Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bundaska

    aktív tag

    Üdv!

    A segítségeteket szeretném kérni! A gépemben lévő merevlemez a HD Sentinel szerint kondíció csökkenés történt (lement 91%-ra). Eddig semmi komolyabbat nem írt, de az utóbbi napokban ezt írja:
    "9 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
    Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
    Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

    Nincs szükség beavatkozásra."
    Ez a merevlemez egy Samsung HD502IJ típusú disk. A SATA kábelt kicseréltem, a tápon lévő kábelt kicseréltem másikra, a probléma ugyan úgy fennáll. A másik vinyómnak ami bent van (az egy Samsung SP2504C) annak semmi baja, bár azzal is hülyéskedett egy időben a HD Sentinel, de az a hiba megszünt, esetleg ajánlotok másik programot, amivel tudom a vinyókat ellenőrizni.
    Kérdésem:
    Szerintetek vegyek másik merevlemezt, ezt/ezeket adjam el, vagy tartsam meg külső vinyóknak (az 500-ason mlg van gari, a boltban azt mondták csak akkor vigyem vissza, ha esik a kondíció). Esetleg nézegettem 1 vagy 1,5 TB-os merevlemezeket, csak nem tudom, melyik lenne alkalmas nekem, vagy kellene egy kisebbet is vennem rendszernek, a nagyobb pedig tárolásra. A gépet nem kapcsolgatom ki/be naponta többször, de nem is megy 24/7-ben, játszani szoktam de nem sűrűn, AutoCAD-et használok néha.
    Bocsi a hosszú hsz-t, ha valakinek van ötlete, pls írjon ide vagy írjon PM-et.
    Köszönöm előre is!

    Üdv:
    Bundas

    Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!

Új hozzászólás Aktív témák