Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#32001) Dani82

Dani82
(tag)

Hali!

Az lenne a kerdesem ha hasznal valaki Asrock instant boot opciot, hogy Win7 eseteben hogy mukodik? Felraktam a programot, beallitottam regular mode-ra, de nem igazan latok valtozast.
A masik opcio, a "keep power on pls" az nem tuom mi.
A masik hogy shutdown -kor nem kapcsolodik ki a ge hanem resetel es ujra tolti a wint.
Ez ezzel lehet kapcolatban?
Tudnatok segiteni lecci, a beallitasban?

(#32002) madmaxxx válasza Dani82 (#32001) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Az AsRock Instant boot lényege, hogy az operációs rendszer a gép lekapcsolásakor hibernált állapotba kerül és a következő indításnál 3 másodperc alatt feláll az egész. Ha nem látsz, illetve nem veszel észre gyorsulást kapcsold ki a Disable Instant Boot bejelölésével.
A többi funkció az Instant Boot részhez tartozik, ha nem érdekel ne foglalkozz vele.

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#32003) Jorus

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megerősítést szeretnék, hogy a deszka halott, mielőtt kukáznánk haver gépéből.
Ősrégi 845-ös lapkakészlet, Cerkával, PCI-os VGA, 512 MB DDR RAM.
- bekapcsolás után a logo-ig jut el, boot semmi, se HDD-ről, se ODD-ről
- perifériák nem kapnak áramot (egér, bill, ODD)
- RAM, VGA nélkül nem visít, tehát a POST-ig sem jut el valszeg
- CMOS reset megvolt
- elem ki, elem be, áramtalanítás, majd CMOS reset megvolt
- darabokra szedés, fújkálás, pucolás, újra összerakás megvolt
de semmi. Egyéb ötlet, vagy mehet a kukába?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#32004) TBone

TBone
(tag)

sziasztok! még soha nem tuningoltam u h annyi kérdésem lenne, h a gigabyte lapokban használt c.i.a 2 (cpu intelligent accelrator) nem tud kárt tenni a gépben ugye? :B konfigom az adataimnál

(#32005) FIFPRO_10 válasza TBone (#32004) üzenetére

FIFPRO_10
(tag)
LOGOUT blog

Ha ésszel hajtod a procit és ramokat akkor nem...
A feszültség értékekkel vigyázz,legkisebb stabil feszültségen hagyd a húzás utána,elkerülve ezáltal a melegedést...

"EA SPORTS - It's in the game!"

(#32006) Daemon09

Daemon09
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

#31918-ra valaki?

Másik kérdés : Adott egy s478 alaplap. Indul, de nincs kép. Hangszóró nem is csipog, ha kiveszem a ramot vagy a vga-t, akkor sem. Ez lehet BIOS hiba? Vagy mitől lehet ez?

Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

(#32007) madmaxxx válasza Jorus (#32003) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát eléggé úgy tűnik, hogy a BIOS megsérült. Valószínűleg plusz feszültséget kaphatott és törlődött. Ha valamilyen módon sikerülne újraírni előfordulhat, hogy elindulna.

[ Szerkesztve ]

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#32008) sziada5925 válasza Daemon09 (#32006) üzenetére

sziada5925
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Másik kérdésre: Púpos kondit nem látsz rajta? Néhány többet használt 478-as lapon már előfordulnak kipukkadt kondik. Tehát az alaplap már egyáltalán nem indul?

(#32009) TheChos3nOne válasza Daemon09 (#32006) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem ugyanez van egy MSI 478-as lapnál.

A kérdésem: Van egy Asus M4A88TD-V EVO/USB3 lapom, eddig abban a hitben voltam, ha CF-et használnék, akkor 8x8-ban menne, a lap manualjében viszont csak 4x-esnek írják a második PCI-e foglalatot, akkor mi az igazság?

[ Szerkesztve ]

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#32010) madmaxxx válasza Daemon09 (#32006) üzenetére

madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

1 - Ugye nem vala mi beta verzióval frissítettél?
2 - Elvileg chipset probléma,nekem az MSI KT3 Ultra deszkám déli hídja szállt el és ugyanezeket a jelenségeket produkálja

(#32011) Jorus válasza TheChos3nOne (#32009) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az első (kék) 16x módban, a második (szürke) 4x módban fut aktív CF esetén a gyártó oldalán található leírás szerint.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#32012) TheChos3nOne válasza Jorus (#32011) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elég érdekes felállás, ilyet még nem láttam, teáht akkor a CF-nek annyi, mert az 1. kártya folyamatosan vár a másodikra, ennél még egy 8x8 is jobb lenne, amit már az "ősrégi" P45 is tudott...

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#32013) sagvary

sagvary
(senior tag)

Létezik alaplaphoz korrekt SATA 2 kártya? Tulságosan lefogja a gépet? Szeretnék további HDD-t is beletenni a gépbe, mert kaptam egyet ajándékba, de már a DVD-n kívül 3 van benne.

Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...." Ja és elmúltam már 31..32..33..

(#32014) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok !

Mondjatok nekem pár olyan SLI-s lapot, ami képes unlockolni AM3-as procikat ( ha létezik ilyen ) !

(#32015) SN2O

SN2O
(tag)

Sziasztok

Van egy MSI P35 NEO2-FR lapom ami kb minden tizedik indításra indul csak el rendesen...
a többi esetben a memóriavezérlője hibáz :F
(hibajel legalábbis ezt mondja)

tud valaki valami lehetséges megoldást, hogy orvosolható-e vajon a hiba?
Bios frissítéssel vagy valami mással?

(#32016) Thrawn válasza VinoRosso (#32014) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van egy unofficial SLI patch, amivel gyakorlatilag bármelyik lapon használhatsz SLI-t chipsettől függetlenül (némi megkötésekkel). Ha ez nem oké, akkor nForce 980a SLI-chipsetes lapot keress. Nincs túl sok, ami azt illeti, pl.: Asus M4N82 Deluxe vagy MSI NF980-G65.

Different songs for different moods.

(#32017) VinoRosso válasza Thrawn (#32016) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi ez a patch erről még nem hallottam ? Nem tudnál dobni egy linket ?

(#32018) Thrawn válasza VinoRosso (#32017) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Different songs for different moods.

(#32019) sagvary válasza sagvary (#32013) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Asszem akkor inkább a lapot cserélem ki.

Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...." Ja és elmúltam már 31..32..33..

(#32020) SN2O

SN2O
(tag)

Erre nem tud valaki valamit mondani? :F

(#32021) xmad

xmad
(senior tag)

Asus P5QD Turboval van valakinek tapasztalata?

privibe is jöhet.. köszi előre is

(#32022) Fishbed

Fishbed
(újonc)

Üdv!

Van egy Abit NF-7 v2-es alaplap, 3200+ procival. Bekapcsoláskor folyamatos beep (halkabb mint az OK és hibakód beep-ek), majd kb. 5-7 másodperc után alaplap leáll.
Kérdés, hogy CPU halt meg vagy esetleg alaplap nem látja, hogy CPUFAN megy-e és azért állítja le a gépet?
Előre is köszi.

Abit IC7; Prescott 3,4; Sapphire X1950 PRO; SB Live!; Corsair VX450, ViewSonic PT813

(#32023) stevewonder

stevewonder
(tag)

Sziasztok. Lehet, hogy volt már szó róla, de én szeretnék azért feltenni egy kérdést.
Kellene nekem egy integrált vga-s alaplap, ami simán megbírkózik a fullhd-s filmekkel. Nagyjából mindegy, hogy milyen márka és platform, de az intel közelebb áll hozzám. Az ára jó lenne, ha baráti lenne :B Nem kell semmi extra ficsőr csak tegye a dolgát.
Szívesen fogadok tippeket, érveket és ellenérveket.
Köszönöm előre is, hogy segítetek. :R

(#32024) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy ALiveNF7G-HDready alaplappal van a köv. probléma :

Optikai meghajtókkal (IDE) nem működik!
Jelenség:
3 éves a PC , Kb. 1 éve bekapcsoláskor elkezdett kattogni a DVD író és 10s -enként reboot.
Kiszedtem az írót és nem is foglalkoztam vele -gondoltam tönkrement.
Most pár napja beleraktam egy másik írót de az sem működik!
Biosban látja ugyan, de PM-_NEC!DWD -t jelez , boot során pedig vagy 15db ! jel van a neve mellett.
Természetesen Windows nem látja.
Ezután kipróbáltam egy 8 éves LG CD ROM -mal ...ugyan így felkiáltójelek és nem működik.
Namost az összes meghajtó (a korábban hibásnak vélt DVD is) tökéletesen működnek másik gépben.
És most jön a svédcsavar : kipróbáltam IDE vinyókkal (10GB/40GB/160GB)
hátha a vezérlő ....éééés az összes vinyó tökéletesen műxik !

Kipróbáltam az összes jumper beállítási lehetőséget ...
Kipróbáltam 4 db IDE káblet (40 eres/80 eres) ...
Kipróbáltam , bios reset-tel , failsafe móddal, noAUTO móddal...
Ezeknek ellenére az optikai meghajtók egyike sem működik! viszont a vinyók tökéletesen mennek

Teljesen kész vagyok ... HELP ! :O :O :O

(#32025) RaiDani

RaiDani
(tag)

Sziasztok!

Van egy ASUS P5SD1-FM2/s, Intel Celeron D, Samsung 512MB DDR, 7300GT 128MB, WD 160GB konfig.

Tegnap szétszedtem a konfigot teljesen takarítás céljából. Procit újrapasztáztam, gép összerak. Mikor indítanám, ventilátorok felpörögnek, de se kép, se hang. A merevlemezt hallom kattanni kattanni párszor de ennyi. Ugyan ezt produkálja, vga nélkül, ram nélkül, merevlemez nélkül. Monitoron persze no signal. Próbáltam már másik memóriával, másik slotban, másik vga-val. Másik IDE kábellel. Volt áramtalanítás, elem ki-be de semmi változás.
Mi történhetett, alaplap hiba processzor. Sajna nincs lehetőségem másik lapban megnézni, esetleg másik procival. Nincs intel az ismeretségi körben.
A tápegység egy FSP350-THA-P. A gép egyébként egy Fujistu Siemens összeszerelt cucc.
Kondi nincs felpúposodva a lapon, a lap-proci-memória kb 6-7 éves.
Köszi előre is. :R

(#32026) zoli1957

zoli1957
(újonc)

Sziasztok!

Már írtam pár nappal ezelőtt a problémámról, adtatok is tanácsokat, da a jelenségem nem szűnt meg.

Egy Gigabyte GA-MA69GM-S2H alaprapról van szó, és arról, hogy az Everestben az ALAPLAP hőmérsékletét, bekapcsoláskor úgy 98 fokosnak, utána 100 fokosnak üresjáratban, kis terhelésnél, pl.: zene bemásolása- 104 fokosnak mutatja. Megtörtént, hogy sípolt, majd egyszerűen leállt. Akkor a North Bridge-m nagyon forró volt, tettem reá ventit, most úgy érzem jó-- a proci is akkor eléggé forró volt.

De most ez, hogy alapból az alaplapot??? 100 fokosnak mutatja..
Hol lehet az alaplapi érzékelő, ahonnan ezt beolvassa?

Máskülönben a Biosban normális hőmérsékletet mutatott, még amikor a North Bridge-m forró volt is.

Jó volna ha tudnátok segíteni.

Megjegyzem, problémám volt a PCI-e-s foglalattal, az érintkezőket kissé felülről a kis lyukakon keresztül megnyomkodtam, mert nem mutatott képet a PCI-e-n keresztül, most az azt hiszem jó, jól működik a VGA, de ez a hőmérséklet valahol, és hogy esetleg, ha igen csak igénybe veszem(filmtömörítés) esetleg egyszerűen lekapcsol.

Üdv a Fórumnak!!! Előre is köszi a tippeket!

Zoli

:R

(#32027) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Jobb híján ide teszem fel a kérdésemet
olyan lapom van amiben nincs lehetőség állitani a proci feszkóját?

Van vmi progi amivel esetleg tudom babrálni a feszt?

Alaplap tipusát nem tudom pontosan csak annyit tudok, hogy egy lenovo WS Xeon procival :)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#32028) VinoRosso válasza Thrawn (#32018) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Zsíros ! Köszönöm, elolvastam. Akkor a kérdés módosul, milyen CF-es lap van amelyik támogat unlockot, és 2 db x16-os slottal felszerelt ? Max 20-25k-ig(használt is lehet) keresek.

[ Szerkesztve ]

(#32029) makrodom

makrodom
(újonc)

Hello!
Nekem lenne egy kis (nagy) problémám!
Van egy alaplapom (WINFAST - 761GXK8MC) aminek van egy integrált videokártyája és azt használja a gép...
Az a gondom,h van egy ASUS VW195D TFT Wide monitorom és ha az ajánlott felbontásra állítom (1440x900) összehúzza a képet (lapos lesz és csúszkál le-fel). Játékoknál meg a jelenleg jól működő (kicsit megnyujtja a képet) beállítás mellett jobbra-balra csúkál a kép... a jelenlegi felbontás (1280x1024 - na de ez nem is szélesképernyős felbontás).
Plug and Play monitornak ismeri fel a rendszer és a Szinkezelés is üres!
Gondoltam Drivergond lehet... ezért szedtem le újabb drivereket (sis_vga_xp_mb, SiS VGA driver 3.78.00) , de ha próbálom felrakni majdnem végigmegy az Install és mielőtt befejezné kiírnja,h "Can't Find InstFunc.exe result file."
A jelenlegi driver leírásai:
Adaptertipus: SiS Mirage Graphics
Processzor tipusa: SiS 761
DAC tipusa: Internal
Memória mérete: 64MB
Adapter neve: Mirage 1
BIOS információja: 3.04.00
Illesztőprogram:
Illesztőprogram szállitója: SiS
Illesztőprogram dátuma: 2005.07.13
Illesztőprogram verziója: 6.14.10.3680
Tudnátok nekem segíteni? Esetleg valami linket adni ahonnan letudom tölteni a hozzá megfelelő Drivereket?
Előre is köszi!
üdv!

makrodom

(#32030) hahajdu

hahajdu
(fanatikus tag)

sziasztok!

A bátyám gépébe most került új táp (400W corsair), de valamiért haldoklik a gép. Először elindult, megpróbálta letesztelni COD-al, de az egyik pályán kékhalálozott, és azóta alig indul el a gép. Próbálgatta újrainditani, de hol nem volt kép, hol bios hibát jelzett. megpróbálta a videókari tápcsatiait váltogatni, de semmi végleges megoldás. Azt kérdezi, hogy melyik alkatrésszel lehet a gond, hogy "szét****szhassa egy kalapáccsal"

:R

hunpad.com

(#32031) atti_2010 válasza hahajdu (#32030) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Jó lenne tudni milyen alkatrészekből áll a konfig, én a VGA-t próbálnám kicserélni egy kölcsön darabbal egy próbát megérne.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#32032) hahajdu válasza atti_2010 (#32031) üzenetére

hahajdu
(fanatikus tag)

az alaplap valami asus, egy intel dualcore (nem túl erős) és egy 9600gt kártya. nincs tuningolva. szerintem a tápnak birnija kell

hunpad.com

(#32033) atti_2010 válasza hahajdu (#32032) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ja de azért kérdeztem a konfigot mert ha van integrált VGA esetleg ki lehetne próbálni azzal, egy 400W táp meg 2 darab 9600gt-t is el kellene bírjon.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#32034) hahajdu válasza atti_2010 (#32033) üzenetére

hahajdu
(fanatikus tag)

sajnos bubcs integrált vga :S

hunpad.com

(#32035) stubbs

stubbs
(újonc)

Helló
egy olyan alaplapot vagy mb-cpu-vga kombót keresek ami a következő tulajdonságokkal rendelkezik.:
-nem kell hozza atx-es táp
-passzív hűtéses
-két diszkrét vga kimenete van (két analóg monitor külön vezérlésére)

a többi tulajdonság nem fontos
ezen belül a lehető legolcsóbbat.

első körben az INTEL D945GSEJT et néztem de h jól látom a vga kimenetei nem függetlenek. jól látom? +be lehet rakni egy ilyen alaplapba valami lájtos pci-e-s VGA-t pl. hd4350-t?
köszi a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#32036) atti_2010 válasza stubbs (#32035) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Szerintem felejtős a dolog, 2 db VGA kijövet különálló :( :(

(#32037) stubbs

stubbs
(újonc)

köszi a választ
akkor könnyítek. :)
a két vga-out elengedhetetlen, de
nem feltétlen kell passzívnak lennie
és mondjuk nem integrált vga kártyával is jó,
de jólenne ha nem kéne hozzá atx-es táp

[ Szerkesztve ]

(#32038) atti_2010 válasza stubbs (#32037) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Lehet kapni Matrox kártyákat különálló kimenettel, beteszel egy olyat, használtan olcsóbbak egy olyan lapba mint amilyet már néztél, nekem volt egy passzív olyanból de már eladtam.De megkérdezhetem miért nem lehet a cucc ATX-es táppal?

[ Szerkesztve ]

(#32039) stubbs

stubbs
(újonc)

köszi utánanézek.
a táp azért nem jó mert egyedi tervezésű célgépről van szó és nehezen fér el +felfogatással is bajlódni kell.. emiatt használt cucc se jó.. az atomos alaplapokba az az egy pci slot az befogad vga-t?
-ha mondjuk nics jó megoldás akkor mégis atxes táppal lesz. akkor mit tudtok ajánlani?
micro-atxx,itx méretbe akár külön cpu, vga-val?

(#32040) atti_2010 válasza stubbs (#32039) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

[link]Ez 12v-ból atx csinál, ez pedig egy proci aminek 45W a fogyasztása maximum.Athlon II X2 235e, Atomos lapot felejtsd el, vegyél egy integrált GPU-s AMD-s lapot és mellé egy olyan AMD-S VGA-t amivel működik Hibridben, így mindkét kártya munkára fogható.

[ Szerkesztve ]

(#32041) stubbs válasza atti_2010 (#32038) üzenetére

stubbs
(újonc)

megnéztem de a matroxok újonnan drágák. így egy ilyesmire gondoltam inkább: link

(#32042) stubbs válasza atti_2010 (#32040) üzenetére

stubbs
(újonc)

igen néztem eztis de ha jól sejtem ehhez elég egy ilyen notebookos bedugós tápegység i.

(#32043) atti_2010 válasza stubbs (#32042) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ja de nincs rajta PCI-E csatlakozó és hogyan oldod meg a 2 kijövetelt, egy Sapphire kártya megoldja a gondot de legyen Eiefinity (3 monitort vezérel) és nem kell túl nagy azt hiszem az 5670 a legkisebb, arra vigyázz hogy PCI-E legyen az alaplapon mert másképp lőttek a 2 kivezetésnek.

(#32044) tankagogy

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

Helo!

Nagy hülyeséget csináltam!

Eladtam a Gigabyte Aurora 3D 570 em (ez em volt hülyeség:DDD) de véletlenül odaadtam az ASUS P5B DELUXéhoz tartozó (számomra nem ismert nevű) alkatrészt!

A gépház hátulján vannak az alaplapi kimenetek és anak van egy ilyen lemeze..... azokat odaadtam!

vettem egy új házat de nem adtak hozzá!

ASUS P5B hez mindegyik jó?:S

hol és mennyiért lehet kapni?

MI A NEVE?

[ Szerkesztve ]

Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

(#32045) atti_2010 válasza tankagogy (#32044) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem tudod kinek adtad el? Cseréld vissza a hátlapot neki is jobb lenne mert nincs mit csináljon vele, nem adhatják a házhoz az alaplaphoz adják, képzeld el a házhoz kellene vagy több ezret adjanak hogy bizti passzoljon.

(#32046) atti_2010 válasza stubbs (#32042) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Csak Matrox vagy AMD Eyefinity ad külön képet a többi csak ugyan azt a jelet tolja ki 2X.

(#32047) Weaver

Weaver
(senior tag)

rossz topic, bocsi.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#32048) tankagogy válasza atti_2010 (#32045) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

venni lehet hozzá? ilyen!

mennyiért lehet kapni ilyen alaphoz ?

Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

(#32049) stubbs válasza tankagogy (#32044) üzenetére

stubbs
(újonc)

a neve I/O Shield, sé általában nem túl kompatibilisek egymással, de előfordulhat.

(#32050) tankagogy válasza stubbs (#32049) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

ezek közül melyik jó az enyémhez?:S

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.