Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorien

    veterán

    válasz Winner_hun #34828 üzenetére

    Nekem jellemzően 5,5 l az országúti fogyasztásom a 75 lovas 1.4 kombi Focussal, meleg motorral, téli gumival. Városban, sok hidegjárással sem szokott már 7 l fölé menni. Általában nem forgatom 3000 fölé, csak előzésnél. Bajnokpityu állítólag egyszer csinált 4.8 l-es átlagot a 100 lovas 1.6 Focussal és az éppen valami hegyes-dombos terepen volt. Gondolom elég optimálisan sikerült neki kihasználni a lejtőket, bár még így is elég hihetetlennek tűnik.

    Szerintem próbálgasd az üresben kigurítást (főleg lejtőn, de belátható egyenes úton is, ha mondjuk látod, hogy nemsokára egy faluba vagy körforgalomhoz / lámpához érsz), rengeteg üzemanyagot lehet nyerni vele. A motorfékkel mindig vesztesz valamennyi mozgási energiát. (Itt nyilván észnél kell lenni és tudni, hogyha üresben a gázra lépsz akkor semmi sem történik, szóval ha nem vagy tapasztalt sofőr, vagy fáradt vagy, akkor inkább tényleg maradj a motorféknél, biztonságosabb.) Szóval 6-7-11 a tippem.

    [ Szerkesztve ]

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 95.000Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Új hozzászólás Aktív témák