Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#26001) tarika

tarika
(kvázi-tag)

senki ? esélytelen, USB-HDD re telepiteni vagy futtatni rendszert ? :S

(#26002) dolbyman

dolbyman
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Kaptam egy ABIT NF7 S2-es alaplapot, egy AMD Sempron 2400+ os procival.
Összerakatam, felinsatláltam az XP-t, de azt írja, hogy egy AMD Athlon 1000Mhz-s proci van benne (sajno úgy os működik.)
Van valami ötletetek, miért nem ismeri fel a proci rendes mivoltát.
Esetleg le reseteljem az alalapban a BIOS-t? És azt hogy kell szakszerűen?
Vagy valamit be kell állítani, hogy jó legyen?
Az alaplap ezzel a procival ment évekig, aztá egy kicsi pihenés után, most ez lett.
Előre is köszi mindenkinek.
UI: jöhet szájbarágósan is, mert nem vagyok informatikus
bandi

bandi

(#26003) poffsoft válasza dolbyman (#26002) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elvileg valóban támogatja, elképzelhető, hogy a hosszú állásban törlődött a cmos.
A biosban be kellene állítani a cpu-t, mert most alighanem a biztonsági, 100 mhz fsb módban indul el a 166mhz helyett...
Amúgy ha athlon 1600-at( egészen pontosan 1667) ír ki, már minden rendben van ;)

Resetelni ha akarod:
megkeresed a "cmos clear" jumpert, terrmészetesen a tápkábel már kihúzva a gépből, megnyomod 3-4-szer a bekapcsoló gombot (TÁP kihúzva!!!),átrakod clear állásba, vársz 10-15 másodpercet, jumpert vissza normál állásba, tápkábel vissza, bekapcs, bemész a biosba, megkeresed a "load optimal settings" , betöltöd, save and exit, és örülsz.
A 'bios reset' rész ki is hagyható.

A manual elég részletesen leírja, mit hol találsz, hogyan mész a biosba (bekapcsoláskor del billentyű). Amiről sejtelmed sincsen mi, azt ne piszkáld, akkor baj nem lehet...

[ Szerkesztve ]

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#26004) poffsoft válasza tarika (#26001) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

???
Amúgy nem hiszem, hiszen léteznek 'portable', 'live' oprendszerek, amik pendrivéről futnak...
Az usb hdd meg tulajdonképpen 'ugyanaz'
Nem találom az eredeti kérdést..

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#26005) Lenry válasza poffsoft (#26004) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez az eredeti kérdés

egyébként, de igen, Linuxot lehet pendriveról futtatni (az Ubuntuban még util is van ilyen pendrive készítéséhez)
Windowsból is van Preinstalled Environment, azaz CD-ről futtatható Live verzió, azonban és ez már az eredeti kérdésfeltevőnek szól
ezek közül egyiket sem simán az op.rendszer telepítőjével hozták létre...

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#26006) 7Heads Drago

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

ECS P4VXASD alaplap.
Az alaplapi fan csati nem hajtja meg a ventit.
Kb hány Volt megy ki az CPU fan csatin keresztül? Vagy ez laponként változó....
És még egy kérdés:
Az alaplap biosa 50 fok körül jelzi a procit egy rá eszkábált hűtéssel. A win viszont csak 27 fokot ír.
Ki hazudik?
Köszi... :R

[ Szerkesztve ]

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#26007) Lenry válasza 7Heads Drago (#26006) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

5V-ról mennek a ventik
szerintem szerezz egy ilyet, és hajtsd erről a hűtőt

hőmérés: én a BIOS-ban bíznék inkább. a Windowsban mi és hol írja ezt?

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#26008) Lenry válasza Lenry (#26005) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Áhhh. félreolvastam :W sorry

(#26009) poffsoft válasza sz.mich (#25991) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vannak vállalkozó kedvű jókezű emberkék, itt a ph!-n is, akik megpróbálhatják megbütykölni...
pl:
[link]
Annyit, ha nem vagy elég ügyes, ne piszkáld, mert a hajlott még javítható, a törött már halott...

#26008: Na azért, egy 'de'-vel több volt a mondatod elején :)

[ Szerkesztve ]

(#26010) 7Heads Drago válasza Lenry (#26007) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Házilag gányolt, de így kap áramot a venti.
Aida és Everest.
Socket 423 és nincs meg a lefogató keretje.
Rá van eszkábálva egy nagy torony 5-6 cm-es ventivel...
De az Orthos kb 30mp után leáll rajta.

Hardware failure detected!
Mit nem ismert fel?
Még csak húzva sincs.

[ Szerkesztve ]

(#26011) poffsoft válasza 7Heads Drago (#26010) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem nem ismeri fel, hibázik a számolásnál...
részletekért olvasd a logot (stress.txt)
valami melegszik, csak nem a proci?
Amúgy az everest stress cpu tesztje mit produkál???
mutatja a hőfok változását is a stressz alatt...

(#26012) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

Sziasztok. Elég fura jelenséget tapasztalok a gépemben.
A procim egy alacsony vid-es, tehát brutálisan melegedő q6600.
A hűtőm és a házam nagyon jó. 75 fok környékén tartja a procit 3,6ghz-n is@ 1,328V-tal.

Viszont ha a procinak több feszültséget adok, és prime-vel tesztelem, akkor fura szag jön ki a gépből. De csak nagy feszültségnél és prime alatt. Csak a házam felső ventillátora fújja ki ezt a szagot, a többinél nem érzem.
Lehet hogy valami beolvad az alaplapomon?
Vagy csak szimplán a hűtőzsírnak lehet ilyen erős szaga? (mx3)
A procira minden program szenzora max 75fokot ír ki.
Szemmel nem látok semmi furát. De ez a szag, nemtom mihez hasonlítani. De semmiképpen sem pozitív.

[ Szerkesztve ]

(#26013) 7Heads Drago válasza poffsoft (#26011) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Hőfok változásig látszólag nem jut el. De a bios szerint már bekapcs után 50 fokos.
Everestel nem néztem. Sajnos úgy nézem szerzni kell rá normális hütőt, illetve lefogató keretet socket423-ra.

(#26014) poffsoft válasza 7Heads Drago (#26013) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

everesttel is terheld....
A venti most akkor megy rajta, vagy az sem indult el?

(#26015) Lenry válasza 7Heads Drago (#26013) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha csak olyat tudsz, akkor socket370 (p3) lefogató is jó hozzá, teljesen kompatibilisek

(#26016) 7Heads Drago válasza dangerzone (#26012) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Kész a rántotta.... :D
Milyen tápod van? Nem lehet hogy a táp venti fúja ki?

(#26017) poffsoft válasza dangerzone (#26012) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az AMD-nek is elég jellegzetes "füstszaga" volt a halál után...
Nem lehet, hogy valamelyik másik alkatrész sülöget közben szépen? chipset, mosfet?
És csatlakozom 7Heads Drago-hoz is: nem a táp?

[ Szerkesztve ]

(#26018) 7Heads Drago válasza poffsoft (#26014) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Ma már nem bántom. Az én gépem melett repülőgép.
A venti megy rajta, csak a táp 12V ágára van kötve. Az alaplapi fan csatik egyikén sem hajlandó elindulni a venti. És próbáltam másik kis ventit is csak úgy külön, de az sem indult róla.
dangerzone: Mivel hajtod a procit lehet hogy megeszi a tápot. (teljesítményre) És ettől megizzadhat a táp. Hopp most nézem: Corsair TX650V Annak mondjuk kéne bírnia.

[ Szerkesztve ]

(#26019) proci985 válasza dangerzone (#26012) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

q66nál is írtam rá.

oldallapot szedd le és szagolj bele.

kondik hogy vannak a lapon, DS3mad van, 3 fázis és 1.33+ 50%os tuning mellett nem egy életbiztosítás, főleg nem hosszú távon. az a lap nem szereti ha 150W fölött zabál a proci, a fetek elkezdenek melegedni (mármint a quadodhoz hasonló mértékben), a Tied meg valszeg jóval fölötte eszik. szóval nézd meg a lap áramellátó részlegét, én arra tippelnék. a brutális melegedés általában brutális fogyasztást is jelent. a DS3mat sajnos nem quad tuningra találták ki.

más lehetőségek:

por is csinálhat érdekes dolgokat, ha a hátlap mögött felgyűlt meleg hatására az is lehet eszméletlen büdös. a lap valszeg eléggé meleg.

esetleg a tápra is érdemes rászagolni, bár ismerve a HAF felépítését az nem valszínű.

hűtőzsírra az elődmodell mx2 nem csinált ilyet.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#26020) dangerzone válasza proci985 (#26019) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Igen, láttam a proci topikba is, csak ide is írtam, mert hát mégiscsak leginkább alaplap gyanús.

Többiek:
Nem, nem a táp, ez biztos. A procifoglalat környékéről jön az "illat"

[ Szerkesztve ]

(#26021) proci985 válasza dangerzone (#26020) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok, láttam:)

közben van fejlemény?

házventiket tudod még feljebb húzni?

illetve. nézem, hogy a HAF922ben eléggé hülyén van megoldva a felső venti... nem tudod hátrébb rakni olyan 5-10centivel (ameddig lehet), hogy közvetlenül a procfoglalat környékéről húzza le a meleget? (szvsz ott van a gáz). a memóriák szerintem nem fogják rossz néven venni (sőt, még kapnának a levegőből), de hátrébb nem ártana az erősebb légmozgás. a hátsó 120as annyira nem jó, a backplate miatt nem lehet direkte lehuzatni a meleget az áramellátásról.

belegondolva a hőcsöves hűtőknek mind elmegy hátra addig a hűtése, viszont a Te esetedben annyira nem jó a ház kialakítása ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#26022) dangerzone válasza proci985 (#26021) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

kentsfield topik. ;)

[ Szerkesztve ]

(#26023) Norbi46

Norbi46
(tag)

Sziasztok!
S.O.S! Alaplap csere előtt állok! Jelenleg Asus P5B van. Ez helyett szeretnék elsősorban asus-t.
A konf amihez kellene: Táp: Corsair TX 650 Vga: GTX 275 Ram: 4Gb Kingston (800 mhz)
CPU: Core2 Quad Q 9550. A teljesítmény és a tuningolhatóság a cél.
Az árban pedig 30-ig tudok elmenni!

Köszi mindenkinek előre is!

Asus P5Q Deluxe; Intel Q 9550 (Hyper 212 Plus); 2x2 Gb Corsair Dominator 1066 Mhz DDR2; Geforce GTX 275; Corsair TX 650

(#26024) Gabboo

Gabboo
(tag)

Üdv!
Következő lenne a kérdésem: tud-e valaki olyan alaplap(ok)ról, melyek AMD K7 alatt rendelkeznek a következőkkel: SATA, AGP és ISA (!!) port, ráadásul még lehet belőle az országban.
Előre is köszönöm!
Bye: Gabboo

--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--

(#26025) Mika1227

Mika1227
(senior tag)

Szerintetek az alaplapi chipnek hány fokosnak kellene lenni? Asus P5K-s lapom van passzív hűtővel az alaplapi chipen 55 fokos alapon. Jó ez a hőfok?

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

(#26026) $R64

$R64
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni alaplap/számítógép összerakás kapcsán. Az alaplappal lenne gondom főképp.

(#26027) DanielMurphy

DanielMurphy
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Talán nem egészen a topic célja, de alaplapos problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egy ismerősöm gépe hangosan zúgott működés közben, ezért kiporszívózta + azt hiszem szétszedte a tápot és azt is kiporolta. Most, hogy összerakta, bekapcsolás után az alaplap (Abit NF7) pár másodpercenként hosszan sípol egyet és a monitoron nem jelenik meg semmi. Úgy is próbáltuk, hogy az összes IDE eszköz kábelét kihúztuk mind az eszközről mind az alaplapról, ugyanez történik.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszi,

(#26028) dr.ozdik20 válasza DanielMurphy (#26027) üzenetére

dr.ozdik20
(újonc)

Probáld meg a azt amikor bekapcsoljátok a gépet rögtön nyomjátok az insert gombot. Vagy a biosnak a jumperét leszívta a porszívó, mondjuk amit kizártnak tartok. Amugy Up az Nf7-nek nekem is sokáig az volt :D:D

(#26029) Norbi46

Norbi46
(tag)

Szisztok!

Sürgős válaszra van szükségem! P5Q Pro Turbo vagy P5Q Deluxe melyiket vegyem?
Melyik a jobb?

Asus P5Q Deluxe; Intel Q 9550 (Hyper 212 Plus); 2x2 Gb Corsair Dominator 1066 Mhz DDR2; Geforce GTX 275; Corsair TX 650

(#26030) DanielMurphy válasza dr.ozdik20 (#26028) üzenetére

DanielMurphy
(lelkes újonc)

Köszi a választ.
Utánanéztem a beep code-oknak:

Long(Beep) continuous: DRAM isn't inserted correctly
Short(Beep) continuous: POWER supply has a problem

Nem tudom, hogy a miénk hosszúnak vagy rövidnek számít, én hosszúnak gondoltam, de a memóriákhoz hozzá se nyúlt, a tápot szedte szét, szóval lehet, hogy azzal lesz gond.
Valószínűleg holnap kipróbálom az én tápommal, nincs más ötletem.

A bekapcsolás után rögtön Insert mit csinál? ^^

(#26031) dr.ozdik20 válasza DanielMurphy (#26030) üzenetére

dr.ozdik20
(újonc)

Bios defaultot. Legtöbbször nekem bejött az ilyen sípolásos pproblémákra

[ Szerkesztve ]

(#26032) dolbyman válasza poffsoft (#26003) üzenetére

dolbyman
(kvázi-tag)

Köszönöm a segítséget.
megcsináltam a bios resetet az általad leírtak szerint, betöltötem az optimal setting-et, és örültem, mert most minden ok nak tűnik,
:R :R

bandi

(#26033) partymaci

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

asus p35-röl valtok g45-re, mifog szolni a win7? Ujratelepitsem vagy van olyan inteligens es valt?

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#26034) emre válasza partymaci (#26033) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Nem hiszem hogy 1-2 restarton kívül más is kellene. Ha rendben van az os első körben ne piszkáld. Én most cseréltem P35DS4>EX38DS5, no problem.

[ Szerkesztve ]

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#26035) partymaci válasza emre (#26034) üzenetére

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a gyors választ, ezer hála és köszönet!

(#26036) domyCz

domyCz
(lelkes újonc)

Kinek milyen véleménye van erröl a laprol ?

ASUS A8N5X s939-es alaplap

válaszokat előre thx.

(#26037) Gyufaaa válasza domyCz (#26036) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

:U Érdekes kérdés. Régi! :DDD

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#26038) Balller válasza domyCz (#26036) üzenetére

Balller
(tag)

Szerintem elég jó deszka :)
939-es procihoz elég jól társul az Nf4
még az SLI-s változata is.
intelhez viszont nem :( tapasztalat Gigabyte GA-8N-SLI

Balage

(#26039) Zoli1222

Zoli1222
(őstag)

A 680i sli lapok mennyire tuningosak? Nagyon töröm a fejem egy gtx280sli-n, de nem akarom az egész rendszert hirtelen lecserélni.

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#26040) opcsi

opcsi
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Némi segítségre van szükségem. Elképzelhető, hogy kell vennem egy videókártyát, mert egy progimnak speciálisak a minimális rendszerkövetelményei. Ezzel nincs is gond, viszont nem tudom, hogy az alaplapom támogatja-e ezt a kártyát.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-965P-DS3-as, a kártya meg, amit a progi akar, egy nVidia Quadro FX valamilyen, de minimum belépő kategória, pl. 560-as.
Eddig nem tudtam kideríteni, hogy az alaplapom támogatja-e a Quadro FX cuccokat, de azt tudom, hogy csatlakoztathatóak egymáshoz PCIe-vel.

Egy általam is megfizethető ÚJ kártya, ami alacsony kategóriás, de benne van a program minimumfeltételeiben, olyan 45e Ft-tól kezdődik. Egy csúcskategóriás, ámde HASZNÁLT kártyát, pl. egy FX 3450-est 30e-ért is tudnék venni. Ez nem kis pénz számomra, így szeretném tudni, hogy támogatná-e az alaplapom. Sajnos, a gyártó oldalán nem találtam erre vonatkozó infókat.

Köszi!

(#26041) sgergi válasza opcsi (#26040) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Nem kell alaplapi támogatás, elég, ha a lapon pci-e csatlakozó van, és a quadro kártya is ilyen csatlakozású. A támogatást a driver adja.

(#26042) skitzoo

skitzoo
(tag)
LOGOUT blog

sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem hogy:
van egy asrock m3a770de alaplapom van raja a sima 24 pines csati meg van rajta egy 8-as de 4el is műküdik akkor minek rá a 8 ppin? mit tud az?

"Jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van,mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza." (Mahatma Gandhi)

(#26043) bazzze

bazzze
(újonc)

accommodates several system front panel
Ez mi a rák??
Észre vettem hogy a sys jumper nem ugy tünteti fel, hogy powrebutt+ és powrebutt- , hanem pwrbin# és melette gnd.
Azt hittem szimpla megszakítóval is elindul. Hát nem.
Ha valakinek építő észrevétele akadna megköszönném.

(#26044) partymaci válasza skitzoo (#26042) üzenetére

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha húzni akarnád a procit és nemlenne elég a kakaó, akkor +fesz.

(#26045) skitzoo válasza partymaci (#26044) üzenetére

skitzoo
(tag)
LOGOUT blog

aha értem :R

"Jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van,mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza." (Mahatma Gandhi)

(#26046) saskaa

saskaa
(tag)

üdv!
a gépemben pár hónap alatt már a második proci ment tönkre(nem volt húzva, se túlfesz, és normálisan volt hűtve) nemtudom az okát. a kérdésem h alaplap tehet-e tönkre processzort és ha igen akkor h tudnám letesztelni (ha le lehet :F ) h biztos a lap-e a rossz.
előre is kössz :R

A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.

(#26047) sgergi válasza saskaa (#26046) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Lehet alaplap is, de kicsi esélyt látok rá. Sokkal esélyesebb szerintem a táp. Az milyen?

(#26048) saskaa válasza sgergi (#26047) üzenetére

saskaa
(tag)

a 300w codegen.. :DDD
igen szerintem is az a esélyesebb. csak szeretném kizárni a lapot.

A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.

(#26049) sgergi válasza saskaa (#26048) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Inkább arra szavaznék... De, ha véletlenül a lap rossz, akkor nem igazán tudsz vele mit kezdeni, otthon nem tudod letesztelni. Mennyi idő volt, amíg a procik tönkrementek?

[ Szerkesztve ]

(#26050) saskaa válasza sgergi (#26049) üzenetére

saskaa
(tag)

pár hónapig bírták

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.