Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsekó

    addikt

    válasz audi100td #8367 üzenetére

    Elméletben így van, de a valóságban nem feltétlenül ugyanazon a frekin rezeg két tök ugyanolyan vinyó. Te is tudod, hogy "ki lehet fogni rezonálósabbat ugyanabból a típusból".
    Innen egyenesen jön, hogy tök nem ugyanaz a rezonancia frekije.
    Ezt a valóságban is alá tudom támasztani, 2 ugyanolyan Hitachi egymás mellett nem rezonált, betettem egy wd-t egyik helyére és összerezonáltak, külön-külön pedig egyik sem rezonált. Áttettem a wd-t fentre és nem rezonált egyáltalán. A WD GP most is fent van.

    Egyébként ha két ugyanolyan rezonanciafrekijű vinyó van a gépben, de önmagukban szinte 0 a rezonanciájuk, azaz kicsi az ampiltudójuk (pl. WD GP vagy laptopvinyó), akkor nem feltétlenül rezgetik be a házat, mert nincs elég erejük bemozgatni. A kellemetlen, ha az egyik már nagyobb amplitudóval rendelkezik, és a másik az azonos frekivel hol erősíti, hol gyengíti az első rezgését (akár kisebb amplitudóval). Ilyenkor hol szétesik a ház oldalfala, hol tök kusban van az egész ház.
    Ennek kb. 3-5mp a periódus ideje. Sztem ez a legidegesítőbb. Ilyenkor hevesen rámjött régebben a házoldal csapkodhatnék kis oldalrezgést adva a cuccnak, és így kussban maradt kb. 5 percig. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák