Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Thrawn

    félisten

    válasz Geri Bátyó #17103 üzenetére

    Én nem lennék a helyükben, óriási pénzeket elszórtak fejlesztésekre és nem nagyon akar haladni a csíkszélesség csökkentése. Persze, megpróbálják megoldani a dolgokat azzal amijük van, mert az lenne papíron a legolcsóbb, de amikor negyedjére küldöd át ugyanazt a wafert a kritikus rétegek miatt, az már sok pénz és időveszteség. Legutóbb már azt olvastam, hogy van ám octopatterning is, de az meg már egy olyan határ mindenféle szempontból, hogy meg kell kérdőjelezned azt, hogy van e egyáltalán értelme az egésznek.

    Oliverda:

    A tesztchip azon már rég túl van, sőt a "first article"-n is. (EDA -> signoff -> tapeout -> first article -> tömeggyártás)

    Mitől ne lenne piacképes egy nagy teljesítményű chip? Az minél előbb kint van annál piacképesebb lesz, ezért várjuk itt a Zent minél előbb.

    Látom ezt nehéz értelmezned, perspektívába helyezni mit is jelet az, hogy hamarosan. Mindenesetre ha legközelebb valaki azzal jön, hogy 7 nm alá lehetetlen menni mert fizika meg minden, akkor javítsd ki, hogy a nanométer alatt is van már (félvezető)élet. Több bizodalmat az embereknek akik ezen dolgoznak, ne csak egy legyintés meg egy elszórt "persze" legyen a jutalmuk ha már a munkájukból élsz...

    [ Szerkesztve ]

    Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

Új hozzászólás Aktív témák