Netgear N600 és N750 router a felsőházból

Hirdetés

Netgear Genie és gyerekfelügyelet

Annak is része lehet a Netgear új felületéből, aki nem Netgear routert használ. A Netgear Genie nevű ingyenes alkalmazás általános felhasználású Wi-Fi- és hálózatkezelő eszköz azoknak, akik idegenkednek a Windows konfigurálástól. Itt szintén hat fő rész van, bár ebből kettő (router és ReadySHARE) csak Netgear eszközökkel használható.

Emellett viszont van internetes kapcsolat és adatátvitel-monitorozó, egészen jól használható Wi-Fi kapcsolat kliens, hálózati térkép, hogy lássuk, ki hová kapcsolódik, szülői felügyelet menü és egy halom jó tanács kezdőknek hibaelhárításhoz, beállításokhoz.


Végül, de nem utolsósorban itt az OpenDNS-re építő szülői felügyelet, ami a Netgear routerekből, de a Genie-n keresztül is elérhető. Az ingyenes regisztráció után egyszerű, öt szintből választható internetes korlátozást kapunk, ami a weboldalak tartalmi leírására épít, ezáltal nem minden esetben hatékony. Erre a tényre regisztráláskor figyelmeztetnek is, és kapunk többféle lehetőséget a finomhangolásra.

Először is ott van az egyes szintek testre szabhatósága, ami a honlapot leíró kulcsszavakra épít. Emellett van még fekete és fehér lista azon oldalakhoz, amiket mindig tiltani vagy mindig megengedni szeretnénk. Például nagy kedvencünk, a teveclub.hu már a legalsó védelmi szinten blokkot kapott, mivel internetes játék besorolása van. Hogy ne zavarodjon meg a működése, a NAS, hálózati nyomtató vagy hasonló eszközök teljesen a webszűrő fölé helyezhetőek. Szintén hasznos, hogy a korlátozásokhoz egyedi fiókokat hozhatunk létre a sajátunkon belül. Például a gyerekek akár időhöz kötötten is más elbánásban részesülhetnek, mint a felnőttek. Mivel az egész egy online felhasználói fiókhoz van kötve, akár távolról is módosíthatunk a konfiguráción.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés