- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
-
-
válasz
tzsolesz #176 üzenetére
nincs ebben semmi bűvös - alig van GTX460, amit egy mozdulattal ne lehetne alapfeszen felhúzni 800MHz környékére. ez 20%, és a fogyasztást alig 10-15W-tal dobja meg, meg melegek sem lesznek tőle. nem lesz ezekkel élettartam-gond - persze ha valaki 900MHz-en nyomja, az más tészta - akárcsak a 6870
-
TTomax
félisten
Az eredmények érdekelnek,nem a tesztek...lássuk...
-
Crytek
nagyúr
válasz
tzsolesz #182 üzenetére
Ebben nem vagyok olyan biztos Itt látható is!
-
-
smkb
őstag
válasz
tzsolesz #176 üzenetére
Nyilván ezért adnak ki a partnerek többnyie OC kártyát, mint alapórajelest (utána lehet nézni, ezek vannak jóval kevesebben a modellpalettán), mert nem bírják...
Az van, hogy az AMD válogatott Bartsokat dob a HD6870-ekre, amik bírják a szénné húzást, ami nem bírja a 900mhz-et megy a levesbe Barts Pro-nak. Nem véletlen lehet a HD6850-eket a HD6870-ek ref órajele közelébe húzni gyakran. A HD6870 meg simán gyári OC kártya, ezt mutatják, hogy szinte semmit nem lehet húzni alap feszen már rajtuk. Meg az is, hogy a kezdeti HD6850-ek közt ott vannak az 1120 sp-sek, mert elfelejtődött letiltani felesleges sp, csak a 775 mhz beállítása történt meg.
Annyi a különbség, hogy az NV nem válogatott és adott ki egy 850mhzen ketyegő GTX46x nevű verziót, hanem a partnerekre bízta a jobb csipekkel az OC kártyákat.
-
tzsolesz
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Gondolom neked is szelektív a látásod, mint írtam sokan nem húzzák a vga-t, annak meg tökmindegy hogy milyen ügyes vagy. A tesztekben meg mindegyikben csak a ccc-ben húzták a kártyákat, az nem egy nagy dolog, talán meg kellene várni más eredményeket is. Az 5xxx szériát is szépen lehet húzni, ez meg annak a finomított változata, nem hiszem hogy ekkora lenne az eltérés.
De utoljára, alapórajelen jobb a 6xxx, tuningot meg a fentiek miatt én is kíváncsian várom, de azért egy hetes kártyák, talán adni kellene egy kis időt. Azt meg csak halkan teszem hozzá hogy kíváncsi vagyok ezek a 460-ok tuning mellett meddig bírják majd /lehet sokáig, nem tudom/, de erre csak az idő ad választ. -
tzsolesz
nagyúr
Nem kell oda 6870, elég lesz ott 6850 OC-zás. A 6870 már alapon GTX470 ezt ne feledd.
Ráadásul attól hogy 30%-ot húzol egy kártyán, az még nem 30% teljesítmény növekedés, hiszen ez nem csak órajel függvénye.Az a baj, hogy még nem nagyon van senkinek 6850/70, illetve ha van is, az "bátortalan" kézben van. Az a gond hogy nincs rá lém. Kerülne csak hozzám egy példány, úgy széttépném a száját ahogyan azt kell.
-
válasz
wednesday #170 üzenetére
A PhysX extra vizualitást ad, ahogy számos egyéb más népszerű effekt (HDR, soft shadows, SSAO, etc.), a megvalósítási módon kívül semmi különbség nincs közöttük. Lehet mondani, hogy ezekre nincs szükség, akkor nyugodtan el lehet lenni egy 8600GT / 2600XT szintű kártyával, és felesleges a 40-60e FT-os kategóriára még ránézni is. Az extrém teljesítményesés meg extrém esetekben van, számos játékban kevesebb hatása van a PhysX-nek az fps-re, mint az AA-nak.
katt: én nem látok a jövőbe, úgyhogy nem akarom megjósolni, mennyi lesz az árkülönbség a két VGA között 3 hét múlva. ha pl. 2e HUF, akkor az ár/teljesítményben 10% diff a 6850 javára, és ha csak ez az egy szempont a fontos (sokan ezt mondják), akkor az már nem kis különbség.
-
wednesday
őstag
Itt mindenki arról beszél HA nem sürgős akkor érdemes várni. Az újdonság varázsát meg kell fizetni. Persze, hogy most még drágák a Radeonok, a GTX460 is 60-65k-ról indult a rajtnál.
A PhysX, meg CUDA játékos szempontból kb semmit nem ér. A PhysX-et nem fogja bekapcsolni senki egy 460-ason, azért hogy agyoncsapja teljesítményt. Én is azt mondom persze, egy GTX460 most jó választás, biztos nem jár vele rosszul az ember, de ezek az új Radeonok is elég jól sikerültek, amit direkt a 460-as kiszorítása céljából hoztak ki. Ezért nem hinném, hogy drágábban fogják árulni. -
katt777
félisten
válasz
tzsolesz #147 üzenetére
Ja, spéci kártyákkal szokott probléma lenni, ill. GDDR5-tel, ha nem szabvány HD4870-ről van szó. Gondolom, nálad az előbbi. Szoftveres móddal az órajel-probléma orvosolható.
Azért én megnézem ezeket a talált tuningokat, mert anno 4870-ekben is olyan komoly tuningokat találtak, amiket a gyakorlatban senki nem tudott visszaigazolni. Persze, fel lehet hajtani az órajeleket, aztán elég egy igényesebb játékot ráereszteni, és kakukk.tome.jr: Mi a francnak izmos VGA, ha nem használja ki az ember?
Hogy bizonygassa, milyen fasza erős a kártyája, mert már CPU-limites?
Ari18: Előfordul ez crackelt programmal.
ATT-t nem próbáltad ki?
Zomb€€: Még egy GB SOC-et is megkapsz 55k-ért, és még tovább tuningolható, jobban megéri a HD68xx kariknál, ráadásul kapsz nV szolgáltatásokat (PhysX, CUDA). HD6870-et legjobb árban 58k-tól láttam. GTX460 1GB-ot kapsz 10k-val olcsóbban, teljesítményben meg hasonló.
SpeedR:
GTX460 1GB már most is van 47k-tól. Sajna az AMD gyenge tuningolhatósága tény, nem vicc. Ezeket Abu85 szerint már ilyen szépen belövik gyárilag.
lsc: Ki kell ábrándítsalak, a GTX460-ak nagyon szépen mennek alapfeszen 850/1700/2000-ket is, emelt fesszel meg még többet. Ráadásul elég brutális gyári tuningos kártyák is vannak még mindig a HD6870-nél olcsóbban, ha valaki nem akar maga tuningolni.
emre: OK, csak itt HD6-tapasztalatra lettem volna kíváncsi. HD6870-nek nálam csak akkor lesz esélye, ha kezeli az ATT, de most olvasom, hogy az AMD még az AVIVO-t is megszünteti, akkor pedig oda az ATT XCoder-e is, szóval az AMD tényleg bekaphatja, ha már nincs miért megvenni.
gbors: Ha a mai árakon, 48k körül vesz egy GTX460-at, az bőven kiszolgálja 2 évig, nem túl magas havi költséggel, áresésre várva max. pár százast spórolhat, de benne van a lutri, hogy megint ejtik a Ft-ot. Ha most lenne annyi lóvém, már rajta is lennék egy GB 460GTX OC-n.
-
hát, ha ennyire arra húz a szíved, akkor vegyél GTX460-at
a várás meg ugye kétélű dolog, mert amíg vársz, addig nincs VGA. sőt, jelenleg háromélű, mert benne van a pakliban, hogy a dollárárfolyam nem kedvező irányba mozdul el...amúgy szerintem nagyon egyszerű dönteni a GTX460 és a 6850 között - ahogy valaki írta is lejjebb, szolgáltatásokban a GTX460 jobb, nyers ár / teljesítményben a 6850. vszleg pár hét múlva az utóbbi differencia kicsit nagyobb lesz, mert az AMD sokkal jobb pozícióban van az árazás terén.
innen már csak le kell tenni a voksot valamelyik változat mellett -
tzsolesz
nagyúr
Várjuk már meg az árak normalizálódását, és a júzerek visszajelzéseit a tuninggal kapcsolatban.
Túl korai ez még..... Egyébként a rocket által nem rég linkelt tuningos tesztben azért a kisebbik tag (6850)-ben találtak 30% pluszt. Ez azért már erős GTX460 tuningpotenciál. Nem kell itt elájulni túl hamar...Az alap az ugye 775Mhz, és tuninggal 1025Mhz.
(#164) vergilx Nem kell parázni, nem sokára megjelennek a webshopokban is, és hamar ennyiért lehet majd ott is hozzájutni. Akkor meg már felesleges erről a GTX-es tuning mizériáról tárgyalni.
-
Zomb€€
őstag
PH! tesztben is alapórajeles 460 volt a tesztalany.
Még több tesztet átnézegetve, a 6870 akkor érné meg igazán, ha egy árba lenne egy OC-s 460-al de én eddig csak 70K bruttóért találkoztam vele. A 6850 van jelenleg azon az árszinten, de azt viszont kegyetlenül elkalapálja a gyári OCs GTX -
SpeedR
őstag
Mivel szinte azonos árú és képességű kártyákról beszélünk, így a választásnál döntő szerepe lehet az extra szolgáltatásoknak. Ezek közé tartozik az OC képesség is. A 460-asok bizonyítottan tuning barátok, ezért sokaknál feléjük billen a mérleg. A túlhajthatóságra természetesen nincs garancia, de az eddigi user tapasztalatok nagyon pozitívak. Ha biztosra akarsz menni, akkor pedig ott vannak a gyári OC szériák, de ezek már sajnos 53-55 ezerbe kerülnek.
-
lsc
nagyúr
Egy keményebb (akár gyári) tuningos GTX 460 odacsap a 6850-nek, és sok játékban megelőzi még a 6870-et is. PH teszt [link], itt sem azt látom hogy a gtx-ek gyorsabbak lennének, a tuningot meg talán hagyjuk, vagy tudod garantálni hogy mindegyik annyit megy, főleg hogy videokártyát sokan nem tuningolnak.
-
SpeedR
őstag
Pedig teljesen jól látja a helyzetet. Egy keményebb (akár gyári) tuningos GTX 460 odacsap a 6850-nek, és sok játékban megelőzi még a 6870-et is. Az új AMD kártyák túlhajthatóságáról ugyan még nincs sok tapasztalat, de a PH! tesztben elért +3 és +5% OC a nevetséges kategóriát súrolja.
Szvsz akinek nem sürgős a vásárlás az várjon vele egy picit, mert a nyakamat tenném rá, hogy 2 héten belül 45k alatt lehet megvásárolni mind a 460-at (1gb) mind a 6850-et. -
tome.jr
addikt
Köszi
Viszont nekem úgy tűnik, hogy elég proci limites az eredményed. Meg tudod még nézni 3800 Mhz-re húzott procival is, esetleg tuningolt kártyával?
Nálam egy tuningolt GTX 460 1 Gb-os egy 3800 Mhz-en futó core i5 760-nal élsimítás nélkül, ultra high beállítással 1920x1200 mellett 77-95-134 fps-t produkált.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Sajnos a nemrég elhalt az eddigi kedvenc kártyám (4870) és az újat is ATI családból gondoltam, nagyon megtetszett a 6850/6870 sorozat, viszont EZT a cikket elolvasva nem úgy tűnik, hogy megéri váltani rá.
Tényleg nem akarok flamet szítani, de úgy tűnik, hogy a jelenlegi bestbuy egy OCs 460, pontosabban egy zotac 460 AMP 50K körül. Cáfoljatok meg kérlek, ha tévednék. -
Ari18
őstag
-
rocket
nagyúr
Osszegyujtottem par linket ahol "levetkozetettek" a HD6850 kartyakat, mivel nincs referencia kartya kereskedelmi forgalomban, igy nem art tudni mi lapul a muanyag burkolat alatt
ASUS HD6850 DirectCU
HIS HD6850
Sapphire HD6850XFX HD6850 Black Edition teszt,1.3volton 1025mhz-ig tudtak tuningolni
-
rocket
nagyúr
válasz
RootRulez #132 üzenetére
Elvileg igen: (tesztekben sok helyen 100/300 szerepel, mondjuk az se a vilagvege
)
Elkepzelheto, hogy a GPU-Z rosszul olvassa ki a memoria orajelet, ha jol remlik akkor a HD5770-nel volt ilyen problemaja.
#133:PH tesztben a teljes rendszer fogyaszt annyit, nem a kartya.
Amit linkeltem Techpowerupos tesztet, ott a kartya fogyasztasat mertek, idle 15watt a HD6850. -
Ari18
őstag
Sikeresen beraktam az új procit, holnap csinálok tesztet is ahogyan ígértem, ma már nincsen kedvem telepítgetni
-
Himym
senior tag
Üdv.
Ezt a hírt lehet minden vga topikba kellene tenni a ZALMAN kiad ati karit.
6850Szerk: Nem a zalman adja ki hanem az amd szereli zalman hűtővel
-
katt777
félisten
ATT 1.7.9.1499, fél év után új! Lehet próbálgatni HD6 karikon. Kíváncsi vagyok az eredményekre.
Ha működik, nálam is esélyes lehet egy HD6870.
Mivel tesztelted, Metro2033 1 óra játékkal?
-
Tom5
addikt
válasz
RootRulez #127 üzenetére
A tesztben ottvan feketén fehéren:
100/300-ra veszi vissza ekkor kb 70W-ot eszik, "teljes" terhelés mellet kb 216W-ot. -
rocket
nagyúr
válasz
RootRulez #127 üzenetére
100/81 HD6850/HD6870 orajelei 2D-ben.
Ebben tesztben benne van a HD4850, de azt nem irjak annak mennyi a 2D orajele, a referencia 2D orajel 500/750, kesobb jottek AIB-oktol a kartyak uj Bios-szal amiknel mar 160/250 volt a 2D orajel.
Egyebkent az orajel csokkentese fogyasztas szempontjabol nem sokat szamit, a feszultseg csokkentese annal inkabb, es ebben mar a HD5xxx szeria is jol vizsgazott, es ugytunik a tesztek alapjan, hogy a HD68xx is
-
RootRulez
félisten
Fiúk lányok!
A 6850 mennyire viszi le az órajeleket 2D-ben? Ha annyit vagy kevesebbet eszik, mint a most meglevő 4850-em (ami 160/250-en jár 2d-ben) Akkor komolyan elgondolkodom, hogy lecserélem egyre...
Szerintetek?
-
rocket
nagyúr
válasz
bestzsolti #121 üzenetére
Gyartastechnologia 40nm maradt, #111-ben arra akartak ravilagitani, hogy ha nem csak a grafiknokat nezted volna meg akkor ertened a lenyeget, ami az hogy a nevevel ellentetben a Barts (HD68xx) nem a Cypress (HD58xx), hanem a Juniper (HD57xx) utodja.
A Cayman lesz a Cypress utodja, ami a jelenlegi tervek alapjan 1 honapon belul megjelenik.
-
Badman 4ever
őstag
Látszik azért az emberek berögződése, szinte senkinek se tűnt fel, hogy ezek már nem ATI hanem AMD néven futnak, az AMD oldalán se ATI-ként szerepelnek.
-
bestzsolti
csendes tag
kérlek...nem fogom megvenni mindet, és egyenként letesztelni, a teszt megbízhatónak tűnik.
másrészről el is olvastam...és annyira sok újat nem hozott, tény kisebb gyártási technológia(nm) meg biztos erősebb is, de a kipróbált game-k alapján mégis az 5870es vezetett mindig...majd ha tele leszek, megveszem mindet és egyenként saját tapasztalatból tesztekkel alátámasztom, vagy cáfolom az itt megjelentetett grafikont.
Addig is én elhiszem a grafikonok adatait -
zseko
veterán
válasz
MZsoltee #103 üzenetére
Én is azt tudom mondani Cryteknek mint te, bár én más megközelítésből néztem. Egy Athlon 4850e procim volt Asus lappal és 2G rammal, amit lecseréltem, bár már fogalmam sincs mennyit kaptam érte
Hosszú távra szántam én is már a gépemet kompromisszumok nélkül, így vettem egy AsRock AM3-as lapot (vagy 2-3 hónapot vacilláltam egyébként én is miket vegyek) 4G ramot, és egy PhenomII 905e procit jó drágán
(46e) mert mániám az alacsony fogyasztás
Egy 945(?) vagy 950-es procival, ami nem mellesleg 2500MHz helyett 3200MHz-es, egy tizessel olcsóbban kijöhettem volna. Csak hát 65W <-> 125W
. Így került nekem (a cserét beleszámolva) cca. 54e forintba. Mindez volt január-február között.
Már csak egy jó videókártya kell, amit úgy néz ki meg is találtam a 6850/6870 személyében
Még nem döntöttem el melyik lesz, hajlanék a 70-es felé, mert nem kívánok minimum 5 évig a géphez nyúlni
de persze szeretném minél olcsóbban megúszni azért én is
50-nél többet nem szívesen adnék már ki egy videókártyáért, ha addig, vagy környékére lemegy, akkor meglátom hogy mennyit lehet még majd rajta "okosba" csökkenteni
ha be lehet húzni 50 alá akkor már elgondolkodom a nagyobbikon. Csak hát ugye a fogyasztás... (mánia
)
De véleményem szerint is felesleges a 6 magos proci, én sem vártam rá hogy olcsóbb legyen, mert akkor az életben nem fejlesztek.
-
mrhitoshi
veterán
Nem gyenge.
Ez rohadt jó videó lett.Bár azért megnézném, hogy hogy menne így a Metro 2033 Dx11 alatt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #116 üzenetére
Ha kiderül, hogy egy minimális feszemeléssel 20%+ van a 6000-es szériában, oda a GTX-ek előnyének.
Egyébként sem hiszem, hogy minden egyes játékban kamatoztatható a nagy mértékű tuning.
Az csak a mese egyik oldala, hogy mennyi tartalék van a kártyákban, a másik az hogy ebből mennyi látszik meg az fps-ek számában. -
drakkar11
tag
-
Izzé
őstag
válasz
bestzsolti #110 üzenetére
Látom a tesztekben Te is csak a grafikonokat nézegeted.
-
bestzsolti
csendes tag
Ja és a játéktesztekben is csak 2. lett a 6870 ami azért elég gáz, hogy újabb...de azért jó kis cucc
-
bestzsolti
csendes tag
Nem rossz
Nem rossz
De az 5870-nel még vetekszik azért néhány adatban. Kíváncsi leszek mennyiért fogják vesztegetni. -
v!ct0y
veterán
Sziasztok!
Szerintetek megéri egy Asus 6850 vagy egy Giga 6850 53 ezerért ?
Vagy esetleg várjak még egy kicsit hátha lesz egy kis árcsökkenés? -
tzsolesz
nagyúr
Tuningra is kíváncsiak vagyunk.
-
MZsoltee
veterán
Nem érted a 6magos proci még nagyon sokáig nem lesz értelmes. ezenkívül feleslegesen drágán. A proci 50k+ ebből megkapod a lapot procit és ramot sem kell cserélned...
Nem lesz kétszer jobb ha egyenesen arányosan lenne jobb(6mag=1,5x4mag) akkor is csak 1,5 annyiba kerülhetne 25*1,5 37,5k, de ez nem így van, szóval semmilyen alapon nem tudom támogatni a 6magot.
X2 550/555 @X4 és csókolom olcsó AM2+os lappal Giga 770/785... Én is itt járok és már csak a 4850-et kellene lecserélnem, sokkal olcsóbban ki lehet jönni. Eladod a procit meg alapod akkor a Phenom kijön belőle már csak lapot és vga-t kell venned.
Annó eladtam a P35-DS4-et meg az E5200-t és 8kból váltottam X4-re @3,2Ghz igaz csak FX 5000-es új garis lapra és normális CPU hűtőre. -
Crytek
nagyúr
válasz
McCartman #97 üzenetére
Nem húzom a procit,mert ez az alaplap egy foshalmaz.Ha húzom kis plussz feszt kap a proci akkor ha bekapcsolom a gépét mindig ugy indul hogy : Benyomom bekapcsol ,lekapcsolja magát majd elindítja magát. Az mondták ez valami feszültségvédelem vagy mi a szar.De nekem ne kapcsolgassa le magát.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Na úgy döntöttem ezentúl itt fogom rontani a levegőt 5770 vapor elment, most integrálttal tolom, de nem sokáig!
By.: Johnny
-
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Most jöttem meg a friss 6870-el. Egyelőre csak a hűtését tudtam tesztelni, normális proci híján. Furmark-al kb. 5-6 percig küldtem így 77-78°C-ig melegedett, és halk maradt. 33%-os ventilátor fordulat mellett. Eddig tetszik, csak a procin vacilálok még.
-
MZsoltee
veterán
A hat mag tök fölös főleg játékra...
Amilyen tempóban és gyakran fejlesztessz sztem vegyél egy olcsó AM2+-os lapot egy 4magosított phenom II meg egy 6850-et, bvagy hea neked megéri akkor 6870-et.
Lap 15k
Proci 25k
memória van
Vaga meg 50k és megvagy nem hogy 200kból hanem kevesebb mint a feléből! -
Crytek
nagyúr
válasz
csucsbicep #80 üzenetére
Változtassad meg a lábléc szövegedet.Volt újságba kiszámolták újra és mégsem 2012ben lesz hanem jópár évtizeddel odébb!
Addig húzzák míg tényleg soha nem lesz vége
-
katt777
félisten
De nekem az sincs!
Egy ideje már várok.
|nsane: És mi lesz a PhysX-szel?
Abu85: Ma is vannak válogatott, belőtt nV kártyák (pl. GB GTX460 SOC). A legtöbb GTX460 viszont szintén tudja uazt. Ja, hát nincs az a hülye user, aki 100X restartolná a VGA-ját csak azért, hogy stabil-e.
gyiku: Fasza.
Addig persze még lehet, hogy kipróbálom a Radeon Pro-t, mert azt CC-hez fejlesztik ATT-ból. Hátha... Szeretem testre szabni a cuccaimat (pl. hogy ne fogyasszanak fölöslegesen, ha nem szükséges).
Ha ATT nem OK, várok RadeonPro tapasztalatokat!subaruwrc: Mennyire lehet komolyan venni egy 3D05 tesztet? Semennyire.
-
Crytek
nagyúr
Akinek 6870-e van és megvan a Crysis és/vagy a Metro 2033 kérem írja le hogy fut nekik és milyen beállításokkal és milyen géppel!
-
törölt tag
Hát nem erőrelépés teljesítményben, már csak a tranzisztorok számából és egyéb spec.-ből is megállapítható. Azért egy későbbi catalystal elég durva dolgokra lesznek ezek képesek. Mindenesetre áruk miatt elgondolkodtam én is egyik vételén. Ár teljesítményben nagyon jók.
-
toldy
őstag
Csak gondoltam hátha benéz ide. És megoszt egy kis tapasztalatot velünk.
Én arra jutottam hogy amint meglesz rá a pénz ( szóval max 3 hét múlva) akkor beújítok egy 6850et.
( csak még azt nem tudom melyiket)
-
subaruwrc
félisten
bíztatónak tűnik
-
toldy
őstag
Valakinek egyébként van már ilyen kártyája? Egy kis beszámoló jöhetne.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyelőre a tuningolt GTX 460-ak töltik be a feladatot. Az meg egyre világosabb, hogy az NV új chipeket csinál a GF104 és a GF100 helyére.
Erről annyit hallottam, hogy idén még lesz valami, de sokan mondják, hogy csak papíron lesz termék. Valószínűleg ugyanaz lesz, mint a GF100 esetén. Ott a bemutató az év elején volt, míg a start három hónap múlva. Persze most nincs 40 nm-es váltás, így az a három hónap megoldható kettőből is. -
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A te magyarázatoddal az a baj, hogy ha így lenne, akkor már lenne egy erősebb GTX 46x valami az OEM-eknek. Ennek az az oka, hogy az NV sem ellensége a saját pénzének. Igény lenne a GTX 460 1 GB-osnál erősebb kártyára, hiszen a HD 5850-nel és 5870-nel szállítanak nem kevés gépet. A valóság az, hogy ahogy a memóriavezérlővel, úgy a magas órajelekkel is stabilitásproblémák vannak. Az OEM gyártók nem otthoni körülményekre tesztelnek, hanem extrém körülményekre. Te például sosem fogod a kártyád egymás után 100-szor újraindítani, de ezt a tesztet meg kell csinálni az OEM-nél. Ilyen igények vannak, és ha nem stabil, akkor ennyi. A dobozos terméknél a gyártó eltekint egyes problémáktól, amiknek hihetetlenül kicsi az esélye, hogy esetleg otthon előjön.
A GeForce GTX 200 gyártása tavaly nyár közepén állt le. Novemberben mondta el JHH, hogy nincs több, ezért nem szállítanak, ehhez képest a boltokban még sokáig volt. Számos gyártónál sincs GTX 470 vásárlásra opció, mert elfogyott. A GTX 465 hamarabb elfogyott, így az már csak elvétve van az üzletekben is. -
rocket
nagyúr
Mar megint nem probaltad meg megerteni ami irtam, hanem rogton magyarazkodni kezdesz.
Amikor megjelent a GTX460 gyartottak a GTX470-et, igy az akkori allapothoz kepest lottek be GTX460-at.
Egyebkent ahoz kepest nem gyartjak tele vannak vele az online shopok."Nem érdemes azt képzelni, hogy egy sokkal olcsóbban gyártható termékben viccből otthagynak 150-200 MHz-et. Az ilyen akcióknak mindig az az oka, hogy a termék megbukna az OEM-eknél."
Olcsobban gyarthato a GF104, de ott voltak GF100 GPU-k amiket GTX470-en lehet ertekesiteni, igy nem volt mas lehetoseguk, semmi koze az OEM-ekhez.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem talált, mert a GTX 465-öt és a GTX 470-et már nem gyártják. A GF100-ak a Tesla és a Quadro mellett a GTX 480-akra mennek. Ennek az az oka, hogy 240 dollár körül alakul az előállítási költség, és ez egy a GTX 470-nél necces a 260 dolláros eladási árral.
Az NV annak baromira örülne, ha a GTX 470 közeli teljesítmény megvolna egy 120-130 dollárért gyártható termékkel. Anyagi szempontok alapján ez a cég érdeke.
Nem érdemes azt képzelni, hogy egy sokkal olcsóbban gyártható termékben viccből otthagynak 150-200 MHz-et.Az ilyen akcióknak mindig az az oka, hogy a termék megbukna az OEM-eknél.
-
rocket
nagyúr
"Az NV-nél stabilitásproblémák miatt ennyi az órajel. Ők sem szívesen hagynak benne 150 MHz-et, de ha így megy át az OEM gyártók tesztjein, akkor ezt kell csinálni, mert az OEM eladások borzalmasan számítanak. A következő nekifutásra már nekik is lesz annyi tapasztalatuk, hogy belőjék a stabil órajelet a maximumra"
Nem talalt, nem akartak hazi konkurenciat teremteni a GTX470-nek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tuning nem attól függ. Itt az AMD már tapasztalt annyira, hogy jól tervezze meg a lapkát a magas órajelek melletti stabil működés szempontjából. Ez már a harmadik nekifutása a 40 nm-nek, így van több, mint két év tapasztalatuk.
Az NV-nél stabilitásproblémák miatt ennyi az órajel. Ők sem szívesen hagynak benne 150 MHz-et, de ha így megy át az OEM gyártók tesztjein, akkor ezt kell csinálni, mert az OEM eladások borzalmasan számítanak. A következő nekifutásra már nekik is lesz annyi tapasztalatuk, hogy belőjék a stabil órajelet a maximumra.
-
rocket
nagyúr
"Ha elterjed a 6800-as széria, abban is biztosan lesznek tuningos példányok, elvégre 40nm, az 40nm."
Biztos igy lesz majd egyszer (vagy nem mivel nem uj node a 40nm), de a GTX460-nal mar most majdnem mindegyik tuningos (nem +10%-ra gondoltam) peldany.
"Az alapórajelessel persze. (6870)."
Joval olcsobban azt ne feledd el.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #52 üzenetére
Még az sem érdekelne hogy fűt, lehet ventiket rakni köré, nekem van is ott egy jó 12cm-es.
Nekem ezek a 6870/GTX470 és társai már túl drágák, és nincs is rá szükségem.
GTS460 768MG, vagy 5770/6850, azok amik jövőre amikor újítok elcsábíthatnak.(#55) rocket Az AMD még mindig nem lőtte be rendesen az árait. Szerintem már nem is fogja. Nekem most egyik DX11-es radeon sem szimpi az árai alapján.
-
Cyberpunk
félisten
-
tzsolesz
nagyúr
Ez nem rossz, de nem is haj de nagy durranás. Az én 4850-em elég antituningos példány. 625@750 amit teszteknél kibír, játékoknál nem használom ennyin, mert nem atomstabil.
Ha elterjed a 6800-as széria, abban is biztosan lesznek tuningos példányok, elvégre 40nm, az 40nm. A 4770 is erről volt híres, és az is csak egy szar ATI.(#47) gbors Az alapórajelessel persze. (6870).
-
joshua7
veterán
Agyon moddolva semmi meglepő nincs ebben.
A HD6850 viszont annyira nem ütős a Vantage-ben, 1060Mhz-es gpu-val is csak 15700 pontot kapott a gpu-ra. Viszonyításképp egy 768-as GTX460 924Mhz-en tud 16500-at. -
Cyberpunk
félisten
Hát egy 3DMark 03-al tesztelve én nem merném így látatlanba rávágni hogy stabil is azon az órajelen. Mondjuk a hűtéssel nincs gond az biztos
TheChos3nOne: Egy új széria startjánál a legrosszabb vásárolni. Ez alap szabály érdemes egy kicsit várni amíg normalizálódnak az árak.
-
Sziasztok!
6870-et most érdemesebb venni, vagy 1-2 hét múlva? Addig csökkenhet az ára vagy csak kifogynak a start készletek is és marad ennyi, de a kártyából hiány lesz?
-
Hakuoro
aktív tag
-
Cyberpunk
félisten
Azért még aki olyat akar az betudja szerezni elég sók helyen látni még hogy raktáron is van. Persze 2-3 hónap múlva már más lesz a helyzet
De addigra valószínűleg jön a teljes értékű GF104-es GPU-ra épülő kártya GTX475 talán.Vagy egy két GPU-s sem elképzelhetetlen számomra. Persze ezek csak fikciók mivel nem tudni semmit.
Viszont mindenképpen logikus lenne legalább egy GTX475 vagy nevezzék aminek akarják kérdés hogy mennyivel lenne gyors. GTX470 eltűnik akkor valaminek kell jönni a helyére. Az agyon tuningolt GTX460-ak nem jók ebbe a szegmensbe. -
katt777
félisten
Valaki mondja meg nekem, hogy az ATT rendben kezeli-e ezeket a kártyákat. Ha nem, akkor 460GTX-et veszek.
CC a hátam közepére sem kell!
-
fenergie84
addikt
Szerintem jól sikerültek az új jövevények, főleg akkor ha ténylegesen az árképzésük az elvárásainknak megfelelően fog alakulni...
Magával a számozásukkal nem értek teljesen egyet, de azt belátom, h logika az van benne...csak az zavar, h az apróban már összefutottan nem egy "újonc" hozzászólásával, akit a tudatlanságából kifolyólag az 5850/5870-es karikhoz mérik az újakat... -
thomasvold
őstag
A teszteket elnézegetve én is azt tapasztaltam,hogy teljesítményben kicsit fölé mennek,vagy megegyeznek a 5850-5870 nek. Játékoknál biztosan,szintetikus teszteknél látszik,hogy az 5xxx széria picit gyorsabb a nagyobb számú stream processor miatt. Úgyhogy a számozás nem is annyira eltúlzott.
-
RootRulez
félisten
Egyébként lehet valóban nincsenek elszámozva, mert ha jól emlékszem akkor anno a 3800-asok közép kategóriások voltak, hiába az volt a legnagyobb ATI oldalon (3870) összességében nem volt erős kártya, ha összehasonlítottuk az ellenfél kártyáival is. Csak olyan jól sikerült a 4800as széria, hogy mi csináltunk belőle felső kategóriást, holott papíron szerintem az is középkategória volt... Így meg ez meg lett szokva és most forgatjuk a szemünket...
-
MZsoltee
veterán
Remélem befutnak 40k körül a 6850-esek és lenyomják az 5850-esek árát használtan 40k alá, akkor váltunk 5850-re a 4850-ről és ahogy elnézem akkor a HD6800 kimarad, pedig 3850 óta mind1 volt...
-
|nsane
tag
Hi all
Erre nekem ez a válaszom. Persze ezt nem kötekedésből csak azért, mert nekem tetszik az új elnevezés és szeretem a változatosságot.
Szerintem nagyon jó marketing szempontjából a kártyák elnevezése.
Először megtévesztő, mert a vásárlók nagy/nagyobb része nem tudja mit vesz, azt hiszi, hogy felső kategóriás kártyát kap egy középkategóriás árán, mindezt a nevére alapozva.
Másodszor nem is tévedett akkorát, teljesítményt nézve a Barts a 58xx teljesítményét hozza, tehát a számozás teljesítményileg rendben lesz. A Cayman-nál is, pont a 5870 és a 5970 közé fognak érkezni, vagyis a neve 69xx-nek kell lenni. Igaz az előző generációknál ez nem így volt a megszokott ahogy te írtad.Könnyen összekeverhető, nagy vízhangot kelt az új besorozásnak köszönhetően, amolyan ingyenes reklám.
Harmadszor teljesítményben tutira megközelíti, vagy megelőzi 5870-et. A driverek fejlődnek és a új játékok is a 6xxx szériára fognak már építkezni. A Cayman titka is ebben fog rejleni. Eleinte 5970 marad a csúcs, de amikor kijönnek az új játékok akkor már verve lesz.
-
zseko
veterán
Bízom benne hogy csökkennek még az árak egy picit a következő két hétben, ha 40-45e közé megy a HD6850 akkor rögtön veszek is egyet. Többet nem hiszem hogy várok, mert így nem lett 4850-em és 5850-em sem.. túl sokat vártam hogy essen, és mire vettem volna addigra jelentősen visszakúsztak az árak.
-
toldy
őstag
Én amint tudok benevezek egy 6850-re.
Kérdés szerintetek melyiket éri meg jobban az Asus vagy a Sapphire verzió? ( és asus felé hajlok). -
köszönet a topic létrehozójának!
jól sikerültek ezek a kártyák, a nevüket meg pár hét alatt úgyis megszokjuk
a 6850-nek megvan a természetes ellenfele a másik oldalon, érdekes lesz, hogy a 6870-nel szemben vajon érkezik-e teljes GF104-re épülő GTX4xx. nem is lesz rossz ez az ősz!
-
RootRulez
félisten
válasz
Alister71 #12 üzenetére
Nézőpont kérdése, de ha ragaszkodunk a tényekhez akkor:
A Jedi-k zöld karddal nyomulnak, míg a Sithek pirossal.Szóval biztos a gépükbe is olyan színű karit vesznek... Bár nem tudom, hogy sok-sok éve kiterjesztették-e már piacukat ezek a gyártók a messzi-messzi galaxis irányába...
-
tomic
addikt
Sikerül eladnom az 5770-em valszeg benevezek egy 6870-re.
460-ra terveztem a cserét de nagyon jól lettek beárazva ezek a karik.
Csak így tovább. -
törölt tag
Csak át lettek pozicionálva. Volt már ilyen. Az ettől felsőbb kategória (x9xx) meg bővül három tagra.
Az a 127W-os TDP a 6850 esetén már elég jó lehetőséget teremt egy single slotos kártyára. Kb ennyi a TDP-je a 3870-nek, és az sem nevezhető éppen hangosnak egy slotos hűtéssel. Bár mostanában mindenki a "rakjunk minél kisebb teljesítményű VGA-kra minél nagyobb hűtőt" irányvonalra élvez. És ebből születnek az olyan gyöngyszemek, mint a majd három slotnyi helyet foglaló GF108-as kártyák. Szánalom.
Gondolom ebből is lesz SS kártya, a kifutás előtt egy hónappal, és akkor sem kerül ebbe az országba egy sem.
-
RootRulez
félisten
Kezdeném is azzal, hogy szerintem akkor is 6750 és 6770-nek kellett volna nevezni, mint ahogy az 4850/4870-el pariban levő következő generációs kártyákat is 5750 és 5770-nek nevezték el.
-
RootRulez
félisten
AMD Radeon™ HD 6870
GPU kódneve: Barts
Gyártástechnológia: 40 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 1,7 milliárd
Chip mérete: 255 mm2
GPU /shader órajele terhelve: 900 MHz
GPU /shader órajele üresjáratban: 100 MHz
Számolóegységek száma: 224 komplex és 896 darab egyszerű stream processzor
Textúrázók száma: 56 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 8 blokk (32)
Támogatott DirectX verzió: 11
Memóriavezérlő: 256 bites hubvezérelt
Memória órajele terhelve: 1050 MHz (GDDR5)
Memória órajele üresjáratban: 300 MHz
Max. memória-sávszélesség: 134 400 MB/s
HD filmek lejátszásának hardveres támogatása: AVIVO HD (UVD 3)
TDP: 151 wattAMD Radeon™ HD 6850
GPU /shader órajele terhelve: 775 MHz
Számolóegységek száma: 192 komplex és 768 darab egyszerű stream processzor
Textúrázók száma: 48 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 8 blokk (32)
Memória órajele terhelve: 1000 MHz (GDDR5)
Memória órajele üresjáratban: 300 MHz
Max. memória-sávszélesség: 128 000 MB/s
TDP: 127 wattAMD Radeon™ HD 6790
GPU /shader órajele terhelve: 840 MHz
Számolóegységek száma: 160 komplex és 640 darab egyszerű stream processzor
Textúrázók száma: 40 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 4 blokk (16)
Memória órajele terhelve: 1050 MHz (GDDR5)
Memória órajele üresjáratban: 150 MHz
Max. memória-sávszélesség: 134 400 MB/s
TDP: max. 150 watt (115 watt nem hivatalosan)Tesztek:
PH!-s 6800 teszt
PH!-s 6790 teszt
HD 6850
HD 6870
HD 6790CF: HD 6790 HD 6850 HD 6870 HD 6850 & HD 6870 HD 6850 & HD 6870 2
Illetve egy kis segítség a hűtés cserében gondolkodóknak:
[ Módosította: 7 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest