Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#3001) Atuska75 válasza Mágus2 (#3000) üzenetére

Atuska75
(lelkes újonc)

Sokan keverik a szezont a fazonnal, Amiről te beszélsz az a behúzó tekercs, azon vannak érintkezők a bendixen nincs semmi. az egy fogaskerék amit a forgórész tengelyén mozgat előre-hátra a behúzó tekercs villája.

Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D

(#3002) devcse válasza Atuska75 (#3001) üzenetére

devcse
(újonc)

szia,
akkkor a behúzó tekercset kell vizslatnom? annak mi a köze a korábbi kerregéshez?
köszi

[ Szerkesztve ]

(#3003) rob210 válasza devcse (#3002) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Huha srácok ebben a témában úgy látom nem mindenki járatos:D

A következő a te esetedben ez egyértelműen kopott önindító.
Azaz szépen lassan az idő múlásával elkoptak a fogaskerekeid és hol elkapja hol nem hol behúz hol nem, ettől a kerregés.

Ami valószínűsíthető, hogy a bendixed is szarakszik, hol behúz hol nem.
Ezért van az, hogy hol teker hol nem.
Javaslom a felújjító szett megvásárlását, vagy egy önindítóshoz vid el a kocsit aki 30 perc alatt megcsinálja max 6e be kerül.

Nekem a Renaultban 11e volt a tejes felújítás.
:R

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#3004) Mágus2 válasza devcse (#3002) üzenetére

Mágus2
(tag)

Mindig tanul valamit az ember, eddig azt hittem a bendix az a behuzótekercs. :B

Nyugalom, a hosszu élet ritka'

(#3005) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Megvannak a képek, Jikov karburátor van a kocsiban, még ma feltöltöm őket. :)

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#3006) peti_s válasza peti_s (#3005) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

1 2
3
Melyik alkatrész rozsdája látszik a 2-s képen? :)

(#3007) rob210 válasza peti_s (#3006) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ez egy játék?
A leömlő.

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#3008) peti_s válasza rob210 (#3007) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Köszi a választ. Nem tudtam mi van a képen, azért kérdeztem meg. Ám, számomra is érdekesek a képek, olyan helyeken veszek a képeken észre rozsdát, olyan helyek lettek világosak, amiket eddig sosem láttam. :)

(#3009) Mágus2 válasza peti_s (#3006) üzenetére

Mágus2
(tag)

Ugyan az a karbid van mint nekem. Ez jó kezdet. Szép tiszta a motorod. Volt valaha tisztitva a karburátor? Lehet szét sem kell szedni, elég ha leveszed a csövet ami a benzint szállitja a kis müanyag tartály és a karbi között. A karbi csatlakozásában van 1 kúp alakú szűrő. azt egy bele való facsavarral ki tudod húzni. ha tiszta a szűrő, akkor tiszta a karbi is. ha félig el van tömődve, akkor érdemes kipucolni a karbit is. Hihetetlen mennyire koszos tud lenni az a kis alkatrész. tisztítás után plussz 5 ló. Majd jelentkezz, ha megnézted. :)

(#3010) peti_s válasza Mágus2 (#3009) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Szerintem ez még sosem volt ott szétszedve. :) Hengerfejtömítés volt párszor cserélve, annál mélyebben még nem lett szétszedve. :) Viszont a fénykép alapján nem tetszik nekem a karburátor hátuljába vezető benzincső. Az rendesen rajta van így?

(#3011) Mágus2 válasza peti_s (#3010) üzenetére

Mágus2
(tag)

Teljesen rá van dugva. Nincs annak semmi baja. A 2. fokozat gyorsító menbránját miért cseréltétek? - 3. kép az a fényes alkatrész a karbin.

[ Szerkesztve ]

(#3012) peti_s válasza Mágus2 (#3011) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Kiszakadt, és nem volt alapjárat. :) Erről jut eszembe még1 kérdés. Ha leáll a motor menet közben ( üresben ), h érdemes újraindítani? Sebességbe rakással, vagy önindítózással? :)

(#3013) Mágus2 válasza peti_s (#3012) üzenetére

Mágus2
(tag)

Inditózással, nem tesz jót a kuplungnak, ha inditóznak vele. De miért állna le? Nyárra 550-es alapjáratot állítok, és nem áll le. Milyen gyakran áll le?

(#3014) peti_s válasza Mágus2 (#3013) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Nem szokott leállni, műszakin csavarták el az alapjáratot, utána állt le kb 5x. ( De 450-s alapjáraton én ezen nem csodálkozom. ) Most, hogy be van állítva, 1x nem állt le, csak ugyebár akkor volt a nagy kérdés, amikor leállt, hogy most melyik legyen. :)

(#3015) Mágus2 válasza peti_s (#3014) üzenetére

Mágus2
(tag)

Akkor a keveréket csavarták el, attól esett le az alapjárat. Nekem is leveszik mindig, nem nagyon értenek ezekhez a karbikhoz. Csak azt nézik h teljesítse a normát, még ha életveszélyes is közlekedni vele.

(#3016) peti_s válasza Mágus2 (#3015) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Azt a szerelőnk utána visszaállította, azóta nagyon szépen jár a motor. :) Ám igen, csak azt nem értem, h igazi füstgépek hogyan mennek át. Friss műszakival lehet látni, füstfelhőket.

(#3017) Mágus2 válasza peti_s (#3016) üzenetére

Mágus2
(tag)

Úgy mint nálunk, nem az a kocsi van a gépen ami füstöl, persze nem ingyen.

(#3018) pistike34

pistike34
(újonc)

hy van egy skoda 105 le kell cserélmnem a vizet fagyálora hogy légtelenitcsem a rendszert mert összezavartak most segge legyen magasabban vagy az orra? mert hallottam eszt is aszt is most melyik a jó?????????kérlek irjatok hogy csináljam üdv :R :R

(#3019) Mágus2 válasza pistike34 (#3018) üzenetére

Mágus2
(tag)

Nem kell spekulálni, jó lesz ha egyenesre állsz vele, úgy is a segge lejjebb van, a légtlelenítő csap meg az elejében legfelül.

(#3020) robesz76 válasza Mágus2 (#2349) üzenetére

robesz76
(újonc)

Hello!
Tudnál mondani jó minőségű, de nem a legdrágább olajszűrő márkát (tipust)?

(#3021) Mágus2 válasza robesz76 (#3020) üzenetére

Mágus2
(tag)

Én ezt használom. Ez cseh, de bármilyen németet találsz, jó bele, a VIKA-t kerüld, mert hideg inditásnál 2-3 másodpercig kopogott miatta a motor. minden olajat visszaenged az olajkádba, igy minden inditás olyan mint olajcsere után.

[link]

(#3022) robesz76 válasza Mágus2 (#3021) üzenetére

robesz76
(újonc)

Köszönöm a gyors választ. Szétnézek mik a lehetőségek.

(#3023) rob210 válasza robesz76 (#3022) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Én a legdrágább mann-t javaslom.
2.300.- de zongorázni lehet olajszűrő és olajszűrő között a különbséget.
Szerintem ne ezeken a "kis" tételeken spórolj, mert hosszú távon több tíz ezres hibákat generálhat.

(#3024) Sanyo91 válasza rob210 (#3023) üzenetére

Sanyo91
(lelkes újonc)

nekem is most mann van de nem a legdragabb,en kb 4€ vettem

(#3025) Atuska75

Atuska75
(lelkes újonc)

Az asszony csinálta nekem :D :C :R
[L:/dl/upc/2011-10/332567_huzat1_2.jpg](IMG:/dl/upc/2011-10/332567_huzat1_2.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2011-10/332567_huzat2.jpg](IMG:/dl/upc/2011-10/332567_huzat2.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2011-10/332567_huzat3_2.jpg](IMG:/dl/upc/2011-10/332567_huzat3_2.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2011-10/332567_huzat4.jpg](IMG:/dl/upc/2011-10/332567_huzat4.thumb.jpg)(/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L]

Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D

(#3026) Atuska75

Atuska75
(lelkes újonc)

(#3027) Atuska75

Atuska75
(lelkes újonc)

Nem tetszik senkinek?

(#3028) rob210 válasza Atuska75 (#3027) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ne haragudj, de én semmit nem látok ezekből a "jó" minőségű fotókból :( :R

(#3029) Atuska75 válasza rob210 (#3028) üzenetére

Atuska75
(lelkes újonc)

Kezdett sötétedni és azért ilyenek de az üléshuzatot varrta a nejem.

(#3030) robesz76

robesz76
(újonc)

Elrettentő példa
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3031) peti_s válasza Atuska75 (#3027) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Nekem tetszik. :) ( ha kivilágosítjátok a képeket, akkor jól látszik )

(#3032) Atuska75 válasza peti_s (#3031) üzenetére

Atuska75
(lelkes újonc)

Asszony üzeni: köszönöm

(#3033) Darkmind

Darkmind
(újonc)

Hello!
Mitől van az, hogy ha több napot áll a gépem, akkor pöccre indul, de gázadásra "darabosan pörög fel a motor"? Pár nagyobb gázfröccsre simán kezd járni és minden ok lesz. Ezt kb. fél éve csinálja.
Üdv!

(#3034) peti_s válasza Darkmind (#3033) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Hidegen ne legyen "pár nagyobb gázfröccs". Elvileg ha többet áll beindítás előtt akkor "pumpálni" kell a pedállal 1-2-t, majd szépen indul. Utána nekem néhány mp-re tartanom kell a gázt, 1500-1700 körül szoktam, majd a szivató onnantól fogva már működik. :)

(#3035) Darkmind válasza peti_s (#3034) üzenetére

Darkmind
(újonc)

Az 1-2 lenyomást ismerem, az alap.
A gázfröccs csak azóta kell mióta ez a jelenség megvan.Ez azért csinálom, hogy le ne fulladjon, alacsony a fordulat, de nem pörög fel rendesen alapjáratra. Ha kevesebb mint 4 napot áll, akkor minden ok.
Lehet, hogy az elosztófedél picit párás?

(#3036) rob210 válasza Darkmind (#3035) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ez nem elosztó fedél.
Inkább AC, de az se biztos.

(#3037) Mágus2 válasza Darkmind (#3035) üzenetére

Mágus2
(tag)

Az elosztó fedél mindig párás, Kérdés mennyire ég rá a pára a 4 kis érintkezőre. én havonta tisztitom, kb fél évente cserélem, de mondjuk sokat is járok vele. Próbálj ki egy dolgot:

Mielőtt beinditod hosszabb állás után pumpáld meg az AC karját -már ha van rajta, az ujabb tipusokon nincs. Ha utánna is fennáll a jelenség akkor gyertyák, elosztófedél, kábelek.

Ha elmulik a gond apumpálástól akkor kinéz egy AC takaritás, vagy felujitás.

(#3038) Mágus2 válasza peti_s (#3034) üzenetére

Mágus2
(tag)

Szerintem szorul a szivatód tengelye. próbáld meg megkenni valami szilikon mentes cuccal.
Nekem is csinálta. Amiota lemostam és megkentem, 2x pumpál -indit, és máris 1800on tartja a fordulatot, nem kell nyomkodni neki a gázt, h kapcsoljon a szivató.

(#3039) peti_s válasza Mágus2 (#3038) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Hidraulika olaj jó? :)

(#3040) Mágus2 válasza peti_s (#3039) üzenetére

Mágus2
(tag)

Fene tudja, én WD-40-et használtam. Nem kell rá egy vedér olaj, csak pár csepp, a tengelyre meg a fogaslécre ami a szivató fokozatait határozza meg.

(#3041) peti_s válasza Mágus2 (#3040) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Oké, értem, köszi. :)

(#3042) devcse

devcse
(újonc)

köszi srácok a segítséget, probléma egy önindító felújítással megoldva, pöccre indul.
thx

(#3043) Tomasso72

Tomasso72
(újonc)

Sziasztok,

Új Favorit tulaj vagyok, egy 93-as LX-é. Azt szeretném megkérdezni, hogyan lehetne beépíteni a kocsiba szivargyújtót? A helye ugyebár megvan, leszedtem a műanyag takarólapocskát és mögötte egy anyával felfogatott lemez van, gondolom, oda kell valahogy ráapplikálni.. :-)
Köszi a válaszokat előre is
Tomi

Favorit DéKáN 135 LX :-)))

(#3044) peti_s válasza Tomasso72 (#3043) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Ne bagózz kocsiban, undorító szokás! :D

(#3045) Tomasso72 válasza peti_s (#3044) üzenetére

Tomasso72
(újonc)

Eddig se bagóztak benne, eztán se fognak, mivel antidohányos vagyok, de a gps-nek és egyéb elektromosságot igénylő dolognak kéne a feszkó :-)))

(#3046) rob210 válasza Tomasso72 (#3043) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Ez már volt téma.
:R

(#3047) peti_s válasza Tomasso72 (#3045) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Így már mindjárt más, de valóban, a topicban volt már erről szó. :)

(#3048) Tomasso72 válasza peti_s (#3047) üzenetére

Tomasso72
(újonc)

Igen, próbáltam visszakeresni szivargyújtó kifejezéssel, csak azt nem találtam, hogy konkrétan milyent vegyek (volt egy képre hivatkozás valakinél és hogy hol vette, csak közben letörlődött a kép), meg hogy mi a beszerelés menete :-)

(#3049) peti_s válasza Tomasso72 (#3048) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Az 1998-tól olvasd. :)

(#3050) Tomasso72 válasza peti_s (#3049) üzenetére

Tomasso72
(újonc)

ok, köszöntem szépen :-)))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.