Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    Nos hát tovább böngésztem a gépeket. Az álláspontom továbbra is az, hogy ha vennék is egy MILC-et, annak nem használnám azon előnyét, miszerint lehetőség van célirányos obivásárra. Én nekem az az elvem hogy mielőtt vásárlok, akkor végiggondolom hogy mit szeretnék s mire akarom használni. Nem akarok rossz vásárt sem csinálni.

    Tehát MILC és tükrös kilőve, mivel oké hogy többet tud, meg hogy az obi örök és csak idővel vázcsere, de én szintén a családi általános fotózásra használnám a dolgot és ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor talán 2 hetente vagy esetleg havonta venném elő a masinát. Tehát marad a kompakt.

    Kompakt vonalon viszont nekem fontos a testreszabhatóság. Arra teljes mértékben hajlandó vagyok, hogy amatőr szinten megtanuljam az alapfunkciók témacentrikus legoptimálisabb kihasználását. Ha már nincs obi csere, fontos a fényerősség. Itt jött nekem is az ötlet hogy LX7. Szerintem remek kis gép, szerintem videóban sem rossz (jó mondjuk nem tudom egy iPhone 6 videójával mennyire vetekszik). De jött a kereső hiánya. Kereső nélkül kezembe se veszek gépet.

    Tehát ott tartok, hogy kéne nekem egy LX7 szintű gép+kereső.

    De furcsa mód a MILC világot sem tudom kiverni TELJESEN a fejemből. Mert néha belegondolok hogy veszek egy Oly EM10-et csak vázat+ fix obit 1.8-ast aztán jóccakát. De ez 200K. LX7 meg 85K lenne (azért 85K mert eladnám a régi masinát). Most ha így nézzük azért EM10 nem hiszem h annyival jobb lenne hogy +100K-t megérjen nekem. És hát a videója jaj de nem tetszik. :(

    [ Szerkesztve ]

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Új hozzászólás Aktív témák