Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Dyingsoul #53699 üzenetére

    A videóban a srác elsősorban amiatt akaszotta ki a rugót, mert ő az alsó tömítés cseréjét mutatja be, ahhoz pedig muszáj leszerelni az egész ajtót.
    Attól szerintem nem kell tartanod, hogy a kihullott elemnek bármi köze is lenne a nyitó mechanikához, mivel utóbbi az oldalfalban található. Az ajtóval kizárólag a nyitószerkezet zsanér része áll "összeköttetésben", azt meg alul találod, fixen rögzítve (lásd: a linkelt videót, kb. a tizedik perctől).

    Ha a kihullott elem furattávolsága, és a belső oldalon lévő csavarok távolsága sehol sem egyezik, akkor még azt tudom elképelni, hogy nem valamelyik csavar tartotta, hanem belülről két csap, ahonnan kipottyant, miután az ajtóburkolatot picit elemelted az ajtólap síkjából.

    Robbantott ábrát külföldi Bosch weboldalakon találsz, például itt:
    https://www.bosch-home.co.uk/search-result?search=SMU46GS01E&tab=service
    (ennek a modellnek 14 féle változata létezik, ezért van itt ennyi mosogatógép felsorakoztatva)
    A diagramokon én nem látom ezt az elemet (vagy csak túl vaksi vagyok már, az éjszakai fotószerkesztés miatt). Ezért is gondolnám inkább azt, hogy valamiféle klip, vagy leszorító vasalat lehet, nem pedig a gép mosogatását befolyásoló mechanika. De nem vagyok szerelő, én is csak találgatok.

Új hozzászólás Aktív témák