Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Nekem úgy tünik egyetlen kérdésemre se tudtál válaszolni.
Ezzel ellentétben én megpróbálok válaszolni a te kérdésedre, remélve, hogy ez téged is arra ösztönöz hogy féloldalas exif bekopyzások helyett értelmesnek tünő beszélgetést folytassunk és megválaszold korábbi kérdéseim:
Kérdésed: Tisztában vagy a fényképezőkben lévő CMOS-ok optikai igényeivel??
Nem, nem vagyok tisztában, mert ilyen igény nincs, de...
- Elönyös ha sugármenetek az optikai tengellyel közel párhuzamosan érik a képsíkot.
Ezt minden teleobjektív teljesíti, a szóban forgó 80/600 ED is- A hasznos képkör átmérőjének meg kell haladnia a felvételi média átlójának a méretét.
A szóban forgó 80/600 ED objektívnél ez 50mm amely még a kisfilmes 43mm-nél is nagyobb, nemhogy az APS-C méret átlójánál. Ezért nincs érzékelhető képszéli sötétedés (ami eggyébként természetes jelenség)- A digitális fényképezőgép mintavételezési frekvenciájának felével összemérhető
nagyságú képelemeket kevesebb mint 50%-os kontrasztveszteséggel kell leképeznia az objektívnek.A jelenlegi APS-C szenzorméretű 16MPixelnél nem nagyobb digtális fényképezőgépek esetén ez a feltétel is fennáll a legtöbb fix gyújtótávolságú objektív esetén és a szóban forgó 80/800 ED esetében is.
Továbbra is várom a válaszaid és "Emesézés" helyett talán illene meggondolnod hogy RAW-ból kibontott képek esetén nincs jelentősége a kamerában beállított élesítési és szaturációs értékeknek.
Példaként pedig maradhatunk az 80/600 ED-vel készült parlamentes fotónál [link], ahol biztosan meg tudod mutatni a szini hibát és a képszéli sötétedést.
Mert én NEM látok ilyesmit....
És ha visszaolvasol picit én végig erről az objektívről beszéltem, nem pedig másról, és arra reagáltam, ahol Te konkrétan a 170-500 Sigmával hasonlítottad össze, amiről nyilván személyes tapasztalataid lehetnek.
Szerintem az egy gyenge zoom objektív, még kisfilmes diapozitiven is gyengén muzsikált, APS-C méretű Cmos-on pedig kritikán aluli a képminősége az 500-as végén.
Ahogy írtam nem említhető egy lapon az 80/600ED objektívével, főleg nem végtelen állásban. Ez az én szubjektív véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest