Jazz Carrera J-3504 hangfalrendszer

Jazz Carrera J-3504

Tesztünkben a Magyaroszágon is ismert Jazz Speakers Carrera sorozatának középső darabját, a J-3504 jelzésű hangfalpárt vizsgáltuk meg. A termék elsősorban irodai és otthoni felhasználásra készült, ezért egyszerű játékokhoz, multimédiás alkalmazásokhoz remek partner, de komolyabb zenei teljesítményt ne várjunk tőle.
 

Mit kapunk?

A színes csomagolásban meglehetősen kevés kiegészítőt adnak a hangfalak mellé. Aktív (erősítővel egybeépített) hangfalpárról lévén szó, kapunk egy kis fekete adaptert, amelyet a 230V-os hálózatba kell csatlakoztatnunk ahhoz, hogy a hangszórókat használni lehessen. A tápegységen és a kábeleken kívül azonban semmi egyebet, még egy árva szerelési útmutatót sem találtunk a dobozban. Az egyszerű kábelezés (egyetlen 3.5mm-es sztereó, tehát a két csatorna nincs különválasztva) miatt az üzembe helyezés nem bonyolult, de azért egy kis írásos segédanyagot mindenképpen elvártunk volna.
 

Felépítés, specifikációk

A hangszórók doboza műanyag - ebben a kategóriában ez az általános, a fából készült típusokért sokkal többet kell fizetni. Hangfalanként egyetlen, 3 inches sugárzót építettek be, amelyek mérete elegendő, de hasonló áron kapható kétutas (külön magas- és középsugárzóval ellátott) hangfalpár is. A jobb oldali doboz előlapján találjuk a bekapcsoló gombot, a hangerőszabályzó potmétert, egy fejhallgató-kimenetet és egy mikrofonbemenetet. Itt kapott helyet a magas ill. mély hangokat kiemelő, két kis nyomógomb is (Bass & Treble Boost). Ez a megoldás egyszerűbb, de sokkal korlátozottabb a potméteres hangszínszabályozásnál, ami viszont szintén megtalálható a kategória egyes képviselőinél. Apró kényelmetlenség, hogy a gombok megnyomásakor a hangfal - kis súlya miatt - hátrafelé mozdul, ezért például ki- és bekapcsoláskor a másik kézzel meg kell támasztani.

A gyártó szerint a hangszórók 280 wattos csúcsteljesítményre (PMPO) képesek, a tényleges (szinuszos) teljesítmény viszont nincs feltüntetve. Az átvihető frekvenciák sávja 80Hz-től 18kHz-ig terjed, ebből az alsó korlát sajnos nagyon érezhető, mély hangok szinte alig szólalnak meg.

Mint az egy számítógéphez szánt terméknél elvárható, a hangfalak mágnesesen árnyékoltak, ennek köszönhetően a hangszórók elektromágnesei nem zavarják a monitor képét.
 

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés