Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    bejelentettek 4 új Panasonic gépet (csekkolható pl. a pixinfo címlapján).
    nos, a két kisebb FX gép sztem szóra sem érdemes, bár az egyik 14,7 mpixeles felbontása elég ijesztő.
    mivel az FZ vonulat számomra szimpatikus, az FZ18 követőjére kiváncsi voltam, de az FZ28 a speckók alapján elkeserítő. 2 számot írok le: 10,1, 1/2,33. gondolom sejtitek, hogy ez mit jelent. olyan képminőséget, mint a TZ5 és az FX500, ami sztem már nem tolerálható egy komoly, sztem 100 ropiba kerülő géptől. nem értem, nem lehetne legalább egy fokkal nagyobb érzékelőt betenni egy ilyen csúcskompaktba? mennyivel dobná meg az "anyagköltséget", 5, netán 10 dollárral? kiváncsi vagyok, mi lesz ezzel az ultrazoom vonulattal, a belép DSLR-ek árzuhanása sztem pofáncsapja őket. Olympus E410 duplakit 100k-ért, na az nem semmi, akkor is, ha abban nincs képstabi.
    és akkor ot van még az LX3, amibe bölcsen már nagyobb érzékelőt tettek, és megálltak 10 mpixelnél, bár halkan megjegyzem, hogy ez is nagyobb "sűrűséget" jelent, mint mondjuk 4-5 mpixel és 1/2,5", amire pár éve azt mondtuk, hogy ácsi. szóval az LX3-at nem is tudom, kire szabták, sztem ez is alulról 100k lesz, DSLR vizekre evezünk szintén.
    de az összes új ultrazoom gépnél (Oly 570, Nikon P80, Sony H50) ámul az ember, ha 100%-on nézi a képeket, hogy emmeg mi. a RAW formátum, utólagos feldolgozás lehetősége sztem sokat segít, már amelyik gépben benne van.

Új hozzászólás Aktív témák