Tesztpadon a világ egyik legfurább monitora

Nálunk járt a 49"-es, 32:9 képarányú, HDR támogatású, ívelt, QLED paneles Samsung CHG90 kijelző.

További mérések, kezelés

Válaszidő, input lag

Az átlagos válaszidő 10 ms, amely két fokozatban tovább gyorsítható 1 ms-ig, de ezt fekete képkockák beillesztésével éri el a rendszer. A BFI (Black Frame Insertion) frekvencia összhangban van a képfrissítési frekvenciával, de ez a funkció csak 100 Hz, 120 Hz és 144 Hz módban működik. A játékosok számára fontos lehet, hogy az input lag 4,3 ms, ami jelenleg ebben a szegmensben abszolút az első vonalat képviseli.

Hirdetés

Homogenitás

A keretbe épített LED-ek által szolgáltatott háttérvilágítás eloszlása nem egyenletes, ami jól megfigyelhető képünkön is, és ezt a műszeres mérések is megerősítették. A homogenitás nem tökéletes, a széleken akár 20% környéki eltérések is tapasztalhatók egy-két mérési ponton, ami azért már komoly különbségnek számít. Ez a jelenség egyébként a mindennapi használat során is feltűnik olykor, de csak akkor, ha statikus tartalom van a kijelzőn. Mivel egy monitor esetében ez viszonylag gyakran előfordul, ezért nem mondhatjuk, hogy ez ne lenne probléma.


[+]


[+]

Menü, kezelés

A monitor és menürendszerének kezelését az alsó káva alá rejtett gombokkal és pöcökkel tudjuk intézni. Külön távirányító, kezelőpanel nem jár mellé, és azért el kell telnie pár órának, míg az ember készségszinten elsajátítja a használatát, és nem nyomkod időről időre rossz gombot.

Samsung CHG90 menü Samsung CHG90 menü
Samsung CHG90 menü [+]

A magyar nyelven is kommunikáló grafikus kezelőfelület kifejezetten jól néz ki, szokatlanul igényes kialakítású. A menürendszer felépítése logikus, a struktúra kellően sekély, minden igen hamar megtalálható és módosítható. A használatát pedig az is elősegíti, hogy a tévéknél már megismert módon az egyes funkciók, paraméterek mellett rövid leírásuk is olvasható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés