Termetes Titan processzorhűtők

Hirdetés

Titan Fenrir

Ha a Hati nem is, a Titan Fenrir EVO már teljes biztonsággal a csúcskategóriás processzorhűtők közé sorolható – legalábbis, ami a kinézetét illeti. Lamelláit feketére fényezték, középen viszont pár darab aranyt idézően sárga színű, ami egyedivé teszi a hűtőt. Ventilátora sem akármilyen, hanem „aranylapátos”.

Nemcsak színben, méretben is túlmutat márkatársán a Fenrir EVO. Bordája szélesebb, három helyett négy hőcső tartja össze az ezúttal is sűrűre szabott lamellákat. Most is egymás mögé kerültek a csövek, talán hatékonyabb hőterítést érhettek volna el, ha kicsit eltolják őket. Tetejük ezúttal a szokásos, kerek maradt, de a felső lamella a Hatihoz hasonlóan díszes.

Ugyanazt a közvetlen érintkezéses kialakítást alkalmazták a talpnál, itt viszont egy fokkal gyengébbnek véltük a polírozást, némi dörzsölés elkelhet még a „vasnak”.

Ventilátorból pont olyat kapunk, mint a Hatinál. Annyi a különbség, hogy itt álarannyal vonták be a lapátokat, ami egyedi megjelenést ad a hűtőnek. Ezúttal második ventilátor felszerelésére nincs mód.

A rögzítési rendszerben sincs változás, csak annyit módosult a csomag, hogy a jó kis gumik helyett fémszálas a ventilátor rögzítése, mint a legtöbb konkurensnél. Ez a módszer minden bizonnyal olcsóbb a gumipöckösnél, de kevésbé hatékony zajcsillapításban. Az alábbi képen a fényes zacskóban egy méretes fecskendő lapult, sajnos csak egy grammnyi hővezető pasztával töltve.

Pontosan ugyanazzal a módszerrel sikerült felszerelni a Fenrir EVO-t, mint a Hatit. A szélesebb borda miatt itt a ventilátor közelebb került a memóriamodulokhoz, de nem lógott föléjük, így a nagyobb bordás RAM-ok sem lesznek veszélyben. Amivel gond lehet, az a magasabb északihíd-hűtés, bár a mai alaplapokon már ritkán látni ilyet.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Titan Fenrir EVO - TTC-NK85TZ/CS2(RB)
Felszerelhető AM2/AM2+/AM3/AM3+/LGA775/LGA1155/LGA1156/LGA1366
Mérete 124 x 160 x 107 mm
Borda anyaga alumínium négy hőcsővel
Borda tömege 626 g
Ventilátor mérete 120 x 120 x 25 mm
Ventilátor csapágyazása Z-AXIS
Ventilátor fordulatszáma 800-2200 rpm PWM szabályozással
Gyártó honlapja www.titan-cd.com
Termék honlapja Fenrir EVO
Forgalmazó Gold Comp Kft.
Bruttó fogyasztói ára kb. 10 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Titan

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés