akitől venném most rakta fel hírdetésbe és azt mondta neki x48 lapba nem megy
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III. (téma lezárva)Hozzászólások
(#24002) nincskedvem válasza Lenry (#24000) üzenetére
- Privát
- 2009-11-25 21:22:48

nincskedvem
(tag)
Uhh:/ Akkor szereznem kell eggyet sietősen 
Köszi szépen a segítséget. 
akkor kérd el kipróbálásra. az is lehet, hogy a RAM rossz.
meg az is, hogy csak az X48 háklis
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6
(#24004) Dr. Romano válasza Lenry (#23998) üzenetére
- Privát
- 2009-11-25 21:29:37
Ohh... ezt nagyon benéztem és köszönöm a helyreigazítást
Számomra teljesen bizonyos volt, hogy ha egyszer egy VGA támogatja az SM3-at, akkor abban visszafelé minden megtalálható, de tévedtem és a magabiztosságomtól elvakulva (és pici sietség is közrejátszott) csak úgy olvasatlanul linketem be a forrást 
Természetes a félrevezetés nem volt szándékos, így hát nincskedvem-től kérnék egy elnézést 
Most legalább ez is bevésődött.
[ Szerkesztve ]
(#24005) nincskedvem válasza Dr. Romano (#24004) üzenetére
- Privát
- 2009-11-25 21:31:27

nincskedvem
(tag)
Semmi baj nincs
csak azt sajnálom, hogy most tényleg venni kell vga-t, pedig nem akartam, mert elég lett volna egy ideg a codhoz ez a vga. :/

LGabor001
(tag)
ja de oda írta hírdetésbe h másik ph-s ugyan olyan lapba milyen eredményt hozott ki a rammal... szal másnak olyanfajta megy hátja kipróbálással veszem csak meg az tuti de még nincs meg a lapom az a gáz
(#24007) nincskedvem válasza nincskedvem (#24005) üzenetére
- Privát
- 2009-11-25 21:48:59

nincskedvem
(tag)
A protoype else indul, rögtön leál hibával :/

ewf
(újonc)
sziasztok,
kis segítséget kérnék.
Adott az alábbi konfig és win7 32 és win7 64 alatt is folyamatos kékhalál.
Intel Core2 Duo E7300
ASUS P5Q L-Pro
Geil Black Dragon 2x2GB PC2 8500 1066Mhz GB24GB8500C5DC
MSI R4830 T2D512
Samsung Hd252Hj 250Gb
Chieftec GPS-450AA
Tippek, ötletek, hogy mi lehet a baj?
Szűz telepítés után azonnal halál, majd sokáig rendben, majd többször összevissza kékhalál.
Xp-vel hibátlanul fut bármi bármeddig.
Köszönöm
(#24009) Lenry válasza nincskedvem (#24007) üzenetére
- Privát
- 2009-11-25 22:06:50
szerintem ne nagyon próbálkozz Quake3-nál újabb játékkal. a T&L eléggé alapkövetelmény minden játékban
(#24008) ewf: gyenge/rossz tápegység, vagy kevés feszültség a memóriának.
[ Szerkesztve ]
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6
(#24010) nincskedvem válasza Lenry (#24009) üzenetére
- Privát
- 2009-11-25 22:13:59

nincskedvem
(tag)
Hát még a liveforspeed is megy rajta full grafikán 1280x1024 4xélsimitás, minden maxon 60fps.
De már szombaton jön az uj vga 
[ Szerkesztve ]

Diniboy
(kvázi-tag)
Hi.
Abit ax78 am van , megnéztem a támogatott cpukat
de nem találom az uj phenom II procikat pedig szimpi lenne egy AMD Phenom II X2 550, vagy akár egy aAthlon II is tekintve hogy olcsobbak mint a 6000+ os X2 .. kellene valami upgrade, mert addig nem tok vgat cserélni amig nincs értelmes procim, vagyis tudok de minek .... viszont 40ezret sem tudok kiadni phenom x4re .a 20-22 még belefért volna ha nagyon muszáj 
a lényeg majdnem lemaradt. Tudnátok tanácsot adni mi a legjobb lehetőség ? persze lehetőleg a 22 ezer ft keretein belül
Az alaplap +cpu + ram csere az nem megoldható 
[ Szerkesztve ]
nem is fogsz újakat találni, mert az Abit megszűnt, nem frissítik a BIOS-okat, így nem valószínű, hogy lesz olyan BIOS frissítés, amivel támogatná ezeket a procikat, még ha a chipset ezt lehetővé is tenné
Kék halálnál mindig a memóriateszt legyen az első. Erre a memtest86+ alkalmas eszköz.
chuck91
340-es FSB-nél FSB wallos a lap (fix 100Mhz-es PCIe sebességnél) ez köztudott.Szóval valami nagy szorzós procival még jólehet.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

kormi0312
(fanatikus tag)
sziasztok,
adott egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplap. egyik bekapcsolásról a másikra megszűnt az optikai kimenetén a hang. Előtte mindig pirosan világított az optikai kimenet, most fekete. egyedül sztereo hangot tud kiadni a hátsó jack aljzaton. Megpróbáltam egy külső digitális kimenetet rákötni az alaplapi tűkre SPDIF kimenetre, de azon sem volt hajlandó hangot adni -- ott is fekete volt az optikai kimenet. koaxiálison sem volt hajlandó megszólalni. az SPDIF eszköznek amit rákötöttem az alaplapra nincs baja, mert ugyanúgy bekötöttem egy ABIT lapra és azon tökéletesen működik. kábelek sem kontakhibásak mert a többi eszközel működnek.
BIOS reset volt, CMOS clear is, elem csere is - semmi sem hatott rá.
esetleg vmi ötletetek van-e még?
vagy ha sehogy sem megy akkor ez alighanem garanciális probléma lesz, nemde?!
köszi előre is a segítségeteket!
üdv.

Teng
(fanatikus tag)
Nemtudom melyiket vegyem meg, egy kis segítség kellene:
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz vagy
KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz ?

Diniboy
(kvázi-tag)
kösz...
akkor talán legjobb lenne használtan egy 6000+ vagy hasonló , aztán majd ha végképp nem megy semmi rajta ,uj lap proci ram.... 
tökmindegy. teljesen ugyanazok, csak a TinyBGA-n kisebbek a modulok
normál

TinyBGA

chuck91
(lelkes újonc)
sziasztok.
van egy Asrock ConRoe1333-eSATA2 alaplapom és miért van az hogy ha huzom az fsb-t akkor huzza magának a memóriát is? és tarcsa az 5:3 as arányt?Alapból ugye 200*11 a cpu ugy megy a memóriám 333at most felhuztam 240re de most 400on mennek a memóriák.Ez nem baj? nem lesz a memóriáknak semmi baja?

potyi23
(fanatikus tag)
Mit kellene meg ezeken allitanom? ma probaltam a 400 as Fsb-t ,8400-3 ghz-s proci 3,60 on ment 1,5 V- tal !Ha ugy allitom h egyutt a proci fsb jet a rammal,akkor 400 fsb,es 1600 as ram freki jon ki,amit a ramom nem bir! pedig 1333 -as ! probaltam neki 1.60-rol 1.70 re felemeltem,de sajnos ugysem ment!![]()
![]()
![]()

potyi23
(fanatikus tag)
Hi ! Nekem a Core temp Vid :1.300 -at ir ki a 8400 -3ghz s processoromra.ez mit jelent valójában? ennyi feszt kell neki adnom biosban? ennyi az a fesz amit alap órajelen megkiván?Ha nem dolgozok a geppel akkor a Core temp 2000,Mhzt ir ki 1.100-as VID -el !! Valaki megirhatna nekem h mit is jelent. Ja,es mi az a Memory hole :disabled,enabeled ! melyikre tegyem? elore is koszi a válaszokat ! 
először kezd azzal hogy visszaállítasz mindent alapra. Az 1.5V kurv@sok. Amikor felraktad az FSB-t 400-ra utána a memória osztók között meg kell keresned azt az értéket aminél 1333-ra jön ki a sebessége. A memória üzemi feszültsége meg rá van írva a ramra jóeséllyel.
Az összes beállítható értéket rakd normal-ra mert ha auton hagyod akkor a gép ész nélkül fogja tolni a lapnak a feszt. és az akár meg is rövidítheti az alkatrészek élettartamát.
Egyéb infokat megtalálod a következő linkekekn:
BIOS áttekintő
Gorneck P45-ös oldala

D.Orion
(PH! kedvence)
Üdv! Lenne egy kérdésem ami csak kis részben kapcsolódik ide. Amolyan közvélemény kutatás. Hamarosan szeretnék indítani egy árfigyelő cikk sorozatot logout-on, melyben havonta vagy két hetente lehetne követni a hardver árak alakulását. Nagyjából már összeírtam, hogy mely hardvereket veszem bele az elsőbe, de alaplapok ügyében kellene némi help.
Mely chip-el szerelt lapok(vagy akár konkrét típusok) árát követnétek nyomon?
Természetesen az egész cikk úgy fog kinézni, hogy a közelmúlt best-buy hardverei és a jelen újdonságai lennének benne. Hónapról hónapra fellelhetőek lennének a korábban említett hardverek jelenlegi árai és ehhez jönnének az újak.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

Dave77
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nem biztos, h alaplap-téma, de pont erről szól a kérdés. 2-3 hetes gépem van.
Alaplap: Gigabyte GA-M61PME-S2P (PCI-E, DDR2, VGA, AM2+)
Proci: AMD Athlon II X2 240
Ram: 2 GB DDR2 800 MHz Kingmax
Táp: ATX FSP 350 W 12 cm (AX-350PNF)
A gép néhányszor újraindult magától a múlt héten, tegnap este meg filmnézés közben leállt. Újraindítás után minden OK volt, majd normálisan kikapcsoltam. Na azóta el sem indul, de még a BIOS-ig se jut el. Felpörög a venti, felvillannak a ledek, de azonnal le is áll. Teljes áramtalanítás sem segített. Ja, vasárnap bekapcsolva maradt, elment pihenni, és reggel nem indult el belőle a bekapcsoló gombbal sem. Akkor még segített az áramtalanítás.
Mivel nagyon kezdeti stádiumban áll meg a boot, ezért alaplap (esetleg táp) hibára gyanakszom, de javasoltak memóriamodul ki-be rakást is. Esetleg CMOS reset sgíthet a dolgon?
Köszi előre is a segítséget!
sziasztok
vettem egy ilyen lapot
HDMI-n megy a hang TV re és valami iszonyat fos recsegős, a TV a gép illetve a kábel is 1.3-as HDMI-s
ötlet?
[ Szerkesztve ]
/// HP Elitebook 2530p /// Galaxy Note /// 4.0.3 LPY + SpeedMOD K3-1 ///
(#24026) fenergie84 válasza Dave77 (#24024) üzenetére
- Privát
- 2009-11-26 15:42:19
Szerintem első lépésben CMOS reset, ha nem segít, memória ki-be (nekem a gépem szokta ezt játszani, ha áramtalanítom, h elindul de nem boot-ol be, akkor szoktam memót ki-be és megy utána).
Ha ezek sem segítenek, a tápcserét még meg lehet játszani, de van egy érzésem, h az alaplap lesz a ludas, de most még nem lehet kizárni semmit.
[ Szerkesztve ]
Dell U2311H :)
(#24027) Dave77 válasza fenergie84 (#24026) üzenetére
- Privát
- 2009-11-26 16:16:59

Dave77
(kvázi-tag)
Thx! Este megpróbálom helyrepofozni, ezeket már nem bízhatom távirányítással az asszonyra 
(#24028) fenergie84 válasza Dave77 (#24027) üzenetére
- Privát
- 2009-11-26 16:19:03
Nincs mit, ha továbbra sem jó, akkor itt biztos segítenek majd neked, ennyivel is okosabbak leszünk...
Dell U2311H :)
(#24029) Dave77 válasza fenergie84 (#24028) üzenetére
- Privát
- 2009-11-26 16:25:55

Dave77
(kvázi-tag)
Remélem nem lesz további szakértésre szükség, de legnagyobb esélyt egy alaplap cserére látok most. Természetesen ha megoldódik, beírom ide.

sz.zoli25
(fanatikus tag)
Valami gáz van a gépemmel...
Mennyire fér meg egy elsőgenerációs P35-DS3 alapban egy sapphire 4890???
Állandóan lefagy...Szinek meg csikok jönnek...
A kártya doboza szerint 500W-os táp kéne...
Nekem 450 corsairom van létezhet hogy kevés?
A 2006 3D mark-ban a 4dik résznél 1-2fps sel megy a teszt...
Merre induljak?
http://phmegbizhatosag.atw.hu

sz.zoli25
(fanatikus tag)
Mi a különbség a PCI-E és a PCI-E 2.0 között?
Az alapomon az elöbbi van a kártyán meg az utobbi...Lehet ez a baj?

potyi23
(fanatikus tag)
Oksa,koszi.Amugy mar volt a procim 1,756 V -is
.Corsair vizhutesem van,ugyhogy 40-44 fok fole riktan megy.jo,meg visszaveszem.2 féle keppen probaltam huzni a procit, 1-ik az volt h csak magában a procit húztam feltettem 400 as bsb re,es ugy jott ki 3,60. Aztan probaltam ugy hogy áttettem manualra,huztam feljebb az fsb et ,es lattam h a ram freki is novekszik,amikor elertem a 400 as fsb et,akkor már a ram 1600 -on volt.Hol találom a memoria osztot? Mert ha Atteszem manuális állitasra akkor amikor elerem a 400 as fsb t akkor mar 1600 nal jarok a ramoknal,es ezt nem akarom.De ha autora teszem akkor max 400 as fsb t eneged.Amugy az mi h Fsb strap to northbridge 200/333/400 !! Es van meg kulon a Fsb freqvency. MIndkettot felszoktam tenni 333 ra!
a 450-es Corsair több mint tökéletes.
a 3DMark 4. tesztje meg prociteszt (ami ilyen bűnronda, és valami barlangból futnak elő), az nem is fog többel menni, mert azt nem a VGA számolja
egyébként a színek meg csíkok ha jól rémlik akkor jönnek elő, ha túl van húzva a VGA memóriája, vagy hibás.
gondolom garis, irány a bolt
PCI-E 1.0 és 2.0 pedig egymással teljesen kompatibilis, nem szabad, hogy ez gondot okozzon (egyébként annyi a különbség köztük, hogy a 2.0 gyorsabb illetve akár 150W áramot is le tud adni a VGA-nak, míg az 1.0 csak 75W-t)

Csaszykj
(tag)
Sziasztok!
Rossz helyen tettem fel a kérdésem, legyetek szívesek megnézni mi a problémám egy 478-as lappal kapcsolatosan:
"nem az vagy, amit mutatsz, az vagy, amit megélsz, nem az vagy, amit hiszel, az vagy, amit elérsz..." PSP, Xbox360 bűvölést vállalok...

sz.zoli25
(fanatikus tag)
Köszönöm a választ...
Jól mondtad az valami mittoménmik másznak elő de hogy mehet 1-2fps-sel egy Q9550?
A kártyára egyébként két segéd táp megy...
Akkor nem lehet az a gond hogy az alaplap felöl csak 75w kap?
Vagy pont ezért raktak rá két csatolot?
Egy 2.0 PCI-es alapnál elég lenne akkor egyet csatlakoztatni?
- Privát
- 2009-11-26 19:31:15

..:Ateee:..
(újonc)
Lehet hogy hülyén hangzik a kérdés de sehol nem találtam választ a kérdésemre. Atx-es alaplap belemegy egy micro atx-es vagy midi atx-es házba?
Gigabyte Ep45 Ud3LR, Core 2 Quad Q9550, Shapphire radeon 4870 OC 1gb TOXIC Vapor-X, 2x2Gb Geil EVO ONE 1066Mhz, Zalman cnps 9700LED, Thermaltake Armor 8000Wbs

dani3l
(fanatikus tag)
ATI 4730ról véleménye valakinek? otthoni, átlag felhasználás, egy kevés játék, nem kell a krájziszt full hd-ban futtatnia, de azért mondjuk cod és hasonlók ha mennek az nembaj.. 
"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

simii16
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Bocsi, hogy beírom ide is a problémám, de ide szerintem jobban illik. Szóval valakinek ötlet, vélemény erre?
simii16-nak 43 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!

dani3l
(fanatikus tag)
Hopp, ezer bocsi, félre ment. :S (De ha valaki tud, nyugodtan válaszolhat rá
)
Ide ez jön:
Asus P5QL alaplapról véleményt valaki? átlag felhasználásra, tuning, ilyesmi nem érdekes..
"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

simii16
(fanatikus tag)
Közben megoldottam. 
simii16-nak 43 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!
(#24041) DJackson válasza ..:Ateee:.. (#24036) üzenetére
- Privát
- 2009-11-26 22:33:44

DJackson
(tag)
az matx-es házakba nem hiszem hoyg belemennek az atx-es lapok! az atx midi -be szerintem igen.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
(#24042) Gézuka1976 válasza Gézuka1976 (#23974) üzenetére
- Privát
- 2009-11-26 23:13:26

Gézuka1976
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Senkinek semmi ötlete, javaslata a kérdésemmel kapcsolatban??? 
Üdv G
Azért írtam hogy olvasd át a két linket mert ott minden le van írva a BIOS beállításokról. Annak meg örülj hogy az 1.7V-tól nem ment szarrá a proci.

Dave77
(kvázi-tag)
Folyt...
Tegnap saját szememmel is megnéztem (volna) a problémát, de nem volt. Pöccre indult a gép, egész este stabilan ment, ki-be kapcsolgatást is jól viselte. Na de reggel! Se kép, se hang, meg se nyekkent. Biztosíték nem volt levágva, be volt dugva konnektorba. Hmmm... A meglepetés itt jött. A vele közös dupla aljzatba dugott lámpa se világított. Átraktam a gépet egy másik konnektorba - és ment! Így utólag visszagondolva néha vibrált az a lámpa, de régen cseréltem izzót benne, gondoltam ki fog majd égni nemsokára.
Így hát a probléma megoldódott, remélem tényleg csak ez volt a baj. És azt is, h nem tett kárt a gépben a hibás konnektor. Van itt villanyszerelő topik? Át lehetne rakni oda a hozzászólásaimat 

Füsi
(újonc)
Szervusztok!
Gigabyte MA785GN-US2H alaplapba szeretnék egy AMD Athlon II X2 240-es processzort behelyezni, a dobozában lévő hűtő rászerelése előtt szükséges-e pasztáznom, vagy sem?
Üdv: Zsolt
[ Szerkesztve ]
- Privát
- 2009-11-27 14:24:19

Zsolti1987
(fanatikus tag)
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek,
a gépem:
Core i5-750, Gigabyte P55-UD4, Kingston HyperX 1800 CL8 4Gb, nvidia 9800GT 1Gb, Samsung 500Gb, és egy lc power 550w-os táp. Win7-et használok.
Két gondom van,
1, az egyik hogy kb minden ötödik indításkor, amikor a biost tölti, megáll a gép. Utána újra benyomom és elindul. Nincs húzva semmi, alapon megy a gép. Ez táp probléma lehet?
2, A másik pedig az alaplapi hálókártyával az, hogy kb fél óra kell, még a hálózathoz csatlakozik a gép. Korábban még jobb volt, de már egyre rosszabb, most már az internetet se találja, csak a hálózathoz tud csatlakozni. De az is vagy félóra.
Másik géppel működik, csatlakozik rendesen.
Köszönöm szépen segítségeteket!!!
(#24047) Dr. Romano válasza Füsi (#24045) üzenetére
- Privát
- 2009-11-27 14:36:53
Általában nem szükséges. Mindenesetre ellenőrizd le kis nyomkodással. Ha keménynek találod az anyagot, akkor érdemes cserélni.

feenty
(tag)
Üdv mindenkinek!
Eddig azt hittem öreg motoros vagyok hardver téren, de rá kell jönnöm, hogy nem, mióta leültem a saját kis világomba és nem szemezgetek az uj technikai vívmányokkal. 
A lényeg: eddig meg voltam elégedve a vasam teljesítményével, de kezdem úgy érezni, hogy ettől többre is képes, csak az alaplap nagyon visszafogja.
A kérdés pedig egyszerű: Milyen alaplapot érdemes vennem, ha nincs rá túl sok pénzem?! (Megelégszem nem csúcsmodell, használt mókával is.)
Ezt a konfigot kellene kiszolgálni:
- Intel E8400
- ASUS GeForce 8800GT
- 4x1GB GEIL Ulra 800Mhz 4-4-4-12
Szerk.: A jelenlegi lapom: ASUS P5B
[ Szerkesztve ]
" everything that has a begining, has an end " ... E65 > Kaiser > Diamond> Raphael > Dream > Hero > Bravo > Vision > Ace > Pyramid > ? :) :D

Csaszykj
(tag)
Látom senki nem segít, így felteszem még 1* a kérdésemet, egy 478as Shuttle lappal kapcsolatosan:
Sziasztok!
Adott a témában egy 478-as Shuttle MB47N lap.
Proci cserét hajtottunk végre, a gyári 1,7es cerka volt benne, és egy cerka 2,53Ghz-est szerettünk volna bele pakolni.
Az 1,7es proci nincs kéznél, és ezért kérnék segítséget.
Akárhogy is állítom rajta a proci feszeket, semmit sem regagál a lap, csak annyit, hogy bekapcs után pár másodperccel a Speaker elkezd úgy sípolni, mint a mentő, szó szerint 
Nagy lenne neki a procc?
Link A Lapról
Az Alaplap Manual-ja PDF-ben
Várok minden építő jellegű hozzászólást, tippet, ötletet!
[ Szerkesztve ]
"nem az vagy, amit mutatsz, az vagy, amit megélsz, nem az vagy, amit hiszel, az vagy, amit elérsz..." PSP, Xbox360 bűvölést vállalok...

sz.zoli25
(fanatikus tag)
Gigabyte P35-DS3
Az fsb 1333-lesz
Még 1066Mhz-memóriákkal javithatsz rajta...
De az én véleményem szerint annyira nem lenne égbekiáltó változás hogy érdemes legyen pénzt áldozni rá...