Kipróbáltuk a világ (egyik) legfurább projektorát

Nálunk járt a 4K felbontást produkáló, okostévérendszerrel ellátott LG HU80KSW vetítő.

LG HU80KSW

Az nem lehet kérdés, hogy jelenleg az LG az egyik legkreatívabb, legbátrabb szereplő a projektorpiacon – nem félnek különös kialakítású modellekkel színre lépni, elég, ha például az akkus PH450UG-re vagy a szokatlan formájú PF1000U-ra gondolunk. Ezt a vonalat erősítette meg tavaly a konszern, mikor bemutatta a HU80KSW típusjelzésű vetítőt, amelyhez hasonlót eddig még nem nagyon láttunk.

LG HU80KSW
LG HU80KSW [+]

Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy a papíron sokat ígérő, fektetve és állítva is bevethető projektor mennyire használható kényelmesen, illetve hogy milyen a kép- és hang minősége, azaz, hogy van-e értelme ennek a koncepciónak.

Hirdetés

Különleges külső

Az LG HU80KSW inkább tűnik hősugárzónak, reflektornak vagy hangeszköznek, mint projektornak. A 16,5 centiméter széles és hosszú masina 47,5 cm, tehát majd fél méter magas, tömege pedig 6,7 kilogramm. Ennek köszönhetően hordozható, amiben segítséget nyújt a tetején elhelyezett fogantyú is, de azért szó sincs arról, hogy kifejezetten mobil eszköz lenne. A tetején található egy felnyitható fedél, amelynek a belső felületét tükör borítja, alatta pedig a lencse található.

LG HU80KSW
LG HU80KSW [+]

Amennyiben teljesen felnyitjuk az említett fedelet, akkor a masina előrefelé vetíti a képet, tehát ha állítva használjuk, akkor függőlegesen, a plafonra, ha pedig lefektetjük, akkor vízszintesen. Amennyiben viszont csak félig nyitjuk fel, akkor a tükrös fedél megtöri, eltéríti a vetítés irányát, ilyenkor állított használat mellett nem a plafonra függőlegesen, hanem vízszintesen maga elé fogja vetíteni a képet. Ennek a megoldásnak köszönhetően egész sokoldalúan használható, hiszen könnyen szabályozható, hogy milyen magasságba vetítsen, illetve állítva és fektetve is bevethető.


[+]

Az alsó részén kaptak helyet a ki- és bemenetek. Egészen pontosan két HDMI 2.0 (az egyik ARC támogatású), illetve egy-egy USB 3.0, USB 2.0, Ethernet, analóg és optikai digitális audió csatlakozó. Emellett érdemes megemlíteni a készülékházba épített kábeldobot, amelyre használaton kívül automatikusan, egy gombnyomással felcsévélhető a tápkábel. Akkumulátorral nem rendelkezik, használathoz az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni.


[+]

Főbb paraméterek
LG HU80KSW projektor
Képalkotási technológia DLP
Fényforrás Lézer
Fényforrás élettartama 20 000 óra
Maximális fényerő 2500 ANSI lumen
Maximális felbontás 3840x2160 (4K)
Vetítési távolság
(képátló - távolság)
Közepes
(40" - 110 cm; 100" - 300 cm; 150" - 430 cm)
Maximális kontrasztarány 150 000:1
Zajszint Normál mód: 30 dB; energiatakarékos mód: 23 dB
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Eredeti, Színház, Sport, Játék, HDR Hatás, Technicolor szakértői, Szakértői világos szoba, Szakértői szötét szoba
Hangrendszer 2 x 7 watt
Beépített digitális tunerek -
Interfész 2 db HDMI 2.0, 1-1 db USB 3.0, USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audio, Ethernet
Extrák webOS 3.5 okostévé, beépített médialejátszó, beépített hangrendszer, távirányító, trapézkorrekció, Miracast-támogatás
Akkumulátor -
Teljesítményfelvétel 138 watt
Méret 16,5 x 16,5 x 47,5 centiméter
Tömeg 6,7 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG HU80KSW
Fogyasztói ár 800 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés