Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DonMenyet

    tag

    Sziasztok!
    Kompakt fényképezőgépet keresek 100e Ft-ig, ha valami olcsóbb, az persze nem baj. :)

    Sajnos annyira nem vagyok képben az elmúlt évek történéseivel a piacon, ami fontos lenne, hogy relatíve kis méretű legyen és jó minőségű optika/szenzor lapuljon benne, optikai képstabilizátorral.
    Ha strapabíró háza van az jó pont.

    Ezeken felül bármilyen egyéb tulajdonság a "jó ha van" kategória.
    Az egyik kiszemelt gép a Nikon S9900, aminél plusz pont a beépített WiFi/NFC, így nyaralásnál a fotók könnyen feltölthetők a telefonra vagy pl a felhőbe laptop nélkül is. Valamint nagyon szimpatikus a forgatható kijelző (néha egy-két alkalommal használtam egy Sony gépet hasonló forgatható kijelzővel, és sok helyzet volt, amikor kifejezetten jól jött). Van benne gps, de az nem hoz lázba meg az utólagos képmanipuláló eszközök sem.
    Itt a fórumon olvasgatva még megtetszett a Panasonic TZ70 is, már volt Leica objektíves kisgépem korábban és nagyon szerettem, viszont drágább mint a Nikon. Ennél kézzel állítható a zoom valamint van keresője is. Ezek nélkül eddig megvoltam, bár szimpatikus tulajdonságok.

    Ha a leendő fényképezőmmel jó makrókat lehet készíteni, illetve tud panoráma képet készíteni, az szintén plusz pont (pl telefonnal lehet gömbpanorámát is csinálni, van olyan kompakt gép, ami gyárilag tud ilyet?). Ha hosszú záridővel rendelkezik amivel lehet esti "piroscsíkoslámpás" fotókat csinálni a városban, az szintén jó.

    A két gép közül Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg a Pana TZ60, TZ57 mint kistesók vagy a szintén wifis Olympus SH-1? Vagy valami más modell ami jó vétel lehet?

    A cserélhető objektív nem szempont a vásárlásnál, raw formátum előnyeit pedig személy szerint nem használnám ki.

    Köszönöm a segítséget, elnézést a hosszú posztért. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák