Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#30001) JoolsNOS válasza madmaxxx (#29997) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából nem tudom, mert akkor is hallani ha nincs bedugva semmi csak a vinyó. Esetleg az, de nem tudom meghatározni. Olyan hang mikor a cd keres valamit csak halkabb. Az én gépem is csinálja de az csak 1et és már indul is a boot. Ez meg majd 1 percig mielőtt a kármi is történne.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#30002) madmaxxx

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

A táp milyen típusú a gépedben?Ugyanis némely tápokban (pl:HiPRO) védőáramkör van,tehát amíg a biztonsági relé nem húz be nem megy akkora teljesítmény a táp áramköreire.A relé behúzásakor lehet 1 kattanó hangot hallani! :K

[ Szerkesztve ]

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#30003) Pityke78

Pityke78
(fanatikus tag)

Meg tudnátok mondani, hogy hol találom azt a csatlakozót, amit ha összekötök az Nvidia videokártyámmal, úgy a VGA HDMI kimenetén a hang is kimenjen?

Alaplap: Gigabyte EP35
VGA: Nvidia Geforce N9500GT

Köszi

(#30004) madmaxxx válasza madmaxxx (#30002) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

De lehetséges,hogy a winchester csinálja:Tesztprogramokat futtattál rajta (HD Sentinel,Ashampoo HDD Control,...)? :F

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#30005) madmaxxx válasza Pityke78 (#30003) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem nincs HDMI csatlakozó a 9500 vga-n,vagy a DVI-n akarsz kimenni HDMI-re?

[ Szerkesztve ]

(#30006) JoolsNOS válasza madmaxxx (#30002) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FSP400-60HLN
A konf: giga m720 us3
ph2 x4 945 (95w)
rad5770
4giga ddr2 800

(#30007) nanus válasza Krisinto (#29999) üzenetére

nanus
(fanatikus tag)

Köszönöm a választ, a puding próbája az evés :DD én igen ..bátor vagyok vagy hülye :F :C

[ Szerkesztve ]

Érdi családi ház sürgősen eladó 12.500.000ft.irányár .......Lego-Bionicle 12db 3999ft

(#30008) madmaxxx válasza JoolsNOS (#30006) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

A tápra koncentrálj! :K :K :K

(#30009) Pityke78 válasza madmaxxx (#30005) üzenetére

Pityke78
(fanatikus tag)

De van, azzal van összekötve a TV-vel. :)
És elvileg kellene a VGA-n és az alaplapon is lenni audio ki, illetve bemenetnek, amit ha összekötök, akkor kimenne a HDMI-n a hang is. Legalább is ezt mesélték máshol. :)

(#30010) madmaxxx válasza Pityke78 (#30009) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Hangot csak a hangkártya melletti tüskés csatlakozóról tudsz kihozni(akár előlapra is)

(#30011) JoolsNOS válasza madmaxxx (#30008) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kevés neki a 400as FSP????
Akárhogy nézem az a gép nem eszik többet 270nél. De akkor sokat mondtam.

[ Szerkesztve ]

(#30012) madmaxxx válasza JoolsNOS (#30011) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Bocsi,de nem azt írtam,hogy kevés,hanem hogy az kattanik-e!? :K

(#30013) madmaxxx válasza madmaxxx (#30012) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Legegyszerűbb lenne,ha fokozatosan dugnál mindent a tápra ill. az alaplapra.Így talán hamarabb kiderülne,hogy mi adja az érdekes hangot! :K

(#30014) Buda76

Buda76
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép napot !
A kérdésem az lenne, hogy pontosan mi a különbség a pci-e x16 és a 2.0 változata közt, illetve 2 est támogató kártyák bele mennek-e sima pci-e s lapokba és ha igen ez mekkora teljesítmény romlást jelent mondjuk egy gt240 vagy egy 9800gt nél?

(#30015) Krisinto válasza madmaxxx (#30000) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Szoftveres mérnésnek NEM,ismétlem NEM szabad hinni!
Amit a konektorból mérsz,az valós fogyasztás

Roccat Taito-t keresek!

(#30016) sgergi válasza Buda76 (#30014) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Pci-e2.0-nak kétszer akkora a sávszélessége. De gyakorlatilag ezeknél a kártyáknál nem lesz lassulás, ha pci-e1.1-be rakod őket. Igen, visszafelé kompatibilis.

(#30017) madmaxxx válasza Buda76 (#30014) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Itt olvashatsz róla bővebben.Saját tapasztalatom szerint nem igazán észrevehető a különbség! :K ;)

(#30018) JoolsNOS válasza madmaxxx (#30012) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaaaaa :B
Sztem nem. Asszem mégis a dvd, de akkor is sokáig tart míg bekapcsol a monitor.
Igazából tuti, hogy a lappal van valami, mert mikor összeraktam kipróbáltam:
más procival, rammal, videókártyával vinyóval.

(#30019) madmaxxx válasza Krisinto (#30015) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha még1x elolvasod a válaszomat benne van,hogy "nem a legmegbízhatóbb!".Ez alatt inkább értsd azt,hogy hozzávetőlegesen kiír valami alapértékeket,de a VALÓS fogyasztást NEM tudja!!!

(#30020) Buda76

Buda76
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm!
De azért új konfig vásárlása esetén gondolom érdemes befektetni a drágább 2.0-t támogató lapra.

(#30021) madmaxxx válasza Krisinto (#29996) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

A Windows Hangrögzítőjével (Start menü/Minden program/Kellékek/Szórakozás/)

(#30022) madmaxxx válasza Buda76 (#30020) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha a nagyobb és jobb teszteredményekre,ill. játékokban a több FPS-re hajtasz akkor igen. :B

[ Szerkesztve ]

(#30023) Buda76 válasza madmaxxx (#30022) üzenetére

Buda76
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindenki ezekre hajt:D

(#30024) madmaxxx válasza Buda76 (#30023) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez igaz!!! :K :K :K

(#30025) fairi válasza pepe363 (#29989) üzenetére

fairi
(senior tag)

rájöttünk haverral mi a baj..

hütő alja híd mellett levő a smd kondi( nem tudom a pontos nevét annak a bizbasznak) ért, és az földelt...
vhogy összeügyeskedtünk ne érjen hozzá,de nem tökéletes a dolog,akár egy ütésre elmozdulhat a hütő (nem betonstabil, picit mozog) akkor leföldelhet.
fene tudja ez mit jelentene működés közben..

de hűt így is, 50 fok alá ment a hőmérséklet...

(#30026) daa-raa válasza Krisinto (#30015) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak nem az lesz a gép fogyasztása, amit a tápból kivesz. Hogy azt megkapd korrigálni kell a hatásfokkal is.

fairi: Nem véletlenül volt/van a gyári borda alján a műanyaglemez...

Si vis pacem, para bellum.

(#30027) fairi válasza daa-raa (#30026) üzenetére

fairi
(senior tag)

rájöttünk.....
mi a jó tökéletes megoldás?

(#30028) mpierre

mpierre
(PH! addikt)

Hali!
Amennyiben az integrált vga-t használom (Asus M4A89GTD PRO), nincs videokártya, akkor mire állítsam a bios-ban a megjelenítő sorrendet?
<pci; gfx0; gpp; igfx> ez a default.

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

(#30029) Lenry válasza mpierre (#30028) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

van kép? van. akkor minek akarod állítgatni?

(#30027) fairi az, hogy visszateszed alá a műanyag lapot. vagy papírt. vagy fát. vagy akármit, ami nem vezeti az áramot.

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#30030) madmaxxx válasza mpierre (#30028) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Teljesen egyetértek!Itt is ugyanez a sorrend és van kép normálisan,akkor minek állítgatni ilyeneket a BIOS-ban? :K

(#30031) lancy

lancy
(kvázi-tag)

tudnatok segiteni h gigabyte alaplaphoz (pe-35) van e progi windows alol biost allitani

thx

i5-2500K Corsair H60+COOLINK SWiF2 120P ASROCK Z68 E4 CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz GIGABYTE HD5870 KINGSTON 96GB SSD 2x WD 1500GB Black Enermax pro82+II 425W CORSAIR Graphite Series 600T Fehér

(#30032) madmaxxx válasza lancy (#30031) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Frissítésről tudok,de beállításról nem Windows alatt! :U

(#30033) Blaze71 válasza lancy (#30031) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Mondjuk a BIOS-t BIOS-ból szokás állítgatni, de van olyan progi, ami Win alatt is hozzáfér a BIOS beállítások egy részéhez. Az EasyTune6-ot keresd a Giga oldalán.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#30034) madmaxxx válasza Blaze71 (#30033) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

EasyTune6
A rendszer gyors és hatékony finomhangolása

A teljes egészében újratervezett EasyTune6 segítségével még soha nem volt ennyire egyszerű kezelni és felügyelni hardvererőforrásokat és a rendszerbeállításokat. Az optimális hatékonyság elérése érdekében, az EasyTune6 olyan eszközöket biztosít, amelyek a rendszer gyors és hatékony finomhangolását teszik lehetővé, függetlenül attól, hogy túlhúzás rajongó vagy kezdő számítógép felhasználásáról van szó.

EasyTune6: CPU hűtésének állítása

Szerintem ez sem a teljes BIOS-ra,csak OC-ra (CPU,VGA,...) vonatkozik. ;)

[ Szerkesztve ]

(#30035) Blaze71 válasza madmaxxx (#30034) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Azt írtam volna, hogy a teljes BIOS beállításokhoz hozzáférne? :F
Nem emlékszem..... :U

Amúgy arra jó, hogy az OC beállításokat keresgessük Win alatt és ha már elhal, akkor azt már kár BIOS-ban eröltetni, mert úgysem fog vele bootolni. Aztán mehet a tuning BIOS-ból, mert úgy az igazi. :K

(#30036) madmaxxx válasza Blaze71 (#30035) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Az utolsó mondat nem Neked szólt,elnézést ha rosszul fogalmaztam! :R

(#30037) fairi válasza Lenry (#30029) üzenetére

fairi
(senior tag)

nem lehet visszatenni, a régire rá van ragasztra, és csak lekaparni lehet..
sima szigetelőszalaggal leragsztani a kondikat,nem nagy probléma????

(#30038) Blaze71 válasza madmaxxx (#30036) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Oké, semmi gond.... :R

(#30039) Lenry válasza fairi (#30037) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem kivitelezhető ötletnek tűnik :K

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#30040) madmaxxx válasza Blaze71 (#30038) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Arra próbáltam csak rávilágítani a kedves kollégát,hogy a BIOS-t nem lehet csak úgy OP.rendszer alól vezérelni! :K

(#30041) fairi válasza Lenry (#30039) üzenetére

fairi
(senior tag)

mondjuk elég hegyesek,átszúrhatják a szalagot,de most működik hütő, de sztem vmit csak kitalálok,mi lehet jó szigetelőnek, h örökéletű legyen:)

(#30042) Blaze71 válasza madmaxxx (#30040) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Vágom már.... :K

(#30043) lancy válasza lancy (#30031) üzenetére

lancy
(kvázi-tag)

koszi a progi bevalt, csak azert kerdeztem mert a gigabyte oc versenyen is valmi hasonlo progit hasznaltak fsbt meg ram feszkot is at lehetett allitani windowsbol

i5-2500K Corsair H60+COOLINK SWiF2 120P ASROCK Z68 E4 CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz GIGABYTE HD5870 KINGSTON 96GB SSD 2x WD 1500GB Black Enermax pro82+II 425W CORSAIR Graphite Series 600T Fehér

(#30044) ingalls

ingalls
(kvázi-tag)

Sziasztok
Volna egy technikai kérdésem: eléggé instabilan megy az operációs rendszerem (egyelőre xp-t használok), és nem tudom miért szokott le-lefagyni. Pillanatra villanó kékhalál, majd ismételten, mielőtt az xp üdvözlős képe megjelenne. Az alaplapom Gigabyte 790XTA-UD4, amibe Phenom II-es processzort raktam bele, Kingmax ddr3 ramot, ezek pedig egy corsair HX620 moduláris táppal üzemelnek és ideiglenesen, amíg pénzem lesz valami normális vga-ra, (szerintem ő a ludas) egy régi-régi PCI-E geforce 8600GT 512 DDR2-es kártyát. A kérdésem az, hogy lehetséges okozója-e a vga a rendszerem roskadozásának?? Egyébként most a szóban forgó konfigról írok, a spontán rebootok leggyakrabban videók lejátszásánál, de előfordul, hogy netezés közben is jelentkeznek. Ha youtube-on elindítok egy HD jelzésű videót, lerohad a gép. Egy-két nap ilyen szenvedés után egyszerre csak megunja és nem bootol többet. az elmúlt 2 napban 3-szor raktam újra a windows-t. Az illesztőprogramokból mind a legújabbakat raktam fel, ezért a VGA kompatibilitására vagy hibás RAM-ra gyanakszom. Tudnátok valami irányt mutatni?
Köszönettel
I

Origin: localforceHeros

(#30045) Lenry válasza ingalls (#30044) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sajátgépre jobb klikk tulajdonságok - speciális fül - indítás és helyreállítás - kiveszed a pipát az automatikus újraindítás elől

így már látni fogod a következő kékhalált és le tudod olvasni a STOP-kódot, ez egy hexadecimális szám lesz 0x00000000 formában, persze nem mindenhol nullákkal.
erre a kódra Google-ben rákeresve már el tudsz indulni a hibaforrás felé.

a VGA-t egyébként szőrösfánkkal tudod megizzasztani, ha ettől kékhalálozik, akkor igen gyanús, hogy a VGA a ludas.

a hibás memóriát pedig a memtesttel tudod kiszűrni: letölt - kicsomagol - CD-re ír - bootol róla - legalább 1 passt végigvár (vagy ugyanez pendrive-os verzióban, amelyik neked jobb)
ha nem dob hibát, akkor valószínűleg nem a RAM a hibás.

[ Szerkesztve ]

(#30046) fi:zi'k

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok,
Tápot cseréltem a gépemben, és nem akaródzik elindulni.
Gép indít, sípol, hogy rendben, jön az alaplap üdvözlő képernyője és ennyi, tovább nem megy. Bill-re nem reagál. Adatlapomon a konfig.
Köszi a segítséget :R

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#30047) Pyriel

Pyriel
(tag)

Sziasztok!

Egy rokonom gépével kapcsolatban kérdezem, hogy szerintetek mi lehet a probléma, ha a gép elindul ugyan, de legkésőbb az XP bejelentkező képernyőjénél újraindul, majd újraindulás után rendszerint már a bios setup-ig sem tudok elérni, mert gyakorlatilag megfagy a gép. Ha ilyenkor nyomok egy reset-et, már el sem indul. Ahhoz, hogy ismét elinduljon a gép, le kell kapcsolni egy kis időre a tápot. Ezután nagyjából ugyanez játszódik le, amit leírtam.

Eddig semmi gond nem volt a géppel, tegnap egy új proci hűtőt tettünk fel rá. Azóta van ez, de elég hihetetlennek tűnik, hogy emiatt menne gallyra az egész. Ja a cpu hőmérséklete a bios szerint 34-36 C fok, így az sem lehet baj.

A konfig:

ASUS A8N-E lap
AMD 64 3200+ cpu
400 W noname táp
ATi 1650 pro gpu
1 GB DDR 400 ram + a többi

"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?

(#30048) P.K.Gabesz válasza Pyriel (#30047) üzenetére

P.K.Gabesz
(kvázi-tag)

első körben, próbáld ki egy normális táppal.

Nevelgetem csemetéimet és közben hallgatom, hogy nő a fű.

(#30049) Pyriel válasza P.K.Gabesz (#30048) üzenetére

Pyriel
(tag)

Úgy lesz, utána jelentkezem. Köszi.

"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?

(#30050) RootRulez válasza fi:zi'k (#30046) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Húzd le a háttértárakat a tápról és próbáld meg, úgy megy-e.

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.