Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#17001) darál0w válasza Tiby (#17000) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

yo,tehát procit alapbol,alapbiossal vinnie kell ezekszerint.
akkor mi lehet a bibi?

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#17002) Balu4

Balu4
(újonc)

Sziasztok!

Van egy ASUS TUSI-M alaplapom, integrált hang, vga és háló. Ez utóbbival van gondom a leírás szerint 10/100-as, de 10Mb/s fölé nem bírom tekerni a sebességet. Friss gyári driver van rajta, bios-ban nem találtam lehetőséget állításra, kipróbáltam egy külön PCI 100-as lan kártyát, de ua az eredmény. A vezetéket is cseréltem az bírja a 100-at.
Van ötletetek esetleg mit lenne érdemes megnézni (friss xp sp2 telepítés)?
Köszönöm,

Balu

[ Szerkesztve ]

(#17003) darál0w válasza Tiby (#17000) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

elnéztem :D

f5a bios kell hozzá.
és hogyan tudnám frissíteni?
gondolom csak egy másik procko igénybevételével,ha yol feltételezem :(((

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#17004) Lenry válasza Balu4 (#17002) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hol mérted ezt a 10Mbitet? nem hogy a router/switch/hub csak 10 megás?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#17005) Zotya984

Zotya984
(fanatikus tag)

sziasztok
Számomra iszonyat hajmeresztő dologgal találkoztam. Feltettünk egy e8400 az procira a dobozban található gyári hűtőt ami igencsak nehezen ment föl. Mikor raktuk volna be a házba a lapot a felszerelt proci+gyári hűtővel akkor (és ez a hajmeresztő nekem) ELVOLT HAJOLVA AZ ALAPLAP . Levettük a hűtőt és az alaplap visszaált a normális megszokott egyenes állásba.
ALAPLAP ELGÖRBÜLÉSE!!!! NORMÁLIS DOLOG???

(#17006) tomika

tomika
(senior tag)

Utolsó esélyként itt is segítséget kérek.
Probléma:
Gigabyte G33M-DS2R alaplapomba, ha beteszem a 2x2 GB Kingston kit-emet, fagyogat a gép. Memtest vagy lefagy, vagy újraindítja a gépet.
Kipróbálgattam:
2+2 GB - nem jó
1+1 GB - OK
2+1 GB - OK
2+2+1 GB - nem jó
1+1+2 GB - nem jó
Slotok variálása nem segít. FSB variálása nem segít. Feszemelés nem segít. 5-5-5-18 beállítása nem segít (itt van pár lehetőség még, amit nem tudom min kellene állnia). Kipróbáltam egy régebbi bios-szal, ezzel sem megy.
Más gépben kipróbálva megy a két modul.
Valakinek van esetleg ötlete? Kezd elég kilátástalan lenni a dolog...
Alaplapom rossz? Inkompatibilitási probléma?

Memóriák típusa:
KVR800D2N5K2/2G
KVR800D2N5K2/4G

[ Szerkesztve ]

(#17007) Lenry válasza Zotya984 (#17005) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem az alaplap görbülése nem normális dolog...
pontosan milyen lapról van szó?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#17008) Zotya984

Zotya984
(fanatikus tag)

Gigabite EP35DS3 a tipusa az alaplapnak.Miért?Van ötleted?

(#17009) Lenry válasza tomika (#17006) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

próbáltad 533-on vagy 667-en járatni a RAMokat?

specifikáció szerint vinnie kéne a 800as RAMokat, de azért próbáld meg hátha... próbáltad másik memóriákkal?
az is lehet, hogy egymást nem szereti a két 2GB-s... én 2db 2GB/800 CSX-el jártam úgy, hogy együtt kékhaláloztak, külön semmi baja sem volt egyiknek se, visszavittem a boltba, elmondtam, hogy mi a szitu, és egyszerűen kaptam helyettük másikokat, ezeknek semmi bajuk együtt

Zotya984: azt hittem valami szutyok kínai dzsunka alaplap, amin esetleg félrefúrták a lyukakat, de ilyen lapot én is raktam már össze, ugyanúgy gyári Intel hűtőt raktam rá, és nem volt ilyen bajom... valamit, valahol nem jól illesztettetek össze... proci jól a helyén van? a lefogató keret normálisan tartja a procit, hűtő és a proci közé biztos nem került be semmi? tudom hülye kérdések, de mindent végig kell gondolni

[ Szerkesztve ]

(#17010) tomika válasza Lenry (#17009) üzenetére

tomika
(senior tag)

Persze, hogy vinnie kéne 800-on, a 2x1 GB úgy megy gond nélkül.
1+1+2 GB - nem jó, úgyhogy az sem lehet, hogy a 2 GB-os modulok nem szeretik egymást. Meg másik gépben mennek rendesen.

240 km-re van a garancia, és egyáltalán nem biztos, hogy kicserélnék. Ugyanis más gépben mennek, akkor, ha ők kipróbálják, valószínűleg náluk is menni fognak.

(#17011) Zotya984 válasza Lenry (#17009) üzenetére

Zotya984
(fanatikus tag)

a proci a helyén van. Nem lehet csak 1 féleképpen belerakni. A proci alatt és a leszorító keret alatt sincsen semmi ami extra magasságot adna.
Amikor a házba volt a lap nem mertem erőltetni a hűtőt és természetesen az ujjammal ellent tartottam (nem hagytam lenyomódni az alplapot).
Lehet hogy a hűtő lefogató pöcökje nem jó?

(#17012) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Megjött az alaplap (Giga 78GPM-DS2H), van egy sata II HDD-m, ami még a régi alaplapban volt, ott lett particionálva, stb. Win XP van rajta, a floppis trükkel.

Ez az alaplap kínálja a natív IDE módot, a raid-et (egy vinyóval ez nehézkes), és az AHCI módot...

Ha natív ide módba telepítek, akkor elvileg nem kell a floppos dolog, viszont ez lassabb-e, mint az AHCI mód? A meglévő 2. partíciómra ugye nincs hatással hogy milyen módot választok? (raid-nél formáz, a többinél nem?)

ezek a kérdéseim, várom a tapasztaltak segítségét/javaslatát.
Előre is köszi!

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#17013) embe

embe
(őstag)

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem hozzátok. Előzmények:
Alaplapom : Gigabyte GA-8I848PM
A kézikönyvében ez van: Supports EasyTune 4
letöltöttem, telepítettem ezt a progit. Újraindítást kért. Ezt megtettem. Ezután a következőket írta ki:

Scan Bios info fail OK. leokéztam

Sorry. Wedid n' t Support this main board OK. leokéztam, és ennyi. Mi lehet a gond. ha egyszer támogatja a progit miért nem hagyja futni?

Köszi a fikázásmentes válaszokat! :R

„.. a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok a Kádár-rendszer primitív paródiájába beleöregedni..”

(#17014) Tiby válasza embe (#17013) üzenetére

Tiby
(tag)

Bios cserével probálkozz

(#17015) embe válasza Tiby (#17014) üzenetére

embe
(őstag)

Nem igazán találok hozzá friss biost, .... illetve nem is tudom hogy kell.

„.. a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok a Kádár-rendszer primitív paródiájába beleöregedni..”

(#17016) Tiby válasza embe (#17015) üzenetére

Tiby
(tag)

[link]
GA-8I848P verziót találtam csak -M nélkül!!

[ Szerkesztve ]

(#17017) hajnalbros

hajnalbros
(lelkes újonc)

Jestét ! Jestét! Alaplapot vennék de már teljesen összezavarodtam ! Gigabyte GA-965P- DQ6 -ot veszek 14k-ért. Elég lesz az nekem ? , most ugyis csak E6400 támogatom később meg elviszi majd az E8400et is ha maj má 15k-ért adják majd használtan. Vélemény? És tanáltam még pár lapot a hardverkernél [link] Gigabyte X38as DS4 +Giga NF 680i SLI DQ6, csak sajnálom reájuk a pénzem. Nem tudom nyerek-e velük annyit. Annyira nem akarom huzigálni a procit, meg egekbe emelni azórajelet, mer főleg netezek + COD4ezek, meg majd karácsonykor COD5özni szeretnék a géppel. Mindemellet Giga P35ös lapra is gondoltam, Asus P5N-E SLIre is ?! Grrr... Nos mi a véleményetek?

Ketten jönnek ki az erdőből, az egyik FUTVA, a másik MEDVE !

(#17018) embe válasza Tiby (#17016) üzenetére

embe
(őstag)

Köszi a fáradozásod! :R De nem ez a lapom.

[ Szerkesztve ]

(#17019) Balu4 válasza Lenry (#17004) üzenetére

Balu4
(újonc)

Router mögött van, de a router 10/100-as tuti.

(#17020) Lenry válasza hajnalbros (#17017) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gigabyte P35-DS3 vagy EP35-DS3 (égadta világon semmi különség nincs köztük azt az egy E betűt leszámítva)
ez lesz a neked való. gyors, stabil, tuningbarát, nagyon sokféle procit megeszik és nem is drága

(#17021) pedrő

pedrő
(tag)

Hali! Phenom-II 920-hoz kéne egy jópofa lap ami szereti az 1066-os ocz gold-ot. Valami javaslat?

(#17022) Desmond

Desmond
(lelkes újonc)

Hali!

Tud valaki valamit erről az alaplapról: EVGA X58 SLI([link])

DFI és e között gondolkodok, mert ez olcsóbb egy picivel, de ahogy látom ez nem támogatja az ATI Cross-Fire-t?

köszi

[ Szerkesztve ]

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. ASUS P8P67, Intel Core i7-2600k, G.Skill 2*4GB 1600MHz, Sapphire Radeon HD6970, Scythe Ninja 3, Samsung SyncMaster P2770HD.

(#17023) pedrő válasza Desmond (#17022) üzenetére

pedrő
(tag)

The EVGA X58 SLI board carries support for 2-way SLI, 3-way SLI and CrossfireX...
Én ebből azt veszem ki hogy támogatja, de azért nézd meg te is.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#17024) Desmond

Desmond
(lelkes újonc)

Melyiket lenne érdemes megvenni? ezt vagy a DFI LANPARTY UT X58-T3eH8?([link]). DFI akkor már jobban néz és talán többet is tud, nem? És kb. 10k-ban tér el a két lap egymástól.

[ Szerkesztve ]

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. ASUS P8P67, Intel Core i7-2600k, G.Skill 2*4GB 1600MHz, Sapphire Radeon HD6970, Scythe Ninja 3, Samsung SyncMaster P2770HD.

(#17025) Desmond válasza Desmond (#17022) üzenetére

Desmond
(lelkes újonc)

van valakinek ezzel a lappal kapcsolatban valamiféle tapasztalata?

(#17026) zoo8800

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali

Mi is az a "V drop mod"? Így nem droppol majd annyit a lap?

(#17027) hajnalbros válasza Lenry (#17020) üzenetére

hajnalbros
(lelkes újonc)

Üdv ! Amugy asszem van különbség a P35 + EP35 között, van benne vmi GIGABYTE Dynamic Energy Saver unit ! De már eldöntöttem, hogy a Giga P965 DQ6-ot veszem meg, vagy a GA-EX38-DS4-et. Ezt ma lefixálom magamban és ennyi.

Ketten jönnek ki az erdőből, az egyik FUTVA, a másik MEDVE !

(#17028) Lenry válasza hajnalbros (#17027) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, tényleg van, de egy abszolút használhatatlan hülyeség ez a power saver...

egy szavazat az X38-ra :)

(#17029) kicsigeri válasza hajnalbros (#17027) üzenetére

kicsigeri
(őstag)

Hát akkor gyorsan vedd rá magad hogy az X38 legyen. Ahogy ismerem őket minden az X38 mellet szól. Egyedűl az ára nem biztos.

Még 1 X38

[ Szerkesztve ]

(#17030) tdd587

tdd587
(őstag)

Sziasztok,

Pár napja vettem egy használt Gigabyte X38-DS5 lapot, eddig nem volt vele semmi bajom, viszont tegnap dugtam rá egy pendrive-ot, ami meg sem nyikkant. Egy másikat is, de az sem. Mindjárt nagy nyomozásba kezdtem, de semmi eredményre nem jutottam velük. Az eszközkezelőben rendben látszanak az USB portok, USB-s egér megy róla (tehát van táp), külső winyó megy róla (annak saját tápja van). A pendrive-ok viszont fel sem villannak, tehát mintha táp sem lenne rajtuk.

Nálam van ez egyik pendrive, amivel tegnap otthon próbálkoztam, de már halott. Szerintem a lap nyírta ki, este melóhelyen még semmi baja nem volt.

Zárlatos lenne a foglalat vagy mi lehet ez? De akkor az egeret miért nem nyírja ki?

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#17031) tdd587 válasza tdd587 (#17030) üzenetére

tdd587
(őstag)

Gondolkodtam rajta és felmerült a következő scenarió: először mindkét pendrive-ot a front panelen lévő USB csatikra kötöttem. Az egeret és a HDD-t hátul használtam és mire ott is kipróbáltam a pendrive-okat, addigra már halottak voltak.

Kérdés tehát: egy rosszul bekötött (=fordítva) USB csati megölhet egy eszközt? Vagy a földelés hiánya? Valami csak kinyírta...

(#17032) Ace Ventura válasza darál0w (#16999) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

BIOS frissités megoldja a gondodat ;)

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#17033) Ace Ventura válasza tdd587 (#17031) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Ne tudd meg hányszor jártam igy.A rosszul bekötött usb port kinyirja a cuccokat.Még jó hogy csak pen drive volt.Nekem 2 mp3 lejátszó is bánta, és egy bluetooth adapter is.

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#17034) tdd587 válasza Ace Ventura (#17033) üzenetére

tdd587
(őstag)

A fenébe, remélem csak ez van és nem fizetek még több tanulópénzt... mondjuk a 16GB Kingston cuccomért nagyon kár, ha meghalt az is (karácsonyra kaptam, hüp, hüp...)

(#17035) Ace Ventura válasza tdd587 (#17034) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Annyit segítek, hogy amikor tönkretettem, akkor garanciába azonnal cserélték, be sem vizsgálták, csak helyben kipróbálták :DDD

(#17036) zsolt320i

zsolt320i
(fanatikus tag)

szevasztok,

htpc-t akarok építeni, és itt kezdeném a kérdezősödét mert először el kell döntenem hogy mATX-es lapot vagy ATX-es lapot vegyek?!
szóval van teljesítménybeli, felszereltségi vagy stabilitási különbség egy mATX és az ATX között méretét leszámítva?
olyan lap létezik amibe be van építve a WIFI?
egyelőre nem tudom hogy AMD-s vagy Inteles rendszert építsek.
Szerintetek? (És miért?)

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#17037) gabrus

gabrus
(újonc)

Helló! Egy olyan problémám lenne hogy van egy Asrock 775 Dual-VSTA alaplapom beleraktam egy Sapphire HD3450-es VGA-t és nem ad képet a monitort se kapcsolja be.Próbáltam a 3.10-es biost de nem változott semmi.Aki tud segítsen légyszi.Elöre is kösz

(#17038) Guderian

Guderian
(kvázi-tag)

Hello!
Komolyabb gép vásárlása előtt állok.
Milyen alaplapot ajánlanátok kb 18 ezer FT-ig az alábbi konfighoz?
Intel CORE 2 DUO E8500 BOX S775
GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 512MB PCIE
Kingmax 1GB (1066MHz PC2-8500) 3X
Ezek között vacilálok nem tudom melyik lenne jobb lap:

Asus P5B,Gigabyte P35-S3G,GIGABYTE GA-EP31-DS3L,,Asus P5K SE

Ti melyiket ajánlanátok?

A válaszokat előre is köszönöm.

''A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni'' Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

(#17039) Ace Ventura válasza zsolt320i (#17036) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

mATX-es lapot.
Teljesitménykülönbség van , valamint felszereltségi.Picit le vannak butitva, de nem annyira, hogy ne tudnád bőviteni, mondjuk egy vga-val, vagy bármilyen kiegészitővel.
mATX lapokban nincs WIFI, viszont van integrált vga.Mindkét gyártónál vannak jó megoldások, válassz szived és pénztárcád szerint.

(#17040) Tiby válasza gabrus (#17037) üzenetére

Tiby
(tag)

SAPPHIRE HD3450 PCI Express® 2.0 x16 bus support

[ Szerkesztve ]

(#17041) Ace Ventura válasza Guderian (#17038) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Picit spórolj még egy P35 DS3-ra.Az a proci megérdemel egy jobb deszkát.Használtan kapsz 18 körül.
Ésa ne 3 gigával, csak 2 giga rammal próbálkozz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17042) gabrus válasza Tiby (#17040) üzenetére

gabrus
(újonc)

elvileg a 3.10-es bios frissítésnek meg kellett volna oldani a problémát.de nem csinál semmit ha esetleg van ötleted segíts légyszi

(#17043) Balu4

Balu4
(újonc)

Akkor alaplapcsere lesz, nincs ötletek mit lenne érdemes megnézni? Igaz PIII-as a lap, nem mai darab.

(#17044) Guderian válasza Ace Ventura (#17041) üzenetére

Guderian
(kvázi-tag)

Köszi a segítséget.
Miért ne vegyek 3 Giga ramot?
Nem fogja kihasználni a gép?Vagy mi? :)

''A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni'' Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

(#17045) Tiby válasza gabrus (#17042) üzenetére

Tiby
(tag)

milyen vga volt bent eddig?

(#17046) gabrus válasza Tiby (#17045) üzenetére

gabrus
(újonc)

inno3D Geforce 6600

(#17047) Guderian

Guderian
(kvázi-tag)

A P35 DS3 már ki tudja hajtani a proci és a VGA 100%-át?

(#17048) Tiby válasza gabrus (#17046) üzenetére

Tiby
(tag)

pcie vagy agp?

(#17049) gabrus válasza Tiby (#17048) üzenetére

gabrus
(újonc)

bocs ezt elfelejtettem odaírni PCI-e

(#17050) zsolt320i válasza Ace Ventura (#17039) üzenetére

zsolt320i
(fanatikus tag)

kösz a segítséget!
a véleményed alapján eldöntöttem ATX-es lapot veszek.
Már csak az a kérdés hogy milyet?!
Amire szükség lenne:
- passzív hűtésű déli híd (zajmentes)
- beépitett wifi
- keveset fogyasszon
- stabil legyen
- jó minőségű hangkártya
- SPDIF

Nagyon megköszönném ha tudnátok AMD-s és Inteles lapot ajánlani mert még nem eldöntött hogy mi lesz.
Kösz!

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.