USB 3.0-s vezérlőt vásárolhat az AMD

Hirdetés

Régóta lehet tudni, hogy az AMD a Fusion rendszerek esetében az USB 3.0-s vezérlő integrálást tervezi. Ezt persze nem olyan egyszerű kivitelezni, hiszen az Intel – a legfőbb konkurensek állítása szerint – szándékosan visszatartotta az új vezérlő specifikációit. Erre talán volt is okuk, mivel a Santa Clara-i óriáscég a pletykák szerint külső vezérlőben gondolkodik, és az integrálást egy generációval későbbre tervezik.

Az AMD az eredeti koncepciót követi, de előfordulhat, hogy a saját megoldásuk nem felel meg a követelményeknek, így a távol-keleti források szerint a Renesas Electronics technológiáját szeretnék licenszelni. Pár Hudson családba tartozó vezérlőhíd tehát – nagy valószínűséggel – a nemrég bemutatott µPD720200A jelzésű lapka terveire alapoz. Ez lehetővé teszi az AMD-nek a gyors implementálást anélkül, hogy a tervezésre további időt vesztegetnének. Természetesen az esetleges licensz a Renesas Electronics számára is jól jönne, hiszen nem kevés pénzük származna az üzletből.

A kiszivárgott információk alapján az USB 3.0-val több gyártónak is meggyűlik a baja, amit természetesen maximálisan kiélvez a konkurens nélkül hódító Renesas Electronics. Úgy hírlik, hogy a legtöbb gyártó a szoftveres oldalon ütközik problémába, továbbá az új Renesas vezérlő energiaigénye is nagyon alacsony lett, így ezen a fronton is nehéz vele versenyezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés