Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#28001) sirzollee válasza sanan (#28000) üzenetére

sirzollee
(tag)
LOGOUT blog

clear cmos?

(#28002) sanan válasza sirzollee (#28001) üzenetére

sanan
(tag)
LOGOUT blog

igen

[ Szerkesztve ]

(#28003) sirzollee válasza sanan (#28002) üzenetére

sirzollee
(tag)
LOGOUT blog

Köszi működik megint :R

(#28004) xmad

xmad
(senior tag)

hali!
van egy E2160-as procim és tuningolni szeretném, új alaplap kellene, mera mostani nem egy tuningbarát. ti milyen deszkát ajánlanátok hozzá ami nem túl drága?
amit én néztem az egy használt Asus P5K.. vagy egy teljesen új Asus P5KPL-AM EPU.
szerintetek melyik legyen? vagy ezek közül egyik se? illetve, használtan nem rizikós alaplapot venni?

vagy egyáltalán milyen alaplapot lenne érdemes venni hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#28005) Hurkafej

Hurkafej
(tag)

A gépem nem tölti be a videókat rendesen, csak kábé a 30%áig letölti és tovább nem, tehát nem tudok se youtube-n se máshol videót nézni. Próbálkoztam sokféle böngészőve, kérdezősködtem a Firefox topicban is, újra is telepitettem a gépet 3szor, kétszer XP Sp3-mat tettem fel, harmadjára Vistát de egyikkel se jó. lehet hogy alaplap?

"Nem az a lényeg, hogy tudja motorozni, hanem az, hogy szeress!"

(#28006) Hurkafej válasza Hurkafej (#28005) üzenetére

Hurkafej
(tag)

kihagytam, hogy ha 50 megánál nagyobb letöltést inditok el akkor max 20%-ig tölti le, aztán megáll azis.

"Nem az a lényeg, hogy tudja motorozni, hanem az, hogy szeress!"

(#28007) ghostmat válasza Blaze71 (#27994) üzenetére

ghostmat
(tag)

:R thx
megnézem ezt a GIGA lapot

(#28008) ghostmat válasza Blaze71 (#27994) üzenetére

ghostmat
(tag)

És még 1 kérdés. Olyan 790es GIga ami nem CF-es? Melyik lenne hasonló bestbuy?

Nekem a 4890 mellé nemhiszemh egy darabig kellene más :)
:R :R

thx

(#28009) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok.

korábban már jártam itt, hogy egy bizonyos lapba milyen memót rakjak, de most már egy kicsit beljebb vagyok.

A lap egy ASUS TUSL2-C. Most két modul van benne: KINGSTON KTC-EN133/128 és SAMSUNG PC133U-333-542(M366S3253CTS-C7A). Mind a kettő egyoldalas. egy Tualatin P4 1300-as proc van benne, ha számít.

A bővítés azért kell, mert az XP iszonyú lassú és agyon tekeri a winyót.

Kérdésem, hogy ehhez a kettőhöz vegyek +128-at vagy 256-ot, vagy adjam el őket és vegyek egy 512-es ramot. melyik lenne a biztosabb illetve az a kérdés is áll még, hogy a lapba milyen memót vehetek és mire kell figyelnem?

előre is köszönöm.

Aurea mediocritas

(#28010) sziada5925 válasza AXisBOLD (#28009) üzenetére

sziada5925
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem, ha tudod vegyél 1db nagyobb modult pl. amit írtál, hogy 1 512megásat pc133-ból, mivel így sokkal kevésbé lesz inkompatibilis a lappal, mint a 3 különböző fajta memória együtt.
Apróhirdetések között találni 512mb cl3-as memóriát 3000Ft-ért, amit elég jó árban van.

(#28011) Brekkk

Brekkk
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem.
Ha az alaplapba olyan procit teszek. amit még a BIOS nem ismer. (ASUS P5K Premium)
Lehet az ha bekeapcsolom a gépet felpörög minden, majd leáll a rendszer. És 2 másodperc múlva újraindul.
Ugyanazt csinálja a lap mint a sikertelen tuning esetén legalábbis akkor ilyet csinált. Próbál alapra visszaállni a lap, de ugye nem tud mert ilyen procit nem ismer. :R
Ez meg lehet valahogy kerülni?
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?

Köszi
Brekkk

(#28012) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sziasztok !

Véleményt kérnék, egészen pontosan a Gigabyte 770T-UD3 és 770T-UD3P alaplapjáról. Megéri sima UD3-at venni, vagy inkább UD3P? 22k körül lenne újan sima UD3.

Véleményeket, válaszokat előre is köszönöm.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#28013) DomToretto

DomToretto
(lelkes újonc)

Helló,

Segítsetek már pár ötlettel pls.
Van egy MS 7254-es lapom ami "javítás" alatt áll. Jelenleg a 12V-os körből ki van szedve 2 db 1000uF 16V-os kondi. Próbáltam indítani a lapot, és a BIOS képernyőnél megáll.
Ha nyomkodom az F10-et (belépés a biosba) akkor kiírja h entering BIOS, de nem megy tovább.

Ez a jelenség lehet a két hiányzó kondi miatt, vagy memória hiba, esetleg más?

(#28014) AXisBOLD válasza sziada5925 (#28010) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi.

erre gondoltam. vélemény?

majd még kérdezősködök az eladótól, hogy jó lenne-e a lapba.

Aurea mediocritas

(#28015) BigG.(nnnnn)

BigG.(nnnnn)
(tag)

Hali!

Adott egy konfig:
Alaplap: Gigabyte ga-p35-ds3 rev 1.1
Proci: Q6600 rajta egy AC Freezer Xtreme
RAM: 4X2 Gb Kingmax 1066Mhz
VGA: Sapphire 4870 512mb
Táp: FSP 400-60HLN (80+)

nos ma összeraktam és bootolna be a win7 dvd, de a bootolás feliratnál nem megy tovább:S
nem az ODD és a HDD a hibás mert többel is kipróbáltam és ugyanez...
Az eladó aszonta h a gombelem merülőben, lehet hogy ettől van?
Ha nem akkor mitől lehet ez???(:(

(#28016) Blaze71 válasza ghostmat (#28008) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Mindegyik 790-es lap CF-es, de csak a drágább, talán FX jelüekben van 2 16x-os PCI-E. A többiben vagy 1 16x, vagy 2 8x mód van. De ha nem akarsz két VGA-t, akkor miért zavar? Nem fér el a gépházban? :F ;]

BigG! Az elem lemerülés első jele, hogy ha kihúzod legalább 1 percre a gépet a konektorból, akkor elfelejti a BIOS a beállításokat. Még az idő is visszaáll alapra. Amúgy ettől még menne a telepítés. Giga lap és SATA DVD író? Ha igen, akkor próbáld meg átállítani a SATA kezelést AHCI-re. Régebbi Giga lapok háklisak voltak erre már Vista alatt is. Azzal is elvoltak a betöltő képernyővel a következő RESET-ig. :DDD

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#28017) Morris válasza BigG.(nnnnn) (#28015) üzenetére

Morris
(őstag)

Üdv!

Ha az elem merülőben lenne, akkor bármit változtatnál a biosban nem maradna meg, mert nem tudná mivel eltárolni. (feszmentesítés esetén)
Ha folyamatosan kapja az naftát (nem húzod ki a konnektorból a tápkábelt és nem kapcsolod le a tápot) akkor megmarad a beállítás.
Ezt szerintem kizárhatjuk, mert nem sok köze van hozzá.

memóriákkal minden ok? Próbáld meg egyszerre csak 2 gigával.
procchűtő üzemel e folyamatosan?

Blaze71: Eltököltem az időt, de már nincs kedvem visszatörölni :) :R

[ Szerkesztve ]

5m HDMI-HDMI (1.3) kábel eladó

(#28018) Blaze71 válasza Morris (#28017) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Jó ez így, legalább egyikünknek elhiszi. :DDD ;]

Kolega most pont a VGA-s totyikban van. Pont a legjobb helyen... :U :F

[ Szerkesztve ]

(#28019) Morris válasza Blaze71 (#28018) üzenetére

Morris
(őstag)

heh, tényleg. :DDD úgy látom egy mem modullal elindult neki
6 helyen kellett volna megkérdezni :) :W

[ Szerkesztve ]

(#28020) Blaze71 válasza Morris (#28019) üzenetére

Blaze71
(őstag)

4 megvolt. Pontosabban annyi helyen láttam jómagam is. :DDD Ez az egy modulos dolog ismerős nekem is. Már a fejemet vertem a falba. Zsír új volt az egész gép és nem bírtam elindítani a telepítést, pedig a Win féle memteszt lefutott. :O Aztán egy modullal ment, a másikat meg cseréltettem gariba. :U

(#28021) Morris válasza Blaze71 (#28020) üzenetére

Morris
(őstag)

(mi)X-akta :)

(#28022) neo756 válasza AXisBOLD (#28014) üzenetére

neo756
(kvázi-tag)

Szia
az a ram indulna alapodban!

(#28023) neo756 válasza Brekkk (#28011) üzenetére

neo756
(kvázi-tag)

Frissitsd a biost,egy olyan cpu-val amit még ismer a lap.és utána tedd bele az új procit!Így tökéletes lesz!

(#28024) guni

guni
(tag)

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy vajon tönkre lehet tenni egy alaplapot úgy hogy a 24-tűs csatit lehúzom és egy másik gépet hajtok meg vele, a 4 tűs csati pedig rajta marad?

Guni

(#28025) Morris válasza guni (#28024) üzenetére

Morris
(őstag)

szerintem biztos nem lehet így gallyra vágni egy lapot.
max ha túlfeszt adsz neki, vagy egy két kondi, smd, ellenállás vagy mosfet elszáll

a többit nem sorolom :)

[ Szerkesztve ]

(#28026) ghostmat válasza Blaze71 (#28016) üzenetére

ghostmat
(tag)

:D
Elférni elfér aCF-es, csak ASRocknál láttam mATX-eset 790es chipsettel PCX-en, azért gondoltam hátha van más gyártónál is, mert a PCX nem teljes palettát fedi le sokszor.

üdv

(#28027) DomToretto válasza DomToretto (#28013) üzenetére

DomToretto
(lelkes újonc)

Erre valakinek valami ötlet?

(#28028) neo756 válasza DomToretto (#28027) üzenetére

neo756
(kvázi-tag)

Mire is?

(#28029) DomToretto válasza neo756 (#28028) üzenetére

DomToretto
(lelkes újonc)

"Segítsetek már pár ötlettel pls.
Van egy MS 7254-es lapom ami "javítás" alatt áll. Jelenleg a 12V-os körből ki van szedve 2 db 1000uF 16V-os kondi. Próbáltam indítani a lapot, és a BIOS képernyőnél megáll.
Ha nyomkodom az F10-et (belépés a biosba) akkor kiírja h entering BIOS, de nem megy tovább.
Ez a jelenség lehet a két hiányzó kondi miatt, vagy memória hiba, esetleg más?"

Erre valami ötlet?

(#28030) guni

guni
(tag)

Ha a gépem összes funkciója annyi, hogy amikor benyomom a főkapcsolót, egy pillanatra felvillan a power-led, egyébként teljesen halott és a táp biztosan jó, akkor az alaplap hiba? Vagy más is okozhat ilyent?

Guni

(#28031) Morris válasza guni (#28030) üzenetére

Morris
(őstag)

Van egy elméletem erre a hibára. Vedd ki az alaplapodat a házból és úgy próbáld meg összekötni és elindítani. Nekem volt már ugyanilyen hibám, mire rájöttem, hogy mi csinálta beletellt 1 hét is.
Valószínűleg a lap hátoldala érintkezik a ház fém részével és testel. ezért nem indul.
(vagy tényleg az alaplap hibája) esetleg zárlatos winchester

DomToretto: Ha "hiányos" az alaplap akkor elképzelhető, hogy a hiba emiatt van. Konkrétat csak akkor lehetne mondani, ha hibátlan alaplappal művelné ezt. Lehet ram is...ekkor vagy csipog és képet sem ad, vagy befagy

[ Szerkesztve ]

(#28032) danntora

danntora
(kvázi-tag)

Hali!
Egy jelszóval védett biosba be lehet lépni valahogy?

(#28033) AXisBOLD válasza neo756 (#28022) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

múltkor kérdeztem aztán vissza se írtál. most meg hülyeségeket írsz.

most írt az eladó hogy nem menne benne.

ha nem értesz hozzá akkor inkább ne írogass.

Aurea mediocritas

(#28034) Morris válasza danntora (#28032) üzenetére

Morris
(őstag)

Be! áramtalanítsd a gépet és vedd ki az alaplapi elemet. Ekkor a bios az alapbeállításokat fogja alkalmazni. egyszóval mindent elfelejt amit korábban beállítottál. még az időt is.
Ha van egy 2 vagy 3 tűs jumperes okosság a lapon akkor clear cmos és azzal is menni fog

[ Szerkesztve ]

(#28035) Terkk

Terkk
(kvázi-tag)

sziasztok
Az ASUS Commandomban hogy fog menni 2db HD5770 az egyik csak x4 módban?!
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wWs3CTw57UtxaaHw&templete=2
Specifications -> Expansion Slots 2 x PCIe x16 (@ x16 and x4 mode)

(#28036) Lenry válasza Terkk (#28035) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bizony.
a P-s chipsetek (P965, P35, P45) már csak ilyenek. ha 2x8 vagy 2x16-os kiosztást akarsz, akkor i975X, X38 vagy X48-as chipsetű lapra lesz szükséged (Intel vonalon)

(#28037) sgergi: 1 másodperc :P

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#28037) sgergi válasza Terkk (#28035) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

:K

(#28038) Terkk válasza Lenry (#28036) üzenetére

Terkk
(kvázi-tag)

most nincs nagyon arra pénzem majd később, addig hogy menne x4 ben, gondolom akkor csak 33% teljesítménnyel menne a kártya?

(#28039) Lenry válasza Terkk (#28038) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

itt van egy teszt, ahol pont ezt próbálták ki

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#28040) Terkk válasza Lenry (#28039) üzenetére

Terkk
(kvázi-tag)

Köszi!
Ha jól néztem akkor kb 3/4 teljesítménnyel megy az egész jó lenne amíg nem cserélném le a lapom, most kapásból egy ASUS P5E3-at néztem ki nem is drága, mit gondolsz róla? A ramjaim is akkor lecserélném DDR3-ra egész jó lap nekem tetszik így külsőre :U

[ Szerkesztve ]

(#28041) Terkk válasza Terkk (#28040) üzenetére

Terkk
(kvázi-tag)

Elírtam, P5E3 Pro az alaplap X48

(#28042) Lenry válasza Terkk (#28040) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

személyesen még nem volt dolgom vele, de a specifikációja alapján jó lapnak tűnik (PCI Ex 2.0, 2 x16-os foglalat)

(#28043) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Mi történik ha a tápom 6 tűs áramforrását rádugom az alaplap 8 tűs AC12V foglalatába?

A tápon nincs 8 tűs kimenet csak 4 tűs.

A 6 tűs egyébként tökéletesen illeszkedik, utánaolvastam, a négy is elég lenne, a 6 tűs mint kiderült a videókártyának van.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#28044) Lenry válasza asound (#28043) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a 6 tűset a VGA-ba dugd. a 4 tűset tedd a 8-asba, tökéletesen fog menni, nekem is így megy a gép már évek óta

(#28045) asound válasza Lenry (#28044) üzenetére

asound
(őstag)

Üdv!

Kárt okozhat az alaplapban? Rövidre zár, lekapcsol...vmi

(#28046) Lenry válasza asound (#28045) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a 6-ost nem próbáltam, de nem is ajánlom, az tényleg a VGA-hoz való
a 4-es biztosan nem okoz semmilyen kárt

igazából a legtöbb gépnek nincs is szüksége a 8 pinesre, az csak 150W-nál nagyobb fogyasztású processzorokhoz kell (pl QX6700, meg egyéb Extreme Editionök)

[ Szerkesztve ]

(#28047) asound válasza Lenry (#28046) üzenetére

asound
(őstag)

Nagyon restellem de én tegnap kipróbáltam.

Bevallom rég nem raktam össze gépet, és nem olvastam utána, hogy a 6 tűs a VGA-hoz való. :(

Nem indult el a gép, mondjuk nem emiatt, vmi más nem megfelelő benne.

Ezért érdekel hogy lehetett-e vmi baja az alaplapnak.

Sztem hagyom is, inkább megnézetem egy hozzáértővel.

(#28048) Lenry válasza asound (#28047) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehet, hogy ebből lett a gond.

hasonlítsd össze a két dugót, hogy hogy állnak rajta a színek, hogy állnának rajta bedugáskor?
a fekete a földelés, a sárga 12V.

ha ugyanúgy állnak, akkor nem gond, ha viszont valami máshogy áll, akkor az gáz :(

(#28049) asound válasza Lenry (#28048) üzenetére

asound
(őstag)

Munkahelyen vok, sztem holnap fogom megnézni.

Ha nem stimmel a kiosztás, az hazavágja az alaplapot?

Erről van szó:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#28050) Morris válasza asound (#28049) üzenetére

Morris
(őstag)

Az mondjuk hazavághatja, mert ha adsz valaminek 12 voltot aminek nem kellett volna akkor megvan a túlfesz azt kampóvasszó
ezért kell nézni a szín kiosztást.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.