Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drkbl

    őstag

    válasz Enjoy #17745 üzenetére

    Ha többnyire beltérben használod, a nagyobb látószög (rövidebb gyújtótávolság) hasznos. Itt van két teszt az Olympusról és a Panasonicról, ezek alapján azt mondanám, ha eltekintesz a manuális módtól, az Oly annyival tud többet, amennyivel drágább, viszont képminőségben nem találom nagynak a különbséget.
    Az Oly jobban zsebbe fér, jobban kitöltik a képet a gyerekek a Balatonban fürödve, a partról fényképezve; viszont ne feledd otthon a töltőt, ha nyaralni indulsz :)
    A Panával jó eséllyel fogsz egy képen több családtagot lekapni az asztal körül, viszont egy garnitúra elemmel/akkuval kevesebb képet készíthetsz.
    Mindkettőhöz ajánlott memóriakártyát beszerezni, ez az Olyhoz drágább lesz, és ha kártyaolvasót használsz, olyan kell, ami kezeli az xD kártyákat.

    Én az LZ8-ra szavaznék ma is, vagy legfeljebb az LZ10-re, az árkülönbözetből lesz kártya és akku is, de ez más himbilimbijével csaláncsupálás :P ne hagyd, hogy én döntsek helyetted, próbáld kézbekaparintani mindegyiket egy üzletben!

    [OFF]A családban nagy megelégedésre fut egy, a fenti tesztben jól szerepelt Sony CyberShot DSC-W120 is teljesen automatikus módban (ez ott azt jelenti, hogy a vakun és a még elkészíthető képek számán kívül semmivel sem terheli ősömet :) ), bár ez a gép szintén nem SD kártyával megy, és a mellékelt töltő kemény öt óra alatt tölti fel nulláról az akkut.

    Magam részére a Pana előtt egy Nikon Coolpix L19-re gondoltam, árához képest jó képeket készít, de semmilyen általam fontosnak tartott manuális korrekcióra (főként expozició-korrekcióra) nincs mód.[/OFF]

Új hozzászólás Aktív témák