón mit állítotok?
Ez egy érdekes felvetés kitárgyalhatnánk. :R

(#268) DAVID0000

DAVID0000
(tag)
LOGOUT blog

Hali.
Nekem is van egy 120L-es skodám. ;]
Meg vagyok vele elégedve, bár jobban örülnék egy 120GLS-nek :D
Sokan lenéznek mert "csak" egy 120-asom van. Erre mindig azt szoktam mondani : "Lehet hogy régi, de legalább ki van fizetve."
Ha már itt vagyok akkor lenne is egy kérdésem.
Télen hidegindításnál van amikor csak 4-5-re indul be a gépezet, elég nehezen. Ez minden 120-assal így megy vagy nálam nem jó valami? Nyáron elsőre vagy max másodikra indul.

(#269) Joci77 válasza rob210 (#267) üzenetére

Joci77
(újonc)

lev. szűrő tetejét leveszed és ott ahol van a karb.vízfűtése+bimetall 3 pluszos csavar fogja.lehet mozdítani jobbra-balra
felülnézetből ahol az egész csatlakozik a karb.ra ott látni 2 a csíkot
(holnap melózom de hétfőn lefotózom ha kell)

a régi kocsin kiiktattam az automatikák. egy bowdenes meoldással a kulcs szekrény alá szereltem fel(bicó seb.váltó kar)
érezhetően csökkent a fogyasztás mivel én kapcsoltam be és ki a szivatót

(#270) rob210 válasza DAVID0000 (#268) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

A 120-asok és tulajdon képpen az összes skoda népbetegsége a pára.
Nedves hideg időben nem szereti a vizet.
Ha indítás előtt leveszed a gyujtás elosztó fedelet és kitörölgeted figyeld meg úgy fog indulni mint nyáron.
Én teflonszalaggal körbetekertem a peremet feltettem és megoldódott ezen irányú problémám.

(#271) rob210 válasza Joci77 (#269) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hát ha ezt belinkeled nekem akkor hálás leszek érte, mert nekem is az a bajom, hogy az indításkor kicsit többet pörög a motor.
Jó nem kiugró, mert 1000 helyett 2000 és hamar vissza is áll, de nem lenne rossz ha addig se menne fel.:)

(#272) Joci77 válasza rob210 (#270) üzenetére

Joci77
(újonc)

azt a teflonost kipróbálom majd én is...

(#273) Joci77 válasza rob210 (#271) üzenetére

Joci77
(újonc)

szerintem fel fog menni egy kicsit úgy ahogy mondod . Én amennyit már lekísérleteztem vele fele is sok(a régi kocsin 1988évjárat) aztán jött a manuális szívatás
most ezen a kocsin már nem akarok annyit fúrni faragni de hátha van valakinek valami jó tippje tapasztalata. most inkább parkoló pályára állítottam
nyúzom az újjat

(#274) rob210 válasza Joci77 (#273) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

:O :R

(#275) DAVID0000 válasza rob210 (#270) üzenetére

DAVID0000
(tag)
LOGOUT blog

Köszi szépen. Megpróbálom remélem nekem is megoldódik ez a probléma. :R

(#276) Joci77 válasza rob210 (#274) üzenetére

Joci77
(újonc)

valami fura figurákat írtál.... valami nem jó??

(#277) rob210 válasza Joci77 (#276) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Sok minden nem jó.
Például az, hogy októbar 20-tól egyikünk sem hajthat be a Hungária körgyűrűn belülre.
Megint egy okos döntés.
Erről miért nem a népszavazás dönt?
Figyelnek az egészségünkre.
"Első az egészség és nem a közlekedés" ez hangzott el.
Igazuk van Egészségesen éhenhalni sokkal jobb mint károsodott tüdővel élni.
:O :((( :W

Hát ez a baj.

(#278) Joci77 válasza rob210 (#277) üzenetére

Joci77
(újonc)

érdekes döntés ..
mindig csak a kispolgárt szívatják..

éjszakás voltam ha időben felébredek szétkapom a kocsit lefotózom azt a beállítást,vagy másnem holnap..

(#279) rob210 válasza Joci77 (#278) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Oké.Természetesen várom a képeket.üdv.

(#280) ChRiS_RS válasza rob210 (#277) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Én csak egy ilyet találtam...
Kűggyé' linket pleeze, érdekelne miről van szó.

[ Szerkesztve ]

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#281) rob210 válasza ChRiS_RS (#280) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Pontosan idézem a magyar közlönyt.
A mitudomén milyen paragrafus akármilyen kormányrendelet értelmében.
Az 1998 as év előtt forgalomba helyezett sárga környezetvédelmi plakettal azaz irányitott katalizátor nélkül szerelt autók nem vehetnek részt a forgalomban a Hungária körgyűrűn belül október 20.-tól március 8.-ig.
Ez azt jelenti, hogy sárga plakettes autóval nem lehet behajtani és akinek ilyen autója van és ott lakik nem használhatja.

Ettől várják a szenyezettség megszűnését.
Hülyék ezek?
A mi autóink csak 4 hónapig szennyezik a levegőt?
VAgy egy cheroki a 100.000. köbcentis 20 literes fogyasztásával kevesebb mérgezőanyagot bocsát ki mint az én 1.3 as sárga plakettes öreg autóm.
Na ez vicc.
Ráadásul egy dizel autó lehet az euro 4 es besorolású akkor is több káros anyagot bocsát ki mint egy benzines 2ütemű trabant.
Ezt minden autószerelő tudja.
Kérdem én mire jó ez?

Kispénzű ember ne tudjon autóval járni.
Ráadásul ha új autót veszel arra hitel kell.
Magyarán dögölj éhen egészségesen, mert dolgozni nem tudsz a környezetszenyező autóddal.

Viva Magyarország Viva Demszky apu.

Remélem ez még a moderátoroknak is belefér minden féle szankció nélkül, csak sajnos ez engem nagyon bosszant. :R

[ Szerkesztve ]

(#282) Tibry

Tibry
(újonc)

Sziaasztok ismét itt vagyok.Szeretnék egy kis segitséget kérni!Holnap megyek venni 1 favoritot.Miket nézzek meg raajta.PL.:Kasztnin,motonál és ilyesmira lannék kiváncsi.Köszönöm előre is a segitséget.

Azért van SKODÁM mert jó.Még sosem hagyott cserben.és legalább ki van fizetve...nincs rajta milliós adóság

(#283) Joci77 válasza Tibry (#282) üzenetére

Joci77
(újonc)

vezérmű burkolatot nézd meg az elárul 1-2 dolgot (volt-e műtve a motor)
meg ugye az olaj szivárgások..

(#284) Tibry

Tibry
(újonc)

konkrétan mi az az egy-két dolog, amit nézni kell rajta? és mit árul el a burkolat?

Azért van SKODÁM mert jó.Még sosem hagyott cserben.és legalább ki van fizetve...nincs rajta milliós adóság

(#285) rob210 válasza Tibry (#282) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Sorolom mit kell nézni.
Küszöbök, Hátsó kerékjárati ív, hátul a csomagtartóban a lengéscsillapítóknál.
Motortérben, hogy a vákumdobnál ne szivárogjon a fékfojadék.
Az önindító ne köszörüljön, ez sűrű gond.
Hideg legyen a motor amikor mész és indításkor nézd meg a kipuffogó füstöt,
kartelgázt. Aztán menet közben érd el a 60-as tempót és ott válts vissza 3 asba.
Ha csúnyán köhög a füstje szörnyű akkor ki van a motor.
Azt hiszem hamarjában ennyi.

Egyébként van egy olcsó favorit amit csak fényezni kéne.:)

(#286) Tibry

Tibry
(újonc)

köszönöm a segitségeket remélem minden rendben lesz.Üdv.:Tibry

(#287) Joci77 válasza Tibry (#284) üzenetére

Joci77
(újonc)

lehet hogy már későn írok..bocs
lehet látni hogy volt e vezérlánc csere(pakolásnál új sziló, inbusz csavarok fején is látszik ,hogy volt-e (serviz) ha elindítot mennyire hangos az az oldal + a szelepek milyen hangot adnak (szép egyenletes vagy valami digitális detroit diesel)
ja meg a motor felfüggesztés nél a kasznyi-n nem -e látható törés(horpadások) és az első lámpák és a sárvédő között -nem volt-e megtörve az kocsi eleje
kerék tetejét rángasd meg oldalról be-ki ha nem kopog jók a csapok
meg aztán van egy pár ha kell leírom...

(#288) Tibry

Tibry
(újonc)

Sziasztok.Megvan a FAVI.Nagyon megy.Elöször meegvoltam ilyedve mert egy kicsit rángatott de a gyertya csere csodákra képes.Nagyon rendbe van.A kasztni nem a legfényesebb de csak jöjjön a tavasz.Tibry bácsi megcsinálja.Gittelés csiszolás alapozás és egy kis ffestés.Szupi lesz.És az a legjobb hogy mindezt 50.000 Ft-ért vettem.Friss müszaaki és zöldkártyával.Hát nem megérte.Nagyon örülök neki hogy végre egy normális autót tudtam venni.A segitségeket köszönöm remélem maj még kérdezheteek 1-2 dolgot.Mégegyszer köszönök mindent.Üdv.:Tibry

(#289) rob210 válasza Tibry (#288) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Kérdezz nyugodtan én már megjártam a hadak útját az autóval.
Szinte minden ki van már cserélve rajta:)
Nekem meg pont most kell eladnom.
:O

(#290) Tibry

Tibry
(újonc)

Sziasztok.Mit csináljak ha a faviba a tolató lámpa nem mindig akar égni?És a belső világítás ha kinyitom az ajtót nem világit.Ezekkel mit leheet csinálni?A választ előre is köszi.Üdv:.Tibry

(#291) rob210 válasza Tibry (#290) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

A belső világítás mindegyik ajtó nyitásánál szarakszik vagy csak a vezető oldali ajtó nyitásánál?
Mert ha csak egy ajtónál van vele gond, akkor azt a kis nyomógombot kell kicserélni ami ha kinyitod az ajtót akkor az ajtóhatároló alatt található.
Már ha benne van egyálltalán.
490.- alkatrész.
Ha egyáltalán nem világít akkor meg a tetőkárpitnál pattinsd le a burkolatot és nézd meg az izzót illetve, hogy van-e benne delej.

A tolatólámpa kapcsolója lehet elszálva.
Ez a váltókulisszába van beletekerve.
Az egyetlen szivacs ezzel a dologgal, hogy ha ki kell cserélni akkor egy ügyes és gyors kezű ember csinálja, mert a váltóolaj el kezd kifojni abban a pillanatban ahogy kicsavarod a kulisszából.
Megtalálható a váltórudazat és a kulissza alja között.

1290.- alkatrész.

(#292) Tibry

Tibry
(újonc)

sziasztok.Egy kis segitség kellene.A Favi motor feelöl valami furcsa kattogó hangot hallok de az az érdekes hogy csak akkor ha nics terhelve a gép.Tehát uton vagyok nyomom a gázt.Ha felengedem elkeezdődik ez a kattogás.Nem tok rájönni hogy mi leheet ez+ az aksimat állandóan leszívja valami.vagy neem tölt vissza rendesen.ha beindítom a gépet akkor ki villan a töltés lám oám.adok neki egy gáz fröccsöt és minden ok.Ha magasabb fordulat számon jár akkor ismét halványan majd teljesen ki gyullad a töltés lámpa.Ki érti ezt nem értem.Kérleek segitsetek neekem.Holnap szeretném megcsinálni.Elöre is köszönöm a seegitséget üdv Tibry

(#293) rob210 válasza Tibry (#292) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Uram nincs jó hírem.
Az akumlátorod cellazárlatos.
Ezt a jelenséget minden autó produkálja nem csak a tiéd, ha meghal benne az aksi.
Egyébbként egy egyszerű dologgal ki lehet szűrni, hogy mi a baj.
Indísd be a kocsit és 4-5 perc alapjárat után vedd le a kábelsarut az aksiról.
Ha leáll akkor generátor, ha megy tovább akkor aksi.

A másik jelenségre a következőt tudom mondani.
Ha benyomod a gázt nem csinálja, tehát kapcsolat van a sebességváltó és a motor között.
Ha benyomod a kuplungot akkor csinálja? Vagy ha spontán felengeded a gázt és alapjáraton gurul a kocsi akkor is csinálja?

Ez azért fontos, mert ezzel ki lehet szűrni a kuplunghibát.
Szerintem egyébbként kinyomó csapágy lesz.

(#294) Tibry

Tibry
(újonc)

akkor csinálja ha meegyek és kuplung nélkül felemelem a lábam a gázrol.Tehát a váltó és a motor kapcsolatban van egymással.Egyébként köszönöm a segitséget.Még 1 kérdés a vezérmű lánc neem leehet eesetleg oka eenek a hangnak?ésmég egy, meennyibe kerül eegy lánc csere kb.?

(#295) rob210 válasza Tibry (#294) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ha te csinálod akkor 5400.- a lánc, plusz az olaj attól függően, hogy milyet veszel.
Ha valakivel csináltatod akkor alkatrész olaj plusz 10.000.- 15.000.- szokott lenni a szerelési díj.
Ez szerelőnként és területenként változik.

De ez nem lánc lesz mert az nem kattog.
Azt megnézted már, hogy a generátor lapátkerekéhez nincs e beesve valami?
Én jártam úgy, hogy a frisslevegő bevezető csöve leesett és azt darálta alacsony fordulatszámon a generátor ventije.
Magas fordluat számon nem lehetett hallani mert ott nem darált a gyorsaság miatt.

Más ötletem így látatlanba nincs.
Hallani kéne milyen hang, meg hogy melyik oldalról elejéből hátuljából jön a motortérnak.
Lokalizálni kéne a helyet.
:F

(#296) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Még valami azt elfelejtettem, hogy kell egy olaj dekni tömítés is azt el ne felejsd megvenni.
450.-

(#297) Tibry

Tibry
(újonc)

Megvan mi a baja a Favinak.A generátor szarakodik kiment benne a szénkefe vagy a fesszabályzó.Neem tudom mésé nem jó esetleg pl 120-asé.van egy ilyen ithon.a teljesítménye is ugyan az.légyszi segitsetek.Köszi eelőre is:Tibry

(#298) rob210 válasza Tibry (#297) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ha fel tudod tenni és meg tudod feszíteni az ékszíjat akkor jó.
Nekem sokáig egy Bosch (Ford) generátor volt fent, mert az volt hama hama a kezem ügyébe.
Igaz egy fa ékkel volt megfeszítve.
Egyébbként egy bontóban 5-6e körül mennek a nagyon jó állapotú generátorok.

(#299) Venomboy

Venomboy
(tag)

Skoda Favorit kombi. Bontásra eladó. Érd: privi

(#300) Tibry

Tibry
(újonc)

Köszönöm a segitséget akkor meegprobáom feltenni a skodriét hátha...
egyébként va egy SKODA 120L bontásra eladó ha valakit érdekel küldjön privátot.
Tudom nem itt kellene hirdetni bocsika.Mégegyszer köszönök mindent Üdv.:Tibry

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.