Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vaakuum

    addikt

    Sziasztok!
    Van egy elvi problémám, és hozzáértők segítségét szeretném kérni.
    Régi (de általam ráadásul nagyon utált canon powershot) fényképező gépünk helyett kellene valami jól használható házi készülék. És hogy miért ide írok?
    Mert az alapvető kérdés, hogy egy jó kamera, amivel fotózni is lehet, vagy egy fotómasina, amivel kamerázni is lehet?
    Felhasználását tekintve eddigi géppel 70% fotó, a többi pedig rövid videók családi eseményekről. Legalább is eddig ez volt, mert azzal a szutyok fényképező-géppel többet nem igazán lehetett. Egyrészt ócska videófelvételt készített nagy fájlméretben, másrészt ez két ceruzaelemes gagyi volt (hogy állna a görcs a kezébe, aki megszerkesztette), és sokszor az új elemekkel is 20 fotó után meg akart dögleni, reklamált, hogy cseréljen elemet.
    Szóval kellene egy olyan készülék, amivel lehet normálisan fényképezni és videózni is az 1680*1050, vagy 1920*1200 mérettartományban.
    Előny lenne, ha normálisan lehetne használni nagy méretű (sport-) csarnokban normál beltéri világítással is (gondolom a 20-40 méteres fotózáshoz egy nagy hodályban a vaku már nem igazán játszik, illetve kültéren 50-60 méteres távolságig akár rosszabb fényviszonyok között is, de természetesen az otthoni használat sűrűbben előfordulna 2-5 méter közötti távolságban készült felvételekkel.
    A canonnal csak olyan fotókat tudtam csinálni, ami mocskosul szemcsés lett, hiába a vaku. A videó sem volt jobb, ráadásul rengeteg helyet elfoglalt a felvétel ócska minőségben.
    Optikai zoom lenne a fontos, digitálisat soha nem használtam (gondolom az csak rontja a felvétel minőségét). Olyan 12-15-szörös optikai zoom elég lenne.
    Ezek fényében mit tudnátok javasolni 80 eFt-os felső határig? Videókamerát, vagy fényképező-gépet? Esetleg konkrét típust?

    (ezt a hszt-t beraktam a videókamerás topikba is, elnézést a duplikációért, de feltételezem, hogy nem teljes az átfedés a két téma követői között.)

    "Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

Új hozzászólás Aktív témák