Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LionX

    tag

    válasz boost #70636 üzenetére

    A felskálázás csak elcseszi a képet, az algoritmus próbál neked valamit odarajzolni, ezért pl a közeli képeken a szereplők bőre olyan lesz, mintha bőrbetegségük lenne, pöttyös, és olyan lesz mint a smirgli. Lehet látni,hogy részletgazdagabb, de attól még nem lesz szebb, mivel egy algoritmus sose tudja kitalálni, hogy a valóságban mi volt a képen, ami az eredeti anyagban nem látszik.

    Ez azért így ebben a formában nem igaz, mert attól is függ hogy milyen készüléked van és milyen HD, vagy SD tartalommal eteted.
    Szarból egy UHD Tv sem tud várat építeni, de pl. egy jó minőségű digitális SD adást is, nagyon szépen, szinte hiba nélkül tud felskálázni, ha megfelelően vannak a kép opciói beállítva.
    Jó, a miénk egy 55UF950V, ami eléggé húzós árkategóriában van, de ennek megfelelően úgy is teljesít, pedig csak 2-3 m-ről nézzük.
    Nálunk pl. az RTL és a TV2 még mindig SD-ben jön és a feleségem a múltkor megkérdezte, hogy már ezek is HD-ben jönnek-e, mert annyira gyönyörű a kép. És tényleg gyönyörű, pedig majd csak májusban kapjuk HD-ben ezeket.
    Viszont az adók egyes tartalmai között is óriási a szórás. Némelyik HD adón, ha olyan műsort vetítenek aminek csak az olcsóbb változatát vették meg, vagy mert már olyan régi hogy a digitalizálás sem segített rajta, azoknál vacak a kép és a hang is. De ezek ugyanolyan élvezhetetlenek a 32"-es FHD-n is, ez pedig nem az UHD, vagy a felskálázás hibája.

Új hozzászólás Aktív témák