Hali.
Adott Asus P7P55D alaplap,és 2x2gb ram bele.. ugye ugy fogja dual-channelbe kezelni hogy vagy csak a felsö kettő foglalatba vagy csak az alsó kettőbe rakom őket??? 
Visca el Barça! Visca Catalunya!

Hali.
Adott Asus P7P55D alaplap,és 2x2gb ram bele.. ugye ugy fogja dual-channelbe kezelni hogy vagy csak a felsö kettő foglalatba vagy csak az alsó kettőbe rakom őket??? 

azonos színűbe kell tenni, de ha nem megy úgy dualba akkor max átvariálod, semmibe nem kerül.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
A kis feliratok a te segítséged: Dimm A1 és Dimm B1, vagy D A2 és D B2.
De ezt az azonos színek is jelzik. 
Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

Újabb láma kérdés: az miaráktól lehet, hogy a bios sem indul el, a bejelentkező képernyőre nyomom az F2-t, megjelenik az "entering setup", oszt úgy is marad....
okos ötletek, jótanácsok jöhetnek csőstül...
köszi előre is!
(#33005) waithEard válasza szürke_tapir (#33004) üzenetére
Bios defaultban van? Ramok időzítése rendben? Táp elég neki?
(#33006) szürke_tapir válasza waithEard (#33005) üzenetére

Hááát, ha elindulna, meg tudnám mondani, miben van... így kicsit macerásabb, de majd ügyeskedek... RAM időzítés?? szintén BIOSból??
(#33007) waithEard válasza szürke_tapir (#33006) üzenetére
Akkor bios reset. Egyszerő mód: elem ki, áramtalanít, cigi elszív, elem vissza , áram vissza. Ha ez nem, akkor cMos clear jumper. 
(#33008) szürke_tapir válasza waithEard (#33007) üzenetére

OK, köszi... nem értek, a számítástechnikához: a cigi nagyon muszáj???
Soha nem dohányoztam, de ha ez kell, hogy elinduljon a gép.... 
Sziasztok!
Lehet lecserélem a Giga P35-DS3 lapomat egy X35-DS4-re.
Utána néztem az "új" lap proci támogatásának és az én E8600-at csak a legfrissebb bios támogatná.
A kérésem az lenne, lehet e úgy flash-elni a lapot, hogy belerakom a procimat és ezután próbálom meg frissíteni a lapot. Vagy ez nem lehetséges, és kell egy olyan proci, ami a régi biossal is működik?
Előre is köszi a választ! 
Dell U2311H :)
(#33010) RootRulez válasza fenergie84 (#33009) üzenetére
Kérd meg a jelenlegi tulajt, hogy frissítse le neked. Nem tartom túl valószínűnek, hogy elindul egy procival, amit a lap nem támogat...
Vagy kérsz kölcsön valakitől egy kisebb procit a BIOS frissítés erejéig...
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
(#33011) fenergie84 válasza RootRulez (#33010) üzenetére
Értem...
Na akkor ezzel gondjaim lesznek...
(#33012) RootRulez válasza fenergie84 (#33011) üzenetére
Nincs a környezetedben senkinek sem 775-ös procija?
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
(#33013) fenergie84 válasza RootRulez (#33012) üzenetére
Lenne, de azokat a gépeket nem akarom bolygatni....
(#33014) RootRulez válasza fenergie84 (#33013) üzenetére
Még mindig elintéztetheted a jelenlegi tulajjal a frissítést. 
Meg szükség nagy úr, ha kell a lap, akkor kell a haver procija és a gépbolygatás. 
Sziasztok! Mitől lehet az, hogy egy cfx-es lapba amint belerakom a 2.-ik vga-t akkor a memóriának nem lehet feszt adni mert azonnal fagy a memtest?
Konfigom az adatlapomon van. Pls help! Előre is köszi!
(#33016) fenergie84 válasza Myth (#33015) üzenetére
Lehet karcsú már a táp teljesítménye hozzá...
Ahogy nézem a géped, ki van belőle hajtva a maximum...én erre gyanakszom...
(#33017) Myth válasza fenergie84 (#33016) üzenetére
Aham, énis gondoltam rá de érdekes módon a procit engedi húzni és nem fagy... Csak akkor fagy meg ha a memó kap feszt pedig kétlem hogy az többet elvonna mint egy 4,2re húzott proci... Mert akkor is fagy ha a procihoz nem nyúlok és csak adok feszt a ramnak!
Mekkora atápod és milyen?Márkás?
"EA SPORTS - It's in the game!"
Fsp bluestorm II 500w

Szeretnék gyorsabb másolást a gépembe illetve onnan, külön kártyát kellene beszereznem. Kérdés, hogy merre tovább, inkább eSATA, vagy USB3 felé érdemes menni? Csak 1 db PCI slot van szabad.
Külső vincsiházat is kell venni, a sebesség mellett a gazdaságosság is szempont lehet.
Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...." Ja és elmúltam már 31..32..33..
(#33021) fenergie84 válasza sagvary (#33020) üzenetére
eSATA szerintem...

Sziasztok!
Intel Core i5-760 -hoz keresek alaplapot, alapvetően MSI-t. H55-GD65 -öt néztem, de fogalmam nincs, mi a különbség a H55 és P55 chipset között, így némi segítséget kérnék. Melyiket ajánljátok?
Köszi előre is!

A H55 csipszettel ki tudod használni a prociban levő VGA-t, a P55 nem, de ha játékra veszed nem kell ilyesmivel szórakoznod, nekem a -GD80 van de nagyon hasit.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Üdv mindenkinek!!!!!!
Van egy kis problémám egy vga-val(asus 8600gt silent 512mb).
Beleraktam egy asus m2n alaplapba és nem akarja bekapcsolni a monitort kiprobáltam egy másik asus m2n4 sli lapba ott se akarja bekapcsolni a monitort,de elvittem a haveromhoz ott meg fut egy gigabáyt lapba ill egy msi inteles lapba is tökéletesen megy mi lehet a gond???????
"És mindennapi stratégiánkat add meg nekünk ma, de ne vigyél minket a ritmusjátékok közé, mint ahogy mi sem megyünk az XBOX közelébe, mert miénk az egér, a monitor, és a klaviatúra, mindörökké - ENTER."

Üdv.
Sajnos megint előjött ez a jelenség. Valaki korábban azt írta valószínűleg a vga túlmelegedett, ha többek szerint is valóban ez a dolog, akkor valaki leírná hogyan tudom megnézni, a hőfokát? Mennyi lenne az ideális? Mit lehetne tenni a dolog orvoslására?
Elég bántó hogy egy teljesen felső kategóriás kariról van szó. ( 5870 VaporX - még csak nem is ref hűtéses hanem külön spec hűtővel, tuningra )
Minden jó, ha a vége jó!

Sziasztok!
Érdeklődnék: ha valaki az alaplapi integrált VGA-t (ATI HD4200) használja, és HD videót néz, akkor a CPU vagy az IGP dolgozik a film dekódolásán?
a 2 asus lap az ugyan azon táppal lett kipróbálva ? esetleg az lehet a ludas 
UpTheBruce!

A helyedben vennék egy esata-sata kábelt ha van még üres helyed a 4 db alaplapi sata csatlakozóból, és egyszer, ha alaplap cserére kerül a sor, akkor olyat választanék, amin van esata csatlakozó.
Milyen HDD-t szeretnél külső meghajtóként használni, 2,5" vagy 3,5"-t, illetve mekkora adatmennyiség másolgatásáról van szó?
Én egyébként egy 250- 320 GB-s 2,5 " (lehetőleg szabadesés érzékelővel ellátott) vinyót javasolnék egy kis esatás rack-be szerelve.
[ Szerkesztve ]
Lesz ez még így sem!
(#33030) Core2duo6600 válasza De4d (#33026) üzenetére
Nyitott gépháznál oldalt fekve nézd meg, tehát a vga fügölegesen álljon.
Így nem szabad tulmelegednie.
De lehet simán vga hiva, és is felefutottam a 7900 gtx el.
Nekem a 3dmark sem futott le.
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

Nem az egyik egy fsp 350w táp ill a másik egy vadi új 550w superpower táppal.
"És mindennapi stratégiánkat add meg nekünk ma, de ne vigyél minket a ritmusjátékok közé, mint ahogy mi sem megyünk az XBOX közelébe, mert miénk az egér, a monitor, és a klaviatúra, mindörökké - ENTER."
akkor fekete mágia vagy busó átok 
sajna nincs ötletem 
UpTheBruce!

Ez komolyan kisegít a bajból.

sziasztok! lenne egy kérdésem van 1 i5 750-es procim hozzá egy msi p55 gd65-ös lapom!az alaplapon van egy oc-s gomb ha benyomom akkor egy stabilan üzemelő tuningolt gépet kapok amit huzamosan így üzemeltethetek?
a proci hűtőm agy cooler master v8-as! 
nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt

Mind a négy SATA hely foglalt. A gépben levő HDD-kről szeretnék egy 500GB-s 2,5-ös HDD-re másolni, a médialejátszót etetni.
Ezenkívül egy 3,5-ös külső fix vinyót is bevonnék a rendszerbe minden fontos cuccot kimenteni..
[ Szerkesztve ]
Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...." Ja és elmúltam már 31..32..33..
Úgy néz ki mégis tápegység gondok lesznek. Úgy teszteltem, hogy mondjuk 4ghz-en járt a proci minden más alapon stabil volt... Emeltem a memó feszt fagyogatott, csökkentettem a procin úgy ment a memó fesz. Aztán meglett egy stabil beállítás amivel nem fagyott és gondoltam tutira megyek, elkezdtem húzni az egyik vga-t. 700-ról 770mhz-re ment a gpu core clock stabil proci tuninggal, 800on fagyott. Levettem a proci tuningot, mindent alapra állítottam és így 800on is stabil. Ebből gondolom akkor tényleg a táp jön ki ludasnak... Vagy nem?

Ha már ennyire elfogytak a csatik, én az alaplap cseréjében gondolkodnék. A mostanidat kb 6-7 ezer körül el lehet adni. Hogy milyen legyen az új, az függ attól, hogy mekkora fér a házadba illetve szükséges-e az integrált VGA. 15 körül már P45-s ASUS lapot vehetsz itt az aprón 
Lesz ez még így sem!

Egyedűl alaplap cserében nem vagyok sk, ezért mindig halogatom.
Most túl jó a proci, amit itt vettem (E8500), ezért maradnom kellene a 775-nél, viszont ha lapot cserélnék akkor az újabb foglalatos felé kellene mennem, és akkor proci csere is. A kieg kártya ára mehetne a cserébe. Igazából az USB3 vagy az eSATA a jobb? Sok olyan alaplapot láttam, ahol 5 SATA mellett van egy USB3 vagy egy eSATA, ezek szerint a 6. SATA-t alakítják át spec kimenetté?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ASRock P43ME lapot. Egy Gigabyte P31-DS3L lapot cserélnék le. Megéri lecserélni vagy jobban járok a Giga lappal?
Köszönöm előre is!
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

Jónak látszik:
[link]

Igen, én ilyesmire gondoltam, Talán a vga-d is jobban menne egy kicsit ebben.
Lesz ez még így sem!
szia
igen vga dolognak néz ki,gpu-z töltsd le indítsd el háttérben hadd fusson!Sensors fülön írja a hőmérsékleteket,amint hibázik a kártya rögtön küld tálcára és nézd mit mutat a gpu-z!
(#33043) FIFPRO_10 válasza HUNNIA1920 (#33039) üzenetére
Szia
Asrockról nekem személy zerint megvan a véleményem,nagy része silány,rengeteg ismerősöm gépében elszált már ilyen lap!Persze lehet kövezni,nekünk nem jött be a márka,személy szerint szerintem egy jó kis Giga lappal jobban jársz! 

Üdv.
Lehet, hogy ostoba a kérdés, de felteszem: mitől púposodhatnak egy alaplapon a kondik?
Megéri javítani, vagy inkább ki lehet dobni?
Más: adott egy alaplap, az AGP aljzat körül van pár púpos kondi. Mi okozhatta? Mit befolyásol a működésben? Másra is lehet hatással, vagy csak ott, ahol púpos?
Az, aki másokat ural, lehet, hogy hatalmas, de az, aki saját magán uralkodik, sokkal hatalmasabb.
(#33045) daa-raa válasza dawncomputer (#33044) üzenetére

Attól púposodnak, hogy rossz minőségűek.
Hogy megéri-e cserélni Őket, azt neked kell eldöntened. Egyébként pedig instabil működést okozhat.
Si vis pacem, para bellum.
(#33046) dawncomputer válasza daa-raa (#33045) üzenetére

Értem, köszönöm.
Akkor azt hiszem, kuka...
Az, aki másokat ural, lehet, hogy hatalmas, de az, aki saját magán uralkodik, sokkal hatalmasabb.
(#33047) HUNNIA1920 válasza FIFPRO_10 (#33043) üzenetére
Rendben, köszi a választ! 
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

Hali!
Megvan az Asus P7P55D lap és az i5-750 es proci.
Az lenne a kérdésem hogy az mitől van hogy amikor csinálok valamit másodpercenként 1,2ghz-2,8ghz ugrál a proci sebessége.Ki lehet ezt valahol kapcsolni???
Jót tesz neki ez a másodpercenkénti váltogatás??? Esetleg nem lehetne lecsökkenteni h pl 1,8-2,6 között mozogjon? ( ne 1,2-2,8)
Előre is köszi a választ.
Üdv : P. 
[ Szerkesztve ]
Ez teljesen normális, az energiatakarékosság miatt van. Nem árt a cpu-nak, sőt. Ha nem akarsz tuningolni, hagyd úgy. Ha ki akarod kapcsolni, állítsd be a cpu szorzót fixre, és akkor nem ugrál, de üresben is adott órajelen "pörög" majd.