Megnézve a specifikációkat, és utána google-zva, arra a következtetésre jutottam, hogy úgy néz ki, hogy nem fogod tudni használni VGA kártya nélkül. A hátsó panelene nincsem semmiféle kivezetés hozzá..
--- N/A ---
Megnézve a specifikációkat, és utána google-zva, arra a következtetésre jutottam, hogy úgy néz ki, hogy nem fogod tudni használni VGA kártya nélkül. A hátsó panelene nincsem semmiféle kivezetés hozzá..
--- N/A ---
szerintem az alaplap auto beállít mindent, nem kell semmi állítani...
--- N/A ---
Elvileg a CPU-ba integrált VGA-t támogatja jobban megnézve, de nem találtam vagy lehet nem vettem észre, hogy van hozzá monitor kivezetés...
--- N/A ---

Sziasztok!
Munkahelyen az egyik kolléga gépe pár napja igen sűrűn kékhalálozik mindig ugyanazzal a hibakóddal:
Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: bd0b2204, 3. paraméter: b74f06fc, 4. paraméter: 00000000.
Gugliztam már a hiba után, pontosan ilyen hibaüzenetre nem bukkantam, de hasonlóra igen. Volt mindenféle vírusirtás (Nod32, MBAM, SuperAntispyware, stb), memtest, sőt már memóriacsere is, tápcsere, valamint az imént VGA csere, egyik sem segített. Most ott tartunk, hogy vagy proci ill alaplap, vagy rendszer újrahúzás (csak ez lenne a legutolsó, mivel könyvelési gépről van szó, had ne menjek bele a részletekbe.
)
Az alaplap: ASUS P5LD2-SE, proci: C2D E6400, memória: Kingston DDR2
Tudtok még ötletet adni, hogy mit próbáljunk meg vele?
SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

Sziasztok.
Lehet-e videókártyát beletenni a PRO300A_AFP alaplapba? Tudom, hogy régi, de unokahugomnak kellene aki 7 éves.
PCI-osat igen, de van rajta integrált vga
nem mindegy, hogy kábelezve, vagy kibelezve...

Ahogy írták PCI-set lehet bele tenni, ha az integrált alaplapit használod akkor videomemóriát az alaplapi RAM-okból vesz.
szerintem csinálj egy ghost metést, és rakd újra. ha akkor sem javul, akkor hardware, ha mégis megjavul oprendszer...
--- N/A ---

Természetes ahogy meglesz a kuckó,nézek hozzá valami porfogót 
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
Azt jól teszed, mert anélkül hát...
Üdv. DJ WOKKY

Köszi, az infót

Sziasztok!Kicsit offos,de szerintem van vagy inkább lehet köze az alaplaphoz.Munkatársam gépe bekapcsoláskor nem indul,nem pörögnek fel a ventik,nem történik semmi.Az lehet az alaplap?

Lehet az alaplap lehet a processzor lehet a RAM lehet a táp lehet hogy tönkrement a kapcsoló így semmit nem lehet kiemelni.
(#41014) sziada5925 válasza A_ScHuLcZ (#41004) üzenetére
Egy angol nyelvű fórumban erre a hibára ezt javasolták: [link]
Első lépésben töröld le a vírusírtót a gépről. Biosban nincs valamelyik memóriabeállítás elállítva?

A gpu t tartalmazó processzorhoz még rakok videokártyát akk a prociban található gpu és a videokártya összedolgozik és gyorsabb lessz ezzel a gép ?
Üdv. Segítségetekre volna szükségem. Tegnap vettem egy ASUS P8Z68-V Pro alaplapot egy i5-2500K társaságában. Ma tüzetesebben megnézegettem a dolgokat.
1: Normális az, hogy BIOS-ban a CPU a saját gyári hűtőjével eléri a 60°C-ot?
Win-be 39-41 a nyugalmi állapotban.
2: Miért írja ki azt a lap nekem, hogy "no hard disk drive detected"? 1db sata2 dvd, 1db sata2 vinyó (régi gépnél akkor csinálta mikor nem használtam az IDE-t és nem is volt letiltva.) BIOS-hoz nem nyúltam csak azt állítottam át, hogy miről bootoljon.
3: Ez így nem gázos kicsit? Azért a táp el kéne bírja, BIOS-ban 12V-ból megvan a 12(Lehetséges azért mert mind2 4 pin-es 12V-os ágat rádugtam a lapra?). AIDA szerint nem:
Köszönöm! 
[ Szerkesztve ]
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\
Hali. Ezt már vagy itt, vagy másik topicban kérdezted, ha jól emlékszem...
1. elérni éppen elérheti, főleg ha terhelés alatt van, és nincs megfelelően pasztázva, vagy hűtve a processzor, vagy éppen túl magas feszültséget kap... Húzva van a cpu ? jól rajta van a hűtő ? Feszültséget mennyit kap ? Csak azért, mert a képen jó feszültséget kap, és a hőmérsékletek is rendben vannak !
2. boot-bol vegyél ki mindent, csak a winyót hagyd ott, vagy állítsd át ahci-ra...
3. Az AIDa-nak is 12V környéki értéket kéne mutatni 1-2 tizedes eltéréssel !! Nem tudom, hogy most azért kevesebb, mert rá van dugva mind a 2 db 4 pin-es, de szerintem ennek nem kellene, hogy befolyásolja az értéket, de ebben nem vagyok biztos.
Üdv. DJ WOKKY
Kérdeztem igen, de akkor nem mindent.
1: Gyári hűtő van rajta normálisan felszerelve, ha rosszul lenne felszerelve akkor win-be se lenne jó. Most elérte a 62°C-t is!!!
Gyári beállítások mellett fut a CPU is. CPU-Z 103x34-et mutat és az ugye 3400, de elvileg csak 3,3GHz-n kéne fusson. Az alaplapon van 2 kapcsoló pluszba azok alapból be vannak fogalmam sincs mik azok az egyik a TPU a másik az EPU.
2: Pont úgy írja ki, hogy AHCI: No hard disc detected. és AHCI módban van a sata.
3: Na ezaz régi gépnél 12,7V-ot mutatott.
Szerintem valami itt nagyon nincs rendben.
[ Szerkesztve ]
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

Ha jól mutatja a vizsgáló ez komoly működést gátló feszültségletörés meg kellene mérni multiméterrel a feszültségeket.Ki kellene a tápnak kapcsolni már mert ez szinte rövidzárt mutat legalábbis nagyon rossz érték és az is lehet hogy nincs védelem.
A processzor táp aljzat 8-as? Van egy 4-es processzortáp dugó, azt kell bedugni Ennek van egy rúgós rögzítője arról lehet megismerni
[ Szerkesztve ]
De a BIOS-ban meg mutatja, hogy megvan a 12V.

A mérés a lényeg! Milyen táp ez egyáltalán és milyen csatlakozók vannak rajta?
[ Szerkesztve ]
Corsair VX450
TPU (TurboV Processing Unit)
EPU meg vmi energy saving
[ Szerkesztve ]
a táp jó minőség, viszont le kellene neki kapcsolnia, esetleg az erre figyelő berendezés mehetett benne szét, ha a multiméter is ezt a 7 egészes értéket mutatja, ha nem, akkor pedig a szoftver mutat hibás adatot ! Ami pedig arra utal, hogy a hőmérséklet sem valós
Üdv. DJ WOKKY

Bocs, de sürgős, és a vga topic elég lassú:
Rakok össze egy gépet a szomszédnak, Gigabyte 770T lappal és Sapphire 5450 1Gb ram videókarival. Vindóz telepítés alatt annyira forró a vga-mem hűtőborda, hogy nem tudom megfogni, gyakorlatilag nincs is rajta terhelés még. Normális ez?
Ház oldala nincs is fent, jól szellőzik, szobában 24 fok.
Rox,
***HTC Sensation :-) *** Tanulja már meg, aki nem tudja: BICIKLI, és NEM bicigli! bár, amíg népszerű híradósok a TV-ben is G-vel mondják! Hááát!
Alapból 50°C-ról indul BIOS-ban. TPU az vmi turbó mód lesz mert nyomtam egy aida stress-t és 4300-on járatta, az EPU meg vmi energia gazdálkodási valami, de azt ugye nem látom sehol. Alapból ezek nincsenek is átkapcsolva. AHCI-ssel is hogyan tovább?
Nem igazán...
általában a gyári hűtést sokan lecserélik, ha tudsz pontos értéket mondani ,az sokat jelentene...
(#41025) KaiotEch: próbáld meg a többi boot-ban látott hardvert lehúzni, és úgy csak a rendszer vinyót meghagyva megnézni ki írja e, mert akkor szűkített a kör...
[ Szerkesztve ]
Üdv. DJ WOKKY
Most csak az egyik 4pin-es 12V-os ágat dugrtam rá, BIOS-ban 3,5,12V rendben mind, AIDA-ban rosszul mutatja. Hőfok nem változott. Van esetleg másik progi ami ugyan így kiíírja a Voltokat?
Nagyon többi nincs bootban, csak a vinyó és a dvd író.
[ Szerkesztve ]

Hogyan tudok értéket kiolvasni a VGA memória hőmérsékletéről?
***HTC Sensation :-) *** Tanulja már meg, aki nem tudja: BICIKLI, és NEM bicigli! bár, amíg népszerű híradósok a TV-ben is G-vel mondják! Hááát!
AIDA32 vagy AIDA64

Ha van szenzor akkor AIDA/Everest.

Sziasztok.
Nem tudom, hova tegyen fel ezt a kérdést, így itt teszem fel.
Egyik haverom vette alkatrészenként egy új gépet, összerakta, elvileg jól, bekapcsolja a gépet, ami kiírja a postnál, hogy 15mp múlva leáll a gép, és meg is teszi, addig pedig -elvileg- nem reagál a billentyűzet, így nem tud belépni a bioszba.
Minden azért elvileg, mert nem láttam mit csinál, csak mesélte.
Köszönöm az esetleges segítségnyújtást 
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
első körben CMOS reset
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

2 órája beszéltünk, én is ezt javasoltam neki akkor. Azóta nem hívott, de gondolom azért, mert nem akar későn hívni. Vagy lehet, hogy segített... nem tudom. És ha esetleg nem jelent megoldást?
szétszedni, és megnézni, hogy normálisan van-e összerakva. kábelek a helyükön, procihűtő rendesen felfekszik-e, paszta alatta van, stb, stb.
illetve megnézni, hogy pontosan mi a hibaüzenet, mert biztos vagyok benne, hogy nem csak annyit ír ki, hogy ki fog kapcsolni, hanem ott van mellette az oka is.
[ Szerkesztve ]
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

Rendben, ezeket is mondtam neki
Köszönöm. Ha nem menne ezek után sem, akkor visszatérek.
Jó ez sehogy sem jó. Beviszem iPonba holnap szenvedjenek ott vele.

Azt,hogy csinálod,hogy az alaplapod hőmérséklete olyan alacsony?Nekem egy Giga Ga-Z68Ma-D2H alaplapom van,a szobában 26 fok van és az alaplap terhelés nélkül 43 fok körül van.Játszottam 15 percet a Grid-el és felment 50-51-ig.Ez még normális érték?Nálam a proci az okés,alapjáraton 27 fokos.Nekem is 2500 k-m van, gyári proci hűtővel egy Cooler Master elite 370 házban.

Everest 4.2-vel nem tudtam meg semmit, nem találtam infót róla. De procira terhelés nélkül 80 fokot írt. Hát nem tudom, alig langyos a hűtő. Rendesen felfekszik, minden ok vele.
Érdekes.
gpu-z esetleg ? azt hiszem az újakban már ott is mér hőmérsékletet
Üdv. DJ WOKKY

Jók.
Sziasztok.
Adott egy Asus K8N-E alaplap, ami tegnap megadta magát. Windows közben lefagyott, és azóta boot képernyõ helyett a következõ hibaüzenet jelenik meg: Bad bios checksum. Starting bios recovery...
Ezek után keresi a bios-t floppyn vagy cd-n.
Az asus oldalon található, ezen laphoz való bios frissítést letöltöttem és dos boot módban eggyesével próbállgatva kiírtam egy lemezre. Megadtam azt a file nevet, amit a rendszer keres a lemezen, ez a: K8NE.ROM. Azért kellett átnevezni, mert a frissítések filenevei ki voltak egészítve a szériaszámmal. Pl.: K8NE0113.ROM
A telepítési folyamat viszont minden esetben így végzõdött:
Checking for CD-ROM...
CD-ROM found.
Reading file: "K8NE.ROM". Completed.
Start flashing...
Error! ROMID is not compatible with existing BIOS ROMID.
Mi kellhet neki valyon???
[ Szerkesztve ]
"War.. war never changes"
Indulásnál ezek az információk láthatók még a képernyõn:
113-AA76201-100-MI BR#19860
113-MSV038 RV280LX Hynix DDR2 128MB

Szerintem próbáld meg azt a verziót visszatenni, ami rajta van.
Be prepared! Ha szeretnéd a legjobb pénzügyi döntéseket meghozni, főleg ilyen nyugdíjhelyzetben, keress PÜ-ben.
A lap saját dvd ét behelyezve eleve egyböl visszarakja az 1.0 át ha sérült vagy hiányzik a bios és annyi.Utána akarmelyik újabbat is fel lehet tenni a bios progijával.Elég gyakorta eljátszom ezt mert az asusnál a régi verziót így kell kinlódás nélkül visszarakni.Ha nem így csinál akkor a lap fizikailag károsodott.
[ Szerkesztve ]
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.
Ez egy jo tipp, a gond csak az hogy nincs meg a cd, mert igy vettem. Le lehet azt tölteni valahonnan?

Csináld az Afudos.exe-vel, bár nekem gyanús hogy megment az alaplap de ne legyen igazam.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.
De hogyan indítsak el rajta egy exe-t? Még parancssor sincs... 

Csinálsz egy DOS indítólemezt és rámásolod az afudoszt, floppyra gondoltam.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.