Külső merevlemezek USB 3.0-val

Hirdetés

Silicon Power Armor A80

Néhány éve jelen van már a hazai piacon a Silicon Power, Armor sorozatú külső merevlemezeiket strapabíró házuk és kedvező áruk miatt szeretjük. A legújabb, A80-as modell már USB 3.0 csatlakozót kapott. Külsőre csak kék színében tér el az USB 2.0-s A70-től, mely fekete és vörös színben vásárolható meg. A masszív fémdoboznak köszönhetően az adattár megfelel a MIL-STD-810F szabvány leejtési tesztjének, túléli, ha – kikapcsolt állapotban – 122 cm magasról leejtik, emellett por- és rázkódásvédelemmel is bír. Továbbá borítása vízálló, az IP skálán 7-es második számjegyet érdemelt ki. Jelentése, hogy – ismét kikapcsolt állapotban – fél óráig nem károsodik, ha egy méter mély vízbe kerül.

Újabb praktikus részlet, hogy egy rövidke USB 3.0 kábelt a borítás szélébe integráltak. Ennek mindkét végén A típusú csatlakozó van, szóval hagyományos USB kábellel is használhatjuk, persze akkor csak 2.0-s sebességgel.

Kiegészítőben a Silicon Powernél a minimum igényeket vették célba. Az A80 mellett egy kis CD-t, némi papíranyagot, és – nagyon okosan – egy hosszabb USB 3.0 kábelt találtunk.

Ellentétben a MyBookkal, ami hosszas feszegetés után sem adta meg magát, az Armor A80-at könnyedén meg tudtuk szabadítani páncéljától. Belőle egy gondosan gumiba ágyazott, 640 GB-os Samsung merevlemez került elő, ami percenként 5400-at pörgött. Mellette egy JMicron USB 3.0 vezérlőchipet találtunk. A borítás és az USB csatlakozó vízzárása jónak tűnt, de a merítési próbát ezúttal kihagytuk. Inkább az adattár sebességére voltunk kíváncsiak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés