Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#34001) ETOM válasza Core2duo6600 (#34000) üzenetére

ETOM
(senior tag)

De most már gondom van megakar állni a venti nyomtam egy crysist és sztem jó ha 300RPM megvolt..., de mérni se tudom mert nem jelzi, hogy van rajta egyáltalán hűtő, fail, am hőfok rendbe van mert fújatom egy 12 ventivel meg jó nagy a borda.. de visszaküldhetem gariba cserére a lapot, nem akarom megsütni a cuccokat?

[ Szerkesztve ]

(#34002) VaMik válasza Core2duo6600 (#34000) üzenetére

VaMik
(tag)

Szerintem az lehet az oka, hogy szinkronba állítja a CPU FSB értékét a ram órajel értékével.
800 as a CPU FSB-je és a ramokat is azon járatja. Az alaplap leírásában nem olvastam asszinkron beállításról csak DDR II-es ramok esetében :(

(#34003) zsloti

zsloti
(tag)

Sziasztok
Adott egy fujitsu siemens D2156-A1-es alaplap
Nem nagyon találok róla infót mekkora,milyen a legnagyobb cpu ami bele lehet rakni?
Valaki hozzáértő ránézne
Köszi
zs

(#34004) Livius válasza zsloti (#34003) üzenetére

Livius
(fanatikus tag)

A D2156-X1 oszlopot nézd a te lapodhoz szerintem.

Intel DX38BT, Intel Q9300, 4GB DDR3 1333Mhz Corsair XMS3 RAM, nVIDIA GeForce GTX 280, Corsair Force F80 SSD

(#34005) Core2duo6600 válasza ETOM (#34001) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ez garis hiba, ugyanis, ha nem muködik a gyári hűtővel az mindenképpen gáz

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#34006) ETOM válasza Core2duo6600 (#34005) üzenetére

ETOM
(senior tag)

Írtam a cégnek ahol vettem.

Am nem gyári a hűtés, de nem olcsón vettem: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 van rajta.
És ez úgy PWM 4pin-es és a lapon is ez van (Próbáltam még1 PWM-est az el se indul) ha 3 pin-es ventit rakok rá az megy nagyjából de az is lassan indul..

ui: A PWM ventit az alaplap szabályozza?

Nah mind1 majd megírom ha van valami.

Köszi! Üdv

(#34007) Szergei

Szergei
(lelkes újonc)

Üdv.

Az elmúlt 2-3 hétben csak másodjára indul a gépem, minden bekapcsolás után az van, hogy magától lekapcsol, majd újra vissza, és ezután már semmi gond nincs, 100%-ig stabil marad a rendszer, amíg újra le nem kapcsolom. :F

Valaki tapasztalt már hasonlót? Az alacsony hőmérsékletnek lehet köze hozzá (18-20 fokosak a fetek 2. induláskor, mire meg tudom nézni a BIOSban - de a szobában sincs sokkal melegebb "padlószinten", ahol a gép van), vagy mégis, mi okozhatja ezt :F ?

(#34008) Core2duo6600 válasza ETOM (#34006) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha túl nagy áramot vesz fel a venti, az kinyirhatja a szabályzót, igen, a lap szabályozza.

Én így nyírtam ki a tápom ventiszabályzóját, case fan only ra rákötöttem egy erősebb ventit, és innentől kezdve a táp venti nem ment, szétszedtem, és rákötöttem fixen 5 voltra, mert 12 volton olyan hangja van, mintha felszállna.

Egyértelműen a túl nagy áramfelvétel nyirta ki, multiméterrel megmérve a fesz megvan, de a venti nem indul el.

daa-raa

A 2 tuner nem viseli el egymást.
Amíg csak az egyik van benne minden rendben van, de ha mind a 2 , akkor a hauzppauge nem megy rendesen, akármit is állítok neki, akárhol.
Hát így jártam, egyik ebben, másik abban a gépben lesz, és kész.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#34009) ETOM válasza Core2duo6600 (#34008) üzenetére

ETOM
(senior tag)

Köszönöm a kimerítő választ :R , holnap kiderül v jövöhéten, hogy mi lesz jó lenne ha cserélnék vagy nem tudom most is szemmel láthatóan alig pörög a cucc :( Holnap jön egy molexes átalakító addig arra rákötöm remélem jó lesz.

Ha az alaplap másik csatijára dugom ami 3pin ott megy a venti úgyh csak lap lehet.

Még egyszer köszi, most jön a várakozós időszak :D meg próbálkozok ha eszembe jut valami..

üdv

(#34010) atti_2010 válasza Szergei (#34007) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A 2 nagy elektrolitkondi a tápból kezdi megadni magát, lehet kapni és pár forint a csere, de ha tudsz cinezni akkor ingyenes.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#34011) zsloti válasza Livius (#34004) üzenetére

zsloti
(tag)

Köszi
remélem jó lesz és nem itthon derül ki hogy mégse jó bele
Viszont a bios a legrégebbi
Esetleg tudtok segíteni a hogyanban?
Letöltöttem a legújabb biost a siemens oldalról
Itt meg is akadtam
köszi
zs

(#34012) Csorosz válasza Scorpus (#33967) üzenetére

Csorosz
(tag)

Nekem van ddr2 Patriot Viper-em, igaz tesóm gépében Miskolcon, de tudom, h kb 20mm magassággal dobja meg a ram magasságát.
De ha adott a lap és a hűtő, akkor látnod kell, h elfér -e ott a modul...
Fölöslegesen meg ne kockáztass, csilió szám vannak príma kittek alacsony bordával is.

Igen már elzártam a gázpalackot.Kapcsold már fel azt a rohadt villanyt!

(#34013) Szergei válasza atti_2010 (#34010) üzenetére

Szergei
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ !

Sajnos nem értek ehhez ilyen szinten, viszont, ha minden igaz, van még a tápra garancia, úgyhogy első körben megpróbálom a bolttal rendezni, ahol vettem, mindenesetre kösz a segítséget mégegyszer :R
(Egy kisebb problémám már amúgy is van (szerintem a táppal): (vga)terhelés alatt erős "ciripelés" jön belőle, így ezek után nem kérdés, hogy valamit kezdenem kell vele :( :((( )

(#34014) degu

degu
(senior tag)
LOGOUT blog

Abit KN9 Ultra lapban megy valamilyen Phenom proci?
Vagy a 3 magos a maximum? /Vagy az sem?/

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#34015) atti_2010 válasza degu (#34014) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Hát ha olyat akarsz venni inkább lebeszélnélek róla, tudom hogy nagyon jók voltak de már semmilyen támogatás nincs hozzájuk.[link]

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#34016) degu válasza atti_2010 (#34015) üzenetére

degu
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem venni akarok,mar van 2 is! :DDD /Egyik az asszonye/
De szeretnem a maximalis teljesitmenyre sarkallni.
Jelenleg egy 5000+X2-es ketyeg benne,de ha lenyeges teljesitmenynovekedest lehet elerni procicserevel,akkor belevagom... :DDD
/Ezert gondoltam a Phenom procira/

(#34017) atti_2010 válasza degu (#34016) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mint látod a Phenomokat nem támogatja sajnos.

(#34018) roti86

roti86
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Adott egy Asus lap, pontos típusa: P5KPL-VM.

A napokban elég érdekes hibát produkál: Minden kikapcsolás után elfelejti az időt (a beállításokat nem) és bootnál panaszkodik, hogy állítsam be mert defaultra állította magát.

Valakinek ötlete?

Megbízhatóságom: http://tinyurl.hu/AfLR/ | apróhirdetéseim: http://href.hu/x/9ok5 | Aki privát üzenetre nem válaszol az láma!

(#34019) atti_2010 válasza roti86 (#34018) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A gomb ellem csere álltálában megoldja a problémát, ha nem akkor az alaplap hibás.

(#34020) roti86 válasza atti_2010 (#34019) üzenetére

roti86
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekes, mert a beállításokat nem felejti el. Ha az elem lenne a rossz, akkor a beállításokat is elfelejtené nem?

Megbízhatóságom: http://tinyurl.hu/AfLR/ | apróhirdetéseim: http://href.hu/x/9ok5 | Aki privát üzenetre nem válaszol az láma!

(#34021) atti_2010 válasza roti86 (#34020) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Attól függ, ha alapon van akkor nem.

(#34022) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Valaki erre esetleg?
A PC alaplapja.

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#34023) degu válasza ro_bert17 (#33974) üzenetére

degu
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem irtal arrol,hogy ujrahuztad -e az oprencert,es a csip-drivert?! :F

(#34024) degu válasza atti_2010 (#34017) üzenetére

degu
(senior tag)
LOGOUT blog

Tehat akkor a max.lehetoseg az X2-es leggyorsabbja! :W

(#34025) ro_bert17 válasza degu (#34023) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Semmi sem lett újra húzva rajta. Egyébként XP prof. ha számít. De ugye már bootoláskor "megakad".

(#34026) Csorosz válasza ro_bert17 (#33974) üzenetére

Csorosz
(tag)

Ha nem E2140-et vagy E4300-at raktál bele, akkor szerintem tök mindegy mit csinálsz, nem fog normálisan működni.

(#34027) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Olyat csinál a kisebbik gépem, hogy nem veszi tudomásul, ha valamit rádugok akármelyik USB-re. Áramot ad neki, világítós bill világit, usb-s modem villog viszont nem müködnek, még az eszközkezelőben sem jelenik meg semmi. Rádugtam a belsö alaplapi usb csatira is egy ilyen hátulra való usb kivezetést, de ott is ugyanazt csinálja... Új Windowsal is próbáltam. Meghalt volna az alaplapon az usb, ha az kimegy, akkor a belsö tűkre dugott usb-k se mennek? Áramot adna akkor is? Mi lehet?
:F

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#34028) roti86 válasza atti_2010 (#34021) üzenetére

roti86
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem minden defaultra van állítva, sok minden nem defaulton van, pl. be van lőve a silent mode és azokat meg nem felejti el, csak az időt még a dátumot is megjegyzi, érdekes :S esetleg bios frissítés?

[ Szerkesztve ]

(#34029) IzI

IzI
(kvázi-tag)

hi

Hogy tom megnézni az alapra pontos típusát ? Csak annyit látok alaplapon hogy ascrock prescott 800.

(#34030) ro_bert17 válasza Csorosz (#34026) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ezekkel a procikkal szerelték konfigba? Vagy én értem rosszul? Egyébként egy E6500-ről van szó.

(#34031) roti86 válasza IzI (#34029) üzenetére

roti86
(senior tag)
LOGOUT blog

Az Everest nevű programot próbáltad már?

Ez kiír mindent a gépről..

(#34032) IzI válasza roti86 (#34031) üzenetére

IzI
(kvázi-tag)

Az nem írja ki legalábbis nem látom.Alaplap-->alaplap fülnél azt írja "alaplap neve "ismeretlen" .

(#34033) atti_2010 válasza roti86 (#34028) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Egy próbát megér a bios frissítés is, ha úgy sem működik ellem csere és ha akkor sem akkor az alaplap kukás.

(#34034) Core2duo6600 válasza Csorosz (#34012) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a ciripelés miatt nem fogják kicserélni, de amiatt, hogy nem indul el elsőre a gép ki kellene.

(#34026) Csorosz
Bármely 1066 os FSB és core2duo val kellene mennie nem ?
Miért pont azt a 2 öt említetted ?

(#34029) IzI
Keresd tovább rajta kell lennie a pontos típusnak.
Az asrock oldala szerint ilyen prescott 800 as lapjuk nincs.
Ez amúgy az egyik cpu nak a neve

(#34035) IzI válasza Core2duo6600 (#34034) üzenetére

IzI
(kvázi-tag)

Megtaláltam nagy nehezen
[link]
Megtudná mondani vki hogy hol találom ezen a sata csatlakozót ,meg jó erre a sata2-es vinyo ?

(#34036) ro_bert17 válasza Core2duo6600 (#34034) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

(#34026) Csorosz: Bármely 1066 os FSB és core2duo val kellene mennie nem ?
Miért pont azt a 2 öt említetted ?

Mert a PC-t ezekkel a procikkal árultak konfigokban a spec. szerint.

(#34037) Csorosz válasza ro_bert17 (#34036) üzenetére

Csorosz
(tag)

Mert ezzel a hárommal szerelték. És (igaz régebbi FuSi lappal) én már szívtam a microcode meg nem egyezőség miatt. Magyarul nincs benne a biosban más core proci microcode-ja, csak amivel gyárilag szerelték. Ezért nem lép tovább a postnál.
Elméletileg neked lenne igazad, hogy támogatnia kéne az összes Core 06-os és 05b-s procikat, de ezekszerint lekorlátozták a dolgot.
Más dolog, hogy lehetne még köröket futniez ügyben, mert ugy tudom a microcodokat külön is lehet frissíteni ezeknél a lapoknál, de lehet hogy rosszul emlékszem...

(#34038) Csorosz válasza ro_bert17 (#34036) üzenetére

Csorosz
(tag)

A FuSi weblapján mindenhol azt mondják nyomj biosdefaultot. (F9)
Ha ez sem oldja meg a problémát az nogood. :(

(#34039) Csorosz válasza ro_bert17 (#34036) üzenetére

Csorosz
(tag)

Valami ilyesmiről beszéltem:

Description:
After changing the processor in the ESPRIMO Edition P2511 the following message appears at POST: ERROR: CPU had been changed.

Solution:

Please ensure to have the latest BIOS installed and the Microcode update is installed. Furthermore please load the default values in the BIOS [F9].

(#34040) Csorosz válasza IzI (#34035) üzenetére

Csorosz
(tag)

Pirossal keretezett részben a csati.
Sata2-es vinyót át kell jumperolni a sata 1-es működéshez. (nem mindegyiket, és amit kell, azt sem muszály, csak ha gondod van vele!)

(#34041) IzI válasza Csorosz (#34040) üzenetére

IzI
(kvázi-tag)

Áh de vaksi vagyok.Kösz
Szar címke rálógott azt azért nem találtam élőben :)

(#34042) Nindzsame válasza daa-raa (#33965) üzenetére

Nindzsame
(újonc)

Fogalmam sincs. Gyári default beállításokkal, kétszer 1G Kingstone DDR 800. De azokat is kivettük már, hogy egy harmadikkal helyettesítve ellenőrizzük a gépet.

(#34043) fenergie84

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy giga X48 DS5 lapom, most raktam bele egy második ati 5770-et.
azóta kernel-power 41 hibával kifagy, azt tanácsoltam, h adjak plusz feszt a HCP-nek (vagy minek), elvileg ennek biosban 1,0V lehet adni pluszban.
Kérdésem, h ez lehet-e a baj, illetve mennyit lehet neki adni 24/7-ben?
:R

Dell U2311H :)

(#34044) Csorosz válasza fenergie84 (#34043) üzenetére

Csorosz
(tag)

Tápod milyen típusu?
Mennyi ram van a gépben, milyen procival, hány vinyóval?

(#34045) fenergie84 válasza Csorosz (#34044) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

CPU: E8600
Ram:4X1gb Kingmax 1066mhz DDR2
Táp: Corsair VX550
4 vinyó, 1 ssd
eddig a belőtt tuninggal stabil volt a gép soha nem fagyon extrém leterhelés mellett sem.
beraktam a második karit (mind kettő MSI R5770 rev.1 hűtős) felraktam a Ati CCC 10.10hotfiíx-et, és ha játszom, akkor egy idő után kifagy a játék.
Ha meg simán megy a gép fagy, újra indul, rendszernaplóban Kernel-power 41 hiba.
Most adtam plusz feszt a HCP-nek (vagy minek), mert ugye erre eddig nem volt szükségem.
Azért kérdeztem rá itt is, hátha van valakinek tapasztalata X48-DS5+crossfireX kombóval kapcsolatban...:R

u.i.: ram tökéletes, mem teszt szerint

[ Szerkesztve ]

Dell U2311H :)

(#34046) ro_bert17 válasza Csorosz (#34037) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Tovább lépni tovább lép, egy F1 után :D . A BIOS-ban is úgy tűnik, hogy érzékeli hogy fejlettebb proci van benne, mert pl. a speedstep állítási lehetőséget már felkínálja. A számomra aggasztóbb, hogy nem áll le rendesen a gép. Ebben a mikrokódos dologban lehet valami, hiszen gyári gépről van szó. Hétfőn, ha újra a gép közelében leszek, utána járok.
Köszi :R

(#34047) zsloti

zsloti
(tag)

Vettem új ramokat( INFINEON-HYS72T256220HR-5-A-PC2-3200R-3-3-3-11-2GB ) a gépbe
Nem akarnak menni:(
Az eladó szerint elképzelhető hogy nem kezeli az alaplap (valami regiszterről beszélt)FUJITSU SIEMENS D2156-A1
Viszont kipróbáltuk egy másik 2 gigással (kingston) azzal ment
Valami ötlet?
Köszi
zs

(#34048) neonlampa

neonlampa
(újonc)

Sziasztok!

Most kaptam ASUS p5q pro alaplapot és hozzá egy radeon HD 4670-et (táp: csifi 450). Telepítettem rá mindent (csipszet cuccok, videokari telepítő), de a max felbontásom csak 1024*748. Próbáltam XP-n és W7-en is, de mind a kettőben ez a max. felbontás.

Szerintetek mi lehet a probléma?

Köszi.

(#34049) daa-raa válasza zsloti (#34047) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azt alaplap bizony csak unbuffered RAM-okat támogat. Szóval a regiszteres RAM-ok, mint amiket vettél nem működnek benne.

neonlampa: Esetleg ennyit bír a monitor? Milyen monitor egyáltalán?

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#34050) neonlampa válasza daa-raa (#34049) üzenetére

neonlampa
(újonc)

Szia! A típusa: LW-851 15" LCD TFT monitor

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.