Hirdetés

Thermaltake View 27 – a sirályszárnyú

Az összeépített PC-jüket bemutatni vágyó felhasználóknak készül a speciális ablakkal rendelkező ház.

Bevezetés, külső

A Thermaltake házai nem igazán visszafogottságukról híresek; a cég kifejezetten azokat a felhasználókat célozza, akik szeretik közszemlére tenni az általuk összerakott gépet, és persze kihasználni az RGB LED-ek kínálta lehetőségeket is. Ennek megfelelően a Thermaltake-nél a plexi, az edzett üveg és a minél nagyobb felületű kivágások alapfelszereltségnek számítanak, hogy az olyan különleges, tulajdonképpen vitrinnek tekinthető megoldásokról, mint a The Tower 900, ne is beszéljünk.

Tesztünk alanya, a View 27 persze jóval egyszerűbb és olcsóbb a 80 ezer forintos Tower 900-nál, de így sincs híján átlátszó felületeknek és jó ötleteknek.

Hirdetés

Külső

Nem érdemes kerülgetni a forró kását: a View 27 legfontosabb „eleme” a gyártó által sirályszárnyként is emlegetett, hajlított ablak (gull wing), amely az átlagos házakhoz képest jóval nagyobb belátást enged gépünk belsejébe, hiszen nemcsak oldalról, de felülről is lenézhetünk az alkatrészekre. Ahogy az árból is kiderül, ez az ablak nem edzett üvegből készült, hanem plexiből, így persze érdemes rá vigyázni, és csak a szerelés után levenni a karcok ellen védő fóliát – és jól tesszük, ha így járunk el az előlappal is, ahová szintén került a plexiből.


[+]

Ha kicsit eltekintünk a hajlított paneltől, akkor lekerekített élű, hagyományos méretezésű, bár az átlagnál kicsit magasabb miditornyot kapunk, 508 x 201 x 479 mm-es méretekkel. Az extra magasság alapvetően annak köszönhető, hogy a gép alá egy vaskos „szélcsatorna” került, ami segíti a tápegység és a merevlemezek szellőzését. Az előlapon a sötétített plexilap uralkodik, ajtókat hiába is keresnénk rajta, az 5,25”-es meghajtókat pedig ebben a házban már nem látják szívesen.


[+]

A plexilap felett egy vékonyabb műanyag részre kerültek a csatlakozók, a visszajelző LED-ek és a kapcsolók. Előbbieket egyébként gumikupakok hivatottak védeni a portól, de sajnos ezeket a kupakokat semmi sem rögzíti a házhoz, így szinte garantált, hogy pillanatok alatt elveszítjük majd őket. A rendelkezésre álló konnektorok sora egy USB 3.1, két USB 2.0 és két hangcsatlakozóból áll, amelyek kivétel nélkül előre néznek.

A fedlapon sok érdekességet nem találhatunk, hiszen az ide is felnyúló plexi miatt szellőzési lehetőség nem került rá, hanem lényegében az oldalfal folytatása, és azzal egy egységként tudjuk leszerelni is.


[+]

A hátlapon a megszokott nyílások sorakoznak: egy 120 mm-es ventilátort vagy radiátor fogadni képes szellőző, nyolc kivehető lemez a kártyáknak, és persze a tápegységet, illetve az alaplapi csatlakozósort váró kivágások. Ami különleges viszont, az a két, függőlegesen álló kártyahely, amiből sejthető, hogy a View 27-be például egy dupla foglalatú grafikus kártyát az alaplapból kiemelve és 90 fokkal elforgatva is be tudunk építeni. Az ehhez szükséges kábelezés nem része a csomagnak, de ez a 18 ezer forintos árat figyelembe véve talán nem is várható el.


[+]

Áttérve a ház jobb oldalára, ismét csak egy üres felületet találunk, amely mögött egyébként nincs semmiféle zaj- vagy rezgéscsillapítás. Ez a fémlemez, illetve bal oldalt és a fedlapot magában foglaló másik oldal egyébként kézzel oldható csavarokkal rögzül, de ez másutt nem jellemző a View 27-re. Ahogy már említettük, a View 27 alján egy „szélcsatorna” van, amelyet a ház két oldalán végigvonuló vastag műanyag lábak alakítanak ki. Itt természetesen találunk egy kihúzható szűrőt a tápegység ventilátoránál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés